RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчанка Галина ЛИСАН уже чотири роки працює косметологом. За освітою вона лікар-дерматолог. Косметологією Галина почала захоплюватися ще у школі.

Косметологи повинні працювати з професійною косметикою

– Коли закінчила вуз, пішла працювати в лікарсько-фізкультурний диспансер, але й далі цікавилася косметологією, – розповідає Галина. – Згодом вирішила поїхати до Києва на навчання. Тоді я ще не мала місця роботи косметологом. Так сталося, що їхала в одному купе з Іриною, співвласницею салону краси, та Оксаною, косметологом. Ми познайомилися. Я розповіла, що хочу в майбутньому працювати косметологом, але спочатку їду на навчання. Вранці Ірина сказала, що їй сподобалося моє бажання працювати, а якщо у них звільниться місце, вона візьме мене на роботу. Через певний час я отримала кілька дипломів. Невдовзі мені зателефонувала Ірина і запропонувала працювати в її салоні.

Тепер Галина Лисан періодично їздить на курси, виставки, де представляють косметичну продукцію та процедури. Також дізнається про нові методики роботи.

Працюючи у салоні, Галина чергується з напарницею. Обладнання мають одне на двох, а ось засоби для роботи – кожна свої.

– Засоби для роботи купую сама, – продовжує Галина. – Кожні два-три тижні їх доводиться поповнювати. Всі косметологи зобов’язані працювати з професійною косметикою. Вона не з дешевих, але виправдовує себе. Також періодично потрібно витрачати зароблені кошти на відвідування семінарів.

До обов’язків косметолога належать чистка обличчя, масаж, накладання масок, депіляція, усунення червоних судин на обличчі, папілом. Також спеціалісти можуть робити контурну пластику обличчя, лімфодренаж, мезотерапію.

За словами Галини Лисан, чернівчани найчастіше роблять чистку обличчя та депіляцію.

– Дуже часто люди приходять з алергією, – говорить косметолог. – У такому разі потрібно шукати внутрішні причини. Адже проблема може бути з жовчним міхуром – якщо у ньому є лямблії, вони викликають свербіння, висипання алергічного характеру. Тоді треба зробити УЗД печінки, аналіз жовчі на лямблії, пропити курс антибіотиків. Бо при проблемній шкірі або коли є алергія, не можна робити чистку.

Багато людей побоюються довірити своє обличчя та тіло косметологам.

– Звичайно, люди побоюються так само, як коли йдуть до лікаря, – говорить Галина Лисан. – Тому потрібно правильно підходити до проблеми. Хочеться отримувати не лише фінансове задоволення від роботи, але й моральне.

"До кожного клієнта –свій підхід"

Щоби бути хорошим спеціалістом, косметолог повинен роз­повісти про кожну процедуру, пояснити, для чого її роблять і якого результату можна досягти.

– До кожної людини має бути свій підхід, – розповідає Галина. – Хтось хоче поспілкуватися під час процедури, а хтось – навпаки. Коли роблю масаж обличчя і бачу, що людина налаштована на спілкування, змушена попросити її помовчати, розслабитися. Буває, що люди навіть дрімають.

Щодо переваг і недоліків професії пані Галина каже: "Якщо людина любить роботу, тоді їй і подобається працювати. Важко проводити весь день на ногах. Але це лише спочатку, а потім звикаєш".

На думку Галини Лисан, чернівецькому ринку праці вистачає спеціалістів-косметологів.

– Дуже багато людей зараз пішли в косметологію, шукають роботу, – розповідає пані Галина. – Іноді цікавляться, чи можна працювати косметологом без медичної освіти. Але я вважаю, що це не бажано. Та й навряд чи власники салону захочуть взяти на роботу людину без медичної освіти. Спеціаліст повинен знати будову шкіри, адже існують протипокази щодо певної процедури. 
Яна ЯЩЕНКО

Довідка

 Навчатися можна на курсах у Києві або при салонах краси у майстра.

 Графік роботи: щодня або через день, від 09.00 до 21.00.

 Заробляти можна від 2000 гривень на місяць. 
29-06-2010, 10:49
Коментарів 0 Переглядів 13 888

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.