RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зазвичай ремонт приміщень роблять теплої пори року. Це простіше – і умови роботи комфортніші, і день довший. До того ж, влітку простіше звільнити помешкання для ремонту й перебути це "стихійне лихо" на дачі чи деінде. Хоча ремонтом можна займатися і взимку, причому зимовий ремонт має як свої недоліки, так і переваги.
Робота майстрів дешевшає на 10-15 відсотків
Головною перевагою зимового ремонту є можливість зекономити кошти. Адже традиційно взимку зменшується попит на роботи, деякі види взагалі призупиняються. Отже, майстри змушені знижувати ціни на свої послуги. Ціни падають не надто сильно, але 10-15 відсотків – теж відчутна економія. Торгуватися при цьому не тільки можна, а навіть потрібно.
Завдяки зниженню попиту легше знайти хорошого майстра чи бригаду для роботи, тоді як влітку доводиться домовлятися заздалегідь, іноді навіть за кілька місяців.
Дощ і морози – головна перешкода
Головним обмеженням багатьох видів ремонтних робіт є погода. В осінньо-зимовий період частіше падає дощ, знижується температура, зокрема і значно нижче нуля. А згідно з будівельними нормами і вимогами виробників матеріалів, деякі роботи за мінусової температури взагалі не можна здійснювати. Насамперед це стосується покрівель і фасадів – на них взимку не працюють.
Існують обмеження і щодо бетонних робіт. Хоча нині виготовляють сучасні добавки до бетону, які дозволяють йому застигати навіть за мінусової температури. Але собівартість матеріалу значно підвищується.
Iнструкції потрібно читати уважніше
Взимку особливо уважно треба читати інструкції щодо зберігання будівельних матеріалів. Адже від того, в яких умовах вони перебуватимуть, залежить якість ремонту загалом. Так, дисперсійні фарби за мінусової температури замерзають. Після розмерзанні в них утворюється нерозчинний осад, дрібні вкраплення, які залишатимуть сліди на поверхні під час фарбування. А цемент вбирає вологу і "кам’яніє".
Загалом більшість матеріалів взимку треба зберігати так, щоби вони не зазнавали значних перепадів температури (замерзання-розмерзання) та впливу вологи. І не тільки дощу – взимку зазвичай вологість повітря вища, ніж влітку.
Уважніше слід ставитися і до транспортування матеріалів, особливо тривалого.
Всередині – хоч весь рік
Що ж до внутрішніх робіт, то обмежень до них майже не існує, їх здійснюють практично весь рік.
– До теплої пори року краще відкласти влаштування стяжки і всього, що пов’язано із застиганням, – каже підприємець Володимир, який займається ремон­тними роботами. – Адже від морозу та перепадів температури поверхня може потріскатися, а отже всі зусилля – нанівець.
Роботи взимку трохи затягуються, бо все сохне довше. Процес випаровування вологи (наприклад, зі шпаклівки) за низьких температур відбувається повільно. Тому під час робіт слід намагатися підтримувати в приміщенні однакову температуру. Якщо ж у цей час за мінусової температури відчинити вікна – вода, що міститься у шпаклівці, фарбі та інших матеріалах, замерзне, і матеріал може покришитися.
Щоб пришвидшити процес висихання, в кімнатах вмикають вентилятори та обігрівачі. У
будь-­якому разі до наступного етапу ремонтних робіт переходять лише після остаточної готовності попереднього. Наприклад, фарбують лише тоді, коли шпаклівка повністю висохне.
Жодних обмежень не існує і до облицювання поверхонь плиткою. А ось назовні плиточні роботи відкладають до настання тепла, бо клей за низької температури втрачає свої властивості.
Європейський –
не означає кращий
Чимало будівельних і оздоблювальних матеріалів до нас завозять із-за кордону. Взимку особливо ретельно потрібно ознайомлюватися з умовами їхнього застосування і експлуатації. Адже природні умови в різних країнах неоднакові, тож і вимоги до них різні. Так, деякі матеріали з європейських країн розраховані на використання лише за температури вище нуля. Тому до наших умов з холодними зимами вони просто не підійдуть. Це може стосуватися фарб, деяких готових сумішей, ПВХ-профілів тощо.
Взимку на будматеріалах можна і зекономити. Адже деякі продавці через традиційне сезонне зниження попиту знижують ціни. 
Степан МАЙСТРИШИН
10-12-2009, 11:40
Коментарів 0 Переглядів 1 807

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!