RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Допоможіть дитині повірити у диво від Миколая

Що покласти під подушку в День Святого Миколая, як зробити подарунок і корисним, і цікавим для дитини, порадили працівники крамниць та психолог.
Виявляється, найпопулярнішими речами, які діти знаходять вранці 19 грудня, є солодощі та м’які іграшки. За пакунок цукерок цьогоріч потрібно викласти від 10 до 50 грн, а м’яке "диво" обійдеться від 20 до 400 грн.
Також чимало батьків вирішують потішити дитину новим вбранням. Зазвичай його дарують дівчатам. Популярними обновками цього сезону є болеро в комплекті з гольфиком та туніки з яскравими аплікаціями (ціна – 160-220 грн). Цікаві настільні ігри розвиватимуть командний дух, прагнення до перемог та допоможуть весело провести час у компанії одно­літків або з батьками (25-100 грн).

Найпопулярніші книги – енциклопедії
– Дуже важливо привчити дітей з раннього дитинства спілкуватися з книгою, – розповідає Наталія БАРАНОВСЬКА, директор книжкового магазину. – Тоді інтерес до читання не зникне й протягом усього життя. Коли до нас у магазин приходять батьки з малими дітьми, намагаємося приділити увагу саме дитині, дізнатися, чого вона хоче.
Працівники книгарні зазначають, що сьогодні зростає попит на дитячу літературу англійською мовою. Батьки з самого дитинства навчають дітей різних іноземних мов. Тому в продажу є абетки іноземних мов, але переважно купують англійську.
Зовсім маленьким дітям, які тільки вчаться читати, директор книгарні радить придбати ко­роткі оповідання, розбиті по складах. На таких історіях дошкільнятам легко навчитися читати. Для розвитку пам’яті та мовлення підійдуть вірші.
Дуже велику популярність, особливо серед школярів, мають енциклопедії. Їх купують на всі свята та дні народження.
– Ми намагаємося навчити дітей, що книга – їхній найкращий друг, – продовжує пані Наталія. – Книжку можна покласти під подушку, на відміну від комп’ютера, який, до того ж, псує зір.
На дитячу літературу, що розвиває пам’ять, логіку, увагу, батькам доведеться витратити від 4 до 15 грн, казки обійдуться в 30-60 грн, а енциклопедії – 25-85 грн.

Золота рибка виконає бажання
Привчити дитину до дисципліни та виховати в ній почуття відповідальності допоможе домашня тваринка.
За словами Галини Петрівни, власниці зоомагазину, на подібні свята дарують невеличких тварин – хом’ячків, папуг та рибок. Так, за хом’ячка доведеться викласти від 30 до 50 гривень, за шиншилу – від 400, кролика – 120 і більше (залежно від статі та віку тваринки). Крім того, не обійтися без клітки (від 60 грн) та корму (6-80 грн, залеж­но від виробника та якості).
Не менш популярними є хвилясті папуги (від 100 грн) та рибки. Серед останніх великого попиту зажили золоті рибки (30-35 грн), які допоможуть відчути атмосферу казки. Також для них треба придбати акваріум та інше приладдя (60-450 грн).

Пензлики підбирайте під фарбу
Як батькам не розгубитися серед розмаїття фарб та іншого художнього приладдя, порадила Катерина МОСКАЛЮК, спів­-
власниця Художнього салону:
– Фарби мають кілька ступенів складності. Найпростішою є гуаш. Цією фарбою можуть малювати наймолодші діти, починаючи з трьох років. Вона виготовлена на основі води, а малювати нею краще на спеціальному папері. Вартість набору з 12-16 кольорів – близько 70 грн.
Наступні за складністю – акварельні фарби. Вони також на водній основі, для них потрібні спеціальні пензлики – "білочка", "калоночок". Акварельні фарби бувають професійні та поділяються на фарби для технікумів (близько 140 грн), для професійних художніх шкіл, інститутів та університетів (набір обійдеться в 200 грн). Вико­-
ристовувати такі фарби краще на спеціальному акварельному папері, який буває чотирьох форматів та відрізняється своєю фактурою (ціна – від 6 до 20 грн за аркуш).
Наступний різновид фарб – акрилові. Їх, як гуаш та акварель, розводять водою (основна перевага). Проте коли вони висихають, стають дуже подібними до масляних фарб. Уже з дев’яти років дитина може працювати з акриловими фарбами. Ними можна малювати на будь-якій поверхні (скло, тканина, метал, дерево). Вартість набору – 40-70 грн.
Найбільш складними є масляні фарби. Для них потрібні розчинники, які ще й мають різкий запах. У художніх школах діти починають працювати ними не раніше, ніж з десяти років, бо для цього потрібна спеціальна підготовка. Ціна – 50-300 грн за набір. Розчинники для масляних фарб коштують 20-30 грн.
У продажу також є спеціальні підручники (ціна – 60 грн), лаки, якими покривають малюнки, спеціальні пензлики та мольберти. Останні бувають настільні – їх ставлять на підлогу (від 125 грн), станкові, великі професійні (близько 800 грн). Крім того, юному художникові знадобляться планшети, на які кріпиться папір для малювання. Планшети бувають будь-яких розмірів, ціна – від 4 до 30 грн. 
Яна ЯЩЕНКО

Віра в казку збережеться на все життя
Оксана РОГОЗИНСЬКА, психолог центру практичної психології і соціальної роботи міського управління освіти:

– Найголовніше значення свята Дня Святого Миколая в тому, що воно дає можливість дітям вірити в дива. Це має особливо велике значення для зовсім маленьких дітей. Віра, сформована у дитинстві, стане в нагоді і в дорослому житті, бо у важкі моменти спрацьовуватиме цей захисний механізм психіки, що допоможе подолати труднощі. Взагалі діти, які мають розвинуту фантазію та вірять в дива, виростають більш відкритими, товариськими та комунікабельними. Тому завдання батьків – намагатися якнайдовше не руйнувати це відчуття казки та віри у дива. Головна мета свята – потішити дитину.
Важливо, який саме подарунок принесе Святий Миколай, бо дуже часто батьки закидують дітей подарунками, намагаються вдовольнити їхні тимчасові примхи. Тут у нагоді стане традиція писати Миколаю листа, бо саме в ньому дитина виявляє свої справжні бажання.
Інколи батьків турбує, що подарунок малий, не такий дорогий, як в однокласника чи подруги дитини. У такому разі потрібно пояснити дитині, що подарунок важливий своїм значенням, а не вартістю. Процес дарування тішить не лише дітей, а й батьків, коли вони бачать радісні очі дитини та її захват від подарунка. Важливе саме відчуття свята, віра в диво. Для цього батькам неодмінно треба читати дітям казки. Таке поєднання казок та подарунків на свята і формує віру, що дива справді трапляються.
10-12-2009, 11:10
Коментарів 0 Переглядів 5 140

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.