RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Фінансові установи поступово відновлюють автокредитування. Докризового рівня досягти вдасться нескоро, але пропозиція є і клієнт вже має вибір.

– Переваги придбання авто в кредит очевидні, – пояснює директор центрального відділення ПАТ "Індекс-Банк" у Чернівцях Петро РОТАР. – Адже не треба відкладати купівлю на завтра, тривалий час збирати гроші. Наш банк пропонує хороші умови за партнерськими програмами, які маємо з офіційними імпортерами на українському ринку. Також кредитуємо придбання авто, зібраних на території України, можливо, і з пробігом. Умови автокредитування в кожному банку свої. Так, ми готові надати кредит у рамках партнерських програм навіть під нуль відсотків річних.

Жодного прихованого змісту тут немає – просто клієнт має відповідати певним умовам: для кредиту з нулем відсотків річних слід сплатити значний аван­совий внесок, а термін погашення кредиту мінімальний. Максимальний термін кредитування – сім років, але у такому разі відсотки вищі.

За словами Петра Ротара, вимоги досить прості – клієнт повинен мати щомісяця достатній реальний дохід, фіктивні довідки не враховуватимуть: якщо клієнт має неофіційний дохід, він повинен логічно обгрунтувати його джерело (наявними активами тощо).

– Деякі банки, що намагаються тільки проникнути на ринок, демонструють лояльні підходи в автокредитуванні, – каже П. Ротар. – Ми вже досягли успіху в цьому секторі й вміємо досягати більшої кількості заявок, зберігаючи при цьому консервативний підхід у кредитуванні авто.

Петро Якович розповів, що за місяць відділення у Чернівцях видає приблизно десяток авто­кредитів. Хто саме стає клієнтом – банківська таємниця. Однак частіше авто в кредит купують не бізнесмени – зазвичай вони мають високі доходи, але неофіційні, а працівники державних служб, фірм з іноземним капіталом, банкіри.

А вимоги до доходів такі: якщо клієнт хоче придбати авто, його місячний заробіток за відліком платежу за кредитом та податком має покривати витрати на життя та на обслуговування авто.

До світової фінансової кризи в Україні в кредит продавали до 40 відсотків нових авто. Нині ця частка зменшилася до 10-12 відсотків.

– Банки значно посилили вимоги до клієнтів і надають кредити лише тим, хто має високі доходи і може платити, – розповів комерційний директор одного з чернівецьких автосалонів. – Тож серед позичальників немає представників робітничих професій, не дають кредити таксистам, хоча раніше авто для таксування часто брали саме у кредит. Банки дуже пильно вивчають кредитну історію клієнтів – якщо колись вони вже мали певні проблеми з банками, кредит не нададуть. Нині щонайменше третину кредитів отримують посадові особи з державних служб – їхні доходи є стабільними, й у начальників управлінь чи керівників установ чималі зарплати. Ще третину – підприємці, які декларують свої доходи. Кредити зараз доступні тільки заможним. Адже сплачувати чималу суму щомісяця та ще й залишати собі гроші на життя можуть не надто багато українців.

Найбільшої популярності зажили пропозиції з нулем відсотків річних. Їх найчастіше пропонують автовиробники, які мають власні фінансові установи або укладають угоди з певним банком. Особливість їхня у тому, що справді відсотки не нараховують (лише комісійний збір), але перший внесок зазвичай становить 50 відсотків вартості, а решту треба сплатити за один-два роки. Найдовший термін – сім років із меншим стартовим внеском, але така пропозиція найменш популярна. Адже у такому разі на суму кредиту доведеться сплачувати понад 20 відсотків річних. Враховуючи комісійні та обов’язкове страхування за сім років, доведеться виплатити три вартості авто.
Та, незважаючи на це, авто­-кредитування поступово відновлюється. Хоч і не набагато, але щомісяця знижуються відсоткові ставки, виробники пропонують нові кредитні лінії. Наразі із зарплатою менше п’яти тисяч гривень на кредит розраховувати не варто, та умови до позичальників поступово пом’якшують. 
Ігор ДОВГАНЬ
14-10-2010, 11:09
Коментарів 0 Переглядів 2 631

Теги -

Чоловіки намагалися втекти до Молдови, за це дали "переправникові" круглу суму
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" буде завершальною прем’єрою театрального сезону


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.