RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Двадцятирічна Анастасія САВЧУК вже два роки працює кондитером. Нещодавно вона стала срібною призеркою VIII Фестивалю кулінарного мистецтва "Буковинська гостинність-2009", де змогла не тільки гідно представити себе, а й розвеселити всіх. Журі жалкувало, що не було передбачено диплому "за артистизм".
– Колись я дуже хотіла стати журналісткою, але не склалося, – розповідає Анастасія. – Але після того, як визначилася з професією, зрозуміла, що це справді моє, і зараз присвячую себе цій справі. Вважаю, що це тільки початок. Тому планую й далі вдосконалюватися та здобувати нові знання в цій галузі. Можливо, вдасться відвідати семінари кулінарів у Києві та Москві.

Кондитер майже весь день на ногах
Фестиваль кулінарного мистецтва – це перший серйозний професійний конкурс дівчини. Досі під час навчання доводилося захищати честь училища, в якому навчалася. А зараз дівчина поєднує роботу кондитера, навчання на заочному відділенні Чернівецького торгово-­
економічного інституту КНТЕУ та сімейні обов’язки. "Чоловік мене постійно підтримує, – ділиться Анастасія. – Вдома рідко готую, бо з ро­боти повертаюся втомлена. Але у вихідні, коли більше часу, можу приготувати тістечка або спекти пиріг".
Улюбленими солодощами дівчини є торт з медових або бісквітних коржів, змащений сметанним кремом, з чорносливом і грецькими горіхами.
– Позитивним моментом в роботі кулінара є те, що вона дає можливість для самовираження, – говорить дівчина. – Як у художника є свій стиль малювання, так і в кулінара буває свій стиль, за яким його можна відрізнити. Особисто я ціную точність, щоб у виробі, над яким працюю, були дрібні деталі.
Але робота кондитера не є легкою. Під час виконання стандартних замовлень доводиться весь день проводити на ногах. Це фізично важко. До того ж, болять руки та втомлюються очі. Лише під час виконання індивідуальних замовлень можна працювати сидячи, бо виконується більш тон­ка робота.

"Навіть зі звичайного пирога можна зробити шедевр"
Процес приготування кондитерських виробів відбувається у декількох цехах, на­прик­лад, у гарячому цеху випікають, а у цеху тортів – прикрашають виріб, це і є заключний етап. Під час роботи старші колеги можуть дати пораду, поділитися своїм досвідом. Звісно, кожен має вибір: прислухатись до поради чи зробити все по-своєму.
Для того, щоб працювати кондитером, мало одного лише бажання, потрібно також мати художні здібності, адже вся робота будується саме на них.
– Трапляються замовлення, коли на торті треба зробити зображення якогось мультиплікаційного героя, – продовжує Анастасія. – Для цього потрібно вирізати зображення, намалювати його на готовому виробі, прикрасити. Тут кожна деталь має значення.
За словами Анастасії, навіть зі звичайного пирога можна зробити шедевр, головне – готувати з душею та гарно прикрасити. 
Яна ЯЩЕНКО
8-12-2009, 10:30
Коментарів 0 Переглядів 3 860


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.