RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Двадцятирічна Анастасія САВЧУК вже два роки працює кондитером. Нещодавно вона стала срібною призеркою VIII Фестивалю кулінарного мистецтва "Буковинська гостинність-2009", де змогла не тільки гідно представити себе, а й розвеселити всіх. Журі жалкувало, що не було передбачено диплому "за артистизм".
– Колись я дуже хотіла стати журналісткою, але не склалося, – розповідає Анастасія. – Але після того, як визначилася з професією, зрозуміла, що це справді моє, і зараз присвячую себе цій справі. Вважаю, що це тільки початок. Тому планую й далі вдосконалюватися та здобувати нові знання в цій галузі. Можливо, вдасться відвідати семінари кулінарів у Києві та Москві.

Кондитер майже весь день на ногах
Фестиваль кулінарного мистецтва – це перший серйозний професійний конкурс дівчини. Досі під час навчання доводилося захищати честь училища, в якому навчалася. А зараз дівчина поєднує роботу кондитера, навчання на заочному відділенні Чернівецького торгово-­
економічного інституту КНТЕУ та сімейні обов’язки. "Чоловік мене постійно підтримує, – ділиться Анастасія. – Вдома рідко готую, бо з ро­боти повертаюся втомлена. Але у вихідні, коли більше часу, можу приготувати тістечка або спекти пиріг".
Улюбленими солодощами дівчини є торт з медових або бісквітних коржів, змащений сметанним кремом, з чорносливом і грецькими горіхами.
– Позитивним моментом в роботі кулінара є те, що вона дає можливість для самовираження, – говорить дівчина. – Як у художника є свій стиль малювання, так і в кулінара буває свій стиль, за яким його можна відрізнити. Особисто я ціную точність, щоб у виробі, над яким працюю, були дрібні деталі.
Але робота кондитера не є легкою. Під час виконання стандартних замовлень доводиться весь день проводити на ногах. Це фізично важко. До того ж, болять руки та втомлюються очі. Лише під час виконання індивідуальних замовлень можна працювати сидячи, бо виконується більш тон­ка робота.

"Навіть зі звичайного пирога можна зробити шедевр"
Процес приготування кондитерських виробів відбувається у декількох цехах, на­прик­лад, у гарячому цеху випікають, а у цеху тортів – прикрашають виріб, це і є заключний етап. Під час роботи старші колеги можуть дати пораду, поділитися своїм досвідом. Звісно, кожен має вибір: прислухатись до поради чи зробити все по-своєму.
Для того, щоб працювати кондитером, мало одного лише бажання, потрібно також мати художні здібності, адже вся робота будується саме на них.
– Трапляються замовлення, коли на торті треба зробити зображення якогось мультиплікаційного героя, – продовжує Анастасія. – Для цього потрібно вирізати зображення, намалювати його на готовому виробі, прикрасити. Тут кожна деталь має значення.
За словами Анастасії, навіть зі звичайного пирога можна зробити шедевр, головне – готувати з душею та гарно прикрасити. 
Яна ЯЩЕНКО
8-12-2009, 10:30
Коментарів 0 Переглядів 3 788

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.