RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Морозильна камера замінює підвал

Людмила Лістархова морозильну камеру придбала торік. Каже, що тепер майже весь рік її сім’я вживає овочі, які не гірші за свіжі.
– Морозильну камеру придбали зі звичайною системою заморожування, – каже Людмила. – Знаю, що система із сухим заморожуванням продукти засушує, а зі звичайним – волога утримується, і вони значно смачніші. Морозильна камера має шість лотків, торік заплатили за неї приблизно чотири тисячі гривень. Заморожую у ній насамперед овочі. На це витрачаю значно менше часу, ніж на консервування, а ще зберігаються корисні властивості овочів і смак кращий. Тож таким чином морозильна камера замінила підвал.
Немає значення, у якому лотку заморожувати продукти, температура скрізь однакова, бо виставляється загальна температура. Дуже добре заморожувати у морозильній камері зелень – кріп, петрушку. Вони зберігають свій аромат, і це відчувається у стравах. Заморожую смажений перець та баклажани. А ще свіжий перець обливаю окропом і кладу його до морозилки, взимку роблю фарширований. Так само заморожую цвітну капусту.
М’ясні продукти у морозильній камері обов’язково повинні бути запаковані, причому неважливо, сухе це заморожування чи звичайне. Без цього м’ясо стає сухим.
Наша морозильна камера зберігає холод три доби. У цьому встигли переконатися. Якось не було світла кілька днів, і продукти почали розморожуватися аж на четвертий день.
Купили морозильну камеру з механічним керуванням, тому що для електронного керування повинна бути хороша напруга в електромережі. У нас вона постійно змінюється і досить низька, а електронне керування у такому разі збивається.
Овочів, які заморожую, нашій сім’ї з п’ятьох осіб вистачає майже на цілу зиму.
Людмила ОСАДЧУК

ЯКУ КАМЕРУ ОБРАТИ
Для фруктів – сухе заморожування,
для м’яса – звичайне
У магазинах побутової техніки значно більший вибір холодильників, ніж морозильних камер. Але й їхнього асортименту не бракує. Можна вибрати як велику морозильну камеру – на шість-сім полиць, так і маленьку – на три полиці. На що звернути увагу під час вибору морозильної камери, розпитали у продавців побутових магазинів.
Одна з найголовніших характеристик морозильних камер – заморожування. Як і в холодильників, у морозильних камер є суха ("No Frost") і звичайна система заморожування.
Система сухого заморожування досить зручна – продукти не перетворюються на лід навіть за тривалого зберігання. Щоправда, продукти при такій системі швидко втрачають вологу і висихають, тому запаси потрібно зберігати у запакованому вигляді. Розморожувати морозильник, оснащений "No Frost", не доведеться, але бажано його провітрювати раз на рік.
Зі звичайною системою заморожування приблизно раз на півроку морозильник доведеться відключати і розморожувати.
За словами продавців, систему "No Frost" добре застосовувати для овочів та фруктів, а ось м’ясо краще заморожувати за звичайної системи заморожування.
Майже у всіх морозильниках є функція суперзаморозки. Її потрібно ввімкнути одразу, як кладете продукти до лотка. Продукти замерзають впродовж 10-20 хвилин, завдяки цьому вони довше зберігаються і містять максимум корисних речовин та вітамінів. Потім можна перемкнути на функцію "Збереження", за якої температура трохи нижча.
Дуже важливо дізнатися, скільки часу морозильник зберігає холод, якщо відключено енергопостачання. Це зазначається у технічній характеристиці морозильника. У різних камерах цей час коливається від 10 до 28 годин.
У дорогих моделях, які коштують понад п’ять тисяч гривень, є спеціальні акумулятори холоду. Це пластикові контейнери, наповнені рідиною і розташовані у верхній частині морозильної камери. Рідина має низьку температуру замерзання, повільно охолоджується, віддаючи свій холод морозильці досить довго – понад добу.
Зверніть увагу на спосіб регулювання і контролю температури: механічний чи електронний. Більшість морозильних камер у наших магазинах із механічною системою керування, але є й електронні. Електронне керування більш точне і багатофункціональне. Часто на панелях розташовують регулятор та індикатор температури, клавішу перемикання режимів і кольорові індикатори. Зелений – символ робочого стану збереження, жовтий означає режим роботи швидкого заморожування, червоний сигналізує про підвищену температуру чи про відчинені двері.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ
Морозильна камера на три лотки – 2200-3000 грн;
Морозильник на шість-сім лотків – 3500-4500 грн;
Морозильник на вісім
лотків – 5500 грн.
25-06-2009, 10:52
Коментарів 0 Переглядів 5 399

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.