RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Людмила Лістархова морозильну камеру придбала торік. Каже, що тепер майже весь рік її сім’я вживає овочі, які не гірші за свіжі.
– Морозильну камеру придбали зі звичайною системою заморожування, – каже Людмила. – Знаю, що система із сухим заморожуванням продукти засушує, а зі звичайним – волога утримується, і вони значно смачніші. Морозильна камера має шість лотків, торік заплатили за неї приблизно чотири тисячі гривень. Заморожую у ній насамперед овочі. На це витрачаю значно менше часу, ніж на консервування, а ще зберігаються корисні властивості овочів і смак кращий. Тож таким чином морозильна камера замінила підвал.
Немає значення, у якому лотку заморожувати продукти, температура скрізь однакова, бо виставляється загальна температура. Дуже добре заморожувати у морозильній камері зелень – кріп, петрушку. Вони зберігають свій аромат, і це відчувається у стравах. Заморожую смажений перець та баклажани. А ще свіжий перець обливаю окропом і кладу його до морозилки, взимку роблю фарширований. Так само заморожую цвітну капусту.
М’ясні продукти у морозильній камері обов’язково повинні бути запаковані, причому неважливо, сухе це заморожування чи звичайне. Без цього м’ясо стає сухим.
Наша морозильна камера зберігає холод три доби. У цьому встигли переконатися. Якось не було світла кілька днів, і продукти почали розморожуватися аж на четвертий день.
Купили морозильну камеру з механічним керуванням, тому що для електронного керування повинна бути хороша напруга в електромережі. У нас вона постійно змінюється і досить низька, а електронне керування у такому разі збивається.
Овочів, які заморожую, нашій сім’ї з п’ятьох осіб вистачає майже на цілу зиму.
Людмила ОСАДЧУК

ЯКУ КАМЕРУ ОБРАТИ
Для фруктів – сухе заморожування,
для м’яса – звичайне
У магазинах побутової техніки значно більший вибір холодильників, ніж морозильних камер. Але й їхнього асортименту не бракує. Можна вибрати як велику морозильну камеру – на шість-сім полиць, так і маленьку – на три полиці. На що звернути увагу під час вибору морозильної камери, розпитали у продавців побутових магазинів.
Одна з найголовніших характеристик морозильних камер – заморожування. Як і в холодильників, у морозильних камер є суха ("No Frost") і звичайна система заморожування.
Система сухого заморожування досить зручна – продукти не перетворюються на лід навіть за тривалого зберігання. Щоправда, продукти при такій системі швидко втрачають вологу і висихають, тому запаси потрібно зберігати у запакованому вигляді. Розморожувати морозильник, оснащений "No Frost", не доведеться, але бажано його провітрювати раз на рік.
Зі звичайною системою заморожування приблизно раз на півроку морозильник доведеться відключати і розморожувати.
За словами продавців, систему "No Frost" добре застосовувати для овочів та фруктів, а ось м’ясо краще заморожувати за звичайної системи заморожування.
Майже у всіх морозильниках є функція суперзаморозки. Її потрібно ввімкнути одразу, як кладете продукти до лотка. Продукти замерзають впродовж 10-20 хвилин, завдяки цьому вони довше зберігаються і містять максимум корисних речовин та вітамінів. Потім можна перемкнути на функцію "Збереження", за якої температура трохи нижча.
Дуже важливо дізнатися, скільки часу морозильник зберігає холод, якщо відключено енергопостачання. Це зазначається у технічній характеристиці морозильника. У різних камерах цей час коливається від 10 до 28 годин.
У дорогих моделях, які коштують понад п’ять тисяч гривень, є спеціальні акумулятори холоду. Це пластикові контейнери, наповнені рідиною і розташовані у верхній частині морозильної камери. Рідина має низьку температуру замерзання, повільно охолоджується, віддаючи свій холод морозильці досить довго – понад добу.
Зверніть увагу на спосіб регулювання і контролю температури: механічний чи електронний. Більшість морозильних камер у наших магазинах із механічною системою керування, але є й електронні. Електронне керування більш точне і багатофункціональне. Часто на панелях розташовують регулятор та індикатор температури, клавішу перемикання режимів і кольорові індикатори. Зелений – символ робочого стану збереження, жовтий означає режим роботи швидкого заморожування, червоний сигналізує про підвищену температуру чи про відчинені двері.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ
Морозильна камера на три лотки – 2200-3000 грн;
Морозильник на шість-сім лотків – 3500-4500 грн;
Морозильник на вісім
лотків – 5500 грн.
25-06-2009, 10:52
Коментарів 0 Переглядів 5 414

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Друге пришестя … Блог Ярослава Волощука
Цю подію так очікували у світі, наче йшлося про друге пришестя Ісуса Христа
"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.