RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Майстер вирощує японську редьку

Яких лише овочів не побачиш на різних агроярмарках чи сільгоспвиставках. Однак японську редьку – дайкон – ще донедавна можна було придбати лише у супермаркетах. Нині цей овоч вдало вирощує на своїй присадибній ділянці Віктор Колісник, який мешкає у Лужанах. Редька у нього справжій рекордсмен – понад півметра завдовжки.

– Це екологічно чистий продукт, завдяки якому японці покращували своє здоров’я після ядерних бомбардувань, – розповідає аграрій. – Дайкон і нині входить до щоденного меню мешканців цієї країни. Є сорти метр задовжки і вагою 40 кілограмів. Висаджую редьку на тій ділянці, де попередньо росла картопля.

Щороку Віктор Колісник – чи не єдиний на Буковині – вирощує до тонни японської редьки. Збуває, де може, купують її у нього й односельчани.

– У супермаркетах кілограм дайкону коштує 22 гривні, причому завозять редьку із-за кордону сумнівної якості, – продовжує Віктор Олексійович. – Мій же продукт екологічний, без хімії, реалізаційна ціна – шість гривень. Однак "пробитися" до супер­маркетів не можу. Вважаю, що дайкон варто давати дітям у школах: він солодкуватий, а не гіркуватий, як імпортний. Його можна вживати свіжим, вареним і соленим. Містить багато солей кальцію, вітамін С, ферменти, глікозиди, пектинові речовини. М’якуш редьки розчиняє каміння у нирках і печінці, допомагає при лікуванні променевої хвороби та діабету, а сік дайкону зміцнює корені волосся. Вдома ми готуємо з нього салат, подрібнюючи на терці й не додаючи інших компонентів. Смачний він у поєднанні з цибулею, морквою, яблуками, столовими буряками і червоною капустою. З дайкону можна зварити і суп. Особливо ж смакує салат із цієї редьки у поєднанні з м’ясом. (В. Гринюк) 
18-11-2010, 11:08
Коментарів 0 Переглядів 1 352

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.