Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Людмила Лістархова морозильну камеру придбала торік. Каже, що тепер майже весь рік її сім’я вживає овочі, які не гірші за свіжі.
– Морозильну камеру придбали зі звичайною системою заморожування, – каже Людмила. – Знаю, що система із сухим заморожуванням продукти засушує, а зі звичайним – волога утримується, і вони значно смачніші. Морозильна камера має шість лотків, торік заплатили за неї приблизно чотири тисячі гривень. Заморожую у ній насамперед овочі. На це витрачаю значно менше часу, ніж на консервування, а ще зберігаються корисні властивості овочів і смак кращий. Тож таким чином морозильна камера замінила підвал.
Немає значення, у якому лотку заморожувати продукти, температура скрізь однакова, бо виставляється загальна температура. Дуже добре заморожувати у морозильній камері зелень – кріп, петрушку. Вони зберігають свій аромат, і це відчувається у стравах. Заморожую смажений перець та баклажани. А ще свіжий перець обливаю окропом і кладу його до морозилки, взимку роблю фарширований. Так само заморожую цвітну капусту.
М’ясні продукти у морозильній камері обов’язково повинні бути запаковані, причому неважливо, сухе це заморожування чи звичайне. Без цього м’ясо стає сухим.
Наша морозильна камера зберігає холод три доби. У цьому встигли переконатися. Якось не було світла кілька днів, і продукти почали розморожуватися аж на четвертий день.
Купили морозильну камеру з механічним керуванням, тому що для електронного керування повинна бути хороша напруга в електромережі. У нас вона постійно змінюється і досить низька, а електронне керування у такому разі збивається.
Овочів, які заморожую, нашій сім’ї з п’ятьох осіб вистачає майже на цілу зиму.
Людмила ОСАДЧУК

ЯКУ КАМЕРУ ОБРАТИ
Для фруктів – сухе заморожування,
для м’яса – звичайне
У магазинах побутової техніки значно більший вибір холодильників, ніж морозильних камер. Але й їхнього асортименту не бракує. Можна вибрати як велику морозильну камеру – на шість-сім полиць, так і маленьку – на три полиці. На що звернути увагу під час вибору морозильної камери, розпитали у продавців побутових магазинів.
Одна з найголовніших характеристик морозильних камер – заморожування. Як і в холодильників, у морозильних камер є суха ("No Frost") і звичайна система заморожування.
Система сухого заморожування досить зручна – продукти не перетворюються на лід навіть за тривалого зберігання. Щоправда, продукти при такій системі швидко втрачають вологу і висихають, тому запаси потрібно зберігати у запакованому вигляді. Розморожувати морозильник, оснащений "No Frost", не доведеться, але бажано його провітрювати раз на рік.
Зі звичайною системою заморожування приблизно раз на півроку морозильник доведеться відключати і розморожувати.
За словами продавців, систему "No Frost" добре застосовувати для овочів та фруктів, а ось м’ясо краще заморожувати за звичайної системи заморожування.
Майже у всіх морозильниках є функція суперзаморозки. Її потрібно ввімкнути одразу, як кладете продукти до лотка. Продукти замерзають впродовж 10-20 хвилин, завдяки цьому вони довше зберігаються і містять максимум корисних речовин та вітамінів. Потім можна перемкнути на функцію "Збереження", за якої температура трохи нижча.
Дуже важливо дізнатися, скільки часу морозильник зберігає холод, якщо відключено енергопостачання. Це зазначається у технічній характеристиці морозильника. У різних камерах цей час коливається від 10 до 28 годин.
У дорогих моделях, які коштують понад п’ять тисяч гривень, є спеціальні акумулятори холоду. Це пластикові контейнери, наповнені рідиною і розташовані у верхній частині морозильної камери. Рідина має низьку температуру замерзання, повільно охолоджується, віддаючи свій холод морозильці досить довго – понад добу.
Зверніть увагу на спосіб регулювання і контролю температури: механічний чи електронний. Більшість морозильних камер у наших магазинах із механічною системою керування, але є й електронні. Електронне керування більш точне і багатофункціональне. Часто на панелях розташовують регулятор та індикатор температури, клавішу перемикання режимів і кольорові індикатори. Зелений – символ робочого стану збереження, жовтий означає режим роботи швидкого заморожування, червоний сигналізує про підвищену температуру чи про відчинені двері.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ
Морозильна камера на три лотки – 2200-3000 грн;
Морозильник на шість-сім лотків – 3500-4500 грн;
Морозильник на вісім
лотків – 5500 грн.
Рейтинг:
(голосів: 1)
25-06-2009, 10:52
Коментарів 0 Переглядів 4626

Теги -
загрузка...
У Чернівцях депутатові «світить» великий штраф через невчасну подачу е-декларації
Депутат Чернівецької облради "забув" вчасно подати е-декларацію, правоохоронці склали щодо нього протокол
Популярне Коментують
• Новини
Божественні зємлєройки. Блог Мостіпаки
Огляд головних політичних подій 2018 року – в блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
"Спокуса" зробить ваш інтим яскравішим (на правах реклами)

Парфуми з феромонами, ароматичні олійки для масажу, різноманітні секс-іграшки – далеко не весь перелік речей, які зможуть зробити ваше інтимне життя значно яскравішим
Привітання з новорічними святами начальника Чернівецького обласного управління Ощадбанку Руслана Запаранюка (прес-реліз)[/center]
У новий рік ми вступаємо у прекрасному настрої, з добрими побажаннями та світлими почуттями. Тримайте їх у своїй душі, у своєму серці кожного дня наступного року, і життя обов’язково віддячить вам за доброту
Корал Тревел Еліт Сервіс: перший рік на чернівецькому ринку елітних туристичних послуг (на правах реклами)

Основна мета створення елітного турагентства – індивідуальний підхід до вимогливих клієнтів, яких цікавлять нестандартні тури, складні маршрути, більш повний набір супутніх послуг
Чернівецький юридичний інститут та коледж НУ"ОЮА" запрошують абітурієнтів на навчання (на правах реклами)

15 грудня 2018 року Чернівецький юридичний інститут та коледж Національного університету "Одеська юридична академія" вкотре відчинив двері для своїх абітурієнтів, які бажають дізнатися про вищий навчальний заклад та здобути якісну освіту в ЧЮІ та ЧЮК НУ "ОЮА"
STEM-школа INVENTOR – школа для сучасних дітей (на правах реклами)

Помічаєте потенціал у своїй дитині, проте не знаєте де і як його розвинути? Шукаєте русло, в яке направити кмітливість допитливої непосиди? Довірте цю справу центру дитячого розвитку INVENTOR!