Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Двадцятирічна Анастасія САВЧУК вже два роки працює кондитером. Нещодавно вона стала срібною призеркою VIII Фестивалю кулінарного мистецтва "Буковинська гостинність-2009", де змогла не тільки гідно представити себе, а й розвеселити всіх. Журі жалкувало, що не було передбачено диплому "за артистизм".
– Колись я дуже хотіла стати журналісткою, але не склалося, – розповідає Анастасія. – Але після того, як визначилася з професією, зрозуміла, що це справді моє, і зараз присвячую себе цій справі. Вважаю, що це тільки початок. Тому планую й далі вдосконалюватися та здобувати нові знання в цій галузі. Можливо, вдасться відвідати семінари кулінарів у Києві та Москві.

Кондитер майже весь день на ногах
Фестиваль кулінарного мистецтва – це перший серйозний професійний конкурс дівчини. Досі під час навчання доводилося захищати честь училища, в якому навчалася. А зараз дівчина поєднує роботу кондитера, навчання на заочному відділенні Чернівецького торгово-­
економічного інституту КНТЕУ та сімейні обов’язки. "Чоловік мене постійно підтримує, – ділиться Анастасія. – Вдома рідко готую, бо з ро­боти повертаюся втомлена. Але у вихідні, коли більше часу, можу приготувати тістечка або спекти пиріг".
Улюбленими солодощами дівчини є торт з медових або бісквітних коржів, змащений сметанним кремом, з чорносливом і грецькими горіхами.
– Позитивним моментом в роботі кулінара є те, що вона дає можливість для самовираження, – говорить дівчина. – Як у художника є свій стиль малювання, так і в кулінара буває свій стиль, за яким його можна відрізнити. Особисто я ціную точність, щоб у виробі, над яким працюю, були дрібні деталі.
Але робота кондитера не є легкою. Під час виконання стандартних замовлень доводиться весь день проводити на ногах. Це фізично важко. До того ж, болять руки та втомлюються очі. Лише під час виконання індивідуальних замовлень можна працювати сидячи, бо виконується більш тон­ка робота.

"Навіть зі звичайного пирога можна зробити шедевр"
Процес приготування кондитерських виробів відбувається у декількох цехах, на­прик­лад, у гарячому цеху випікають, а у цеху тортів – прикрашають виріб, це і є заключний етап. Під час роботи старші колеги можуть дати пораду, поділитися своїм досвідом. Звісно, кожен має вибір: прислухатись до поради чи зробити все по-своєму.
Для того, щоб працювати кондитером, мало одного лише бажання, потрібно також мати художні здібності, адже вся робота будується саме на них.
– Трапляються замовлення, коли на торті треба зробити зображення якогось мультиплікаційного героя, – продовжує Анастасія. – Для цього потрібно вирізати зображення, намалювати його на готовому виробі, прикрасити. Тут кожна деталь має значення.
За словами Анастасії, навіть зі звичайного пирога можна зробити шедевр, головне – готувати з душею та гарно прикрасити. 
Яна ЯЩЕНКО
Рейтинг:
(голосів: 1)
8-12-2009, 10:30
Коментарів 0 Переглядів 2949

загрузка...
Вибив два зуби й поранив голову: у Чернівцях пасажир жорстоко побив водія тролейбуса
Чоловік напідпитку посварився з кондуктором та водієм, після чого вдався до розгрому просто у салоні електротранспорту
На Буковині ледь не лінчували підозрюваного у педофілії: поліція відкрила справу - відео
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо чоловіка, підозрюваного у згвалтуванні
У Чернівцях суд відмовив у задоволенні позову «Опоблоку» до газети «Час»
Політична партія вимагала спростувати публікацію "Реваншу регіоналів на Буковині не буде"
Популярне Коментують
• Новини
Файний депутат - то митий депутат і мольфар Дєдушка. Блог Мостіпаки
Короткий огляд політичних подій за минулий тиждень - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Готуйся до зими вчасно: котли Kronas подбають про тепло в оселі (на правах реклами)

Серпнева спека змушує думати про холод ледь не щомиті... А завбачливі так узагалі вже сьогодні замислюються про зимові морози! А й справді, чому б не обрати опалювальне устаткування прямо зараз?
Z-тариф від Київстар: скільки коштуватиме безлімітне спілкування та інтернет для буковинців? (новини компанії)

Жителі Буковини отримають тариф із необмеженим спілкуванням у мережі Київстар, безлімітний мобільний інтернет і 100 хвилин за кордон – лише за 55 грн.
Зберегти тепло допоможуть котли від "ІнсталПро" (на правах реклами)

Кожен власник будинку чи квартири прагне зменшити витрати на опалення та гаряче водопостачання власного житла
ТОВ "Бібі фешн" запрошує на роботу (на правах реклами)

У зв’язку з розширенням виробництва ТОВ "Бібі Фешн" оголошує додатковий набір на посади
ЧТЕІ КНТЕУ – понад 50 років на ринку освітніх послуг Буковини (на правах реклами)

Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету – заклад вищої освіти, який функціонує на ринку освітніх послуг Буковини понад 50 років
Святкуємо день народження Фірмового магазину в Чернівцях (на правах реклами)

Ми запрошуємо Вас на День народження! 21 липня виконується рівно рік із моменту відкриття магазину! Приходьте на святкування на 9:00 і пориньте в атмосферу знижок та драйву
Канікули з користю: комп'ютерний табір від "ШАГ" (на правах реклами)

Мала Комп’ютерна Академія “Шаг” дає прекрасну можливість поєднати приємне з корисним навіть улітку. Мова йде про 11-денні ненав’язливі заняття, що проходять у захопливій ігровій формі.
Болить горло? Їжте морозиво
Це хороший метод тимчасового знеболення
Рубрика здоров'я ...