Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Людмила Лістархова морозильну камеру придбала торік. Каже, що тепер майже весь рік її сім’я вживає овочі, які не гірші за свіжі.
– Морозильну камеру придбали зі звичайною системою заморожування, – каже Людмила. – Знаю, що система із сухим заморожуванням продукти засушує, а зі звичайним – волога утримується, і вони значно смачніші. Морозильна камера має шість лотків, торік заплатили за неї приблизно чотири тисячі гривень. Заморожую у ній насамперед овочі. На це витрачаю значно менше часу, ніж на консервування, а ще зберігаються корисні властивості овочів і смак кращий. Тож таким чином морозильна камера замінила підвал.
Немає значення, у якому лотку заморожувати продукти, температура скрізь однакова, бо виставляється загальна температура. Дуже добре заморожувати у морозильній камері зелень – кріп, петрушку. Вони зберігають свій аромат, і це відчувається у стравах. Заморожую смажений перець та баклажани. А ще свіжий перець обливаю окропом і кладу його до морозилки, взимку роблю фарширований. Так само заморожую цвітну капусту.
М’ясні продукти у морозильній камері обов’язково повинні бути запаковані, причому неважливо, сухе це заморожування чи звичайне. Без цього м’ясо стає сухим.
Наша морозильна камера зберігає холод три доби. У цьому встигли переконатися. Якось не було світла кілька днів, і продукти почали розморожуватися аж на четвертий день.
Купили морозильну камеру з механічним керуванням, тому що для електронного керування повинна бути хороша напруга в електромережі. У нас вона постійно змінюється і досить низька, а електронне керування у такому разі збивається.
Овочів, які заморожую, нашій сім’ї з п’ятьох осіб вистачає майже на цілу зиму.
Людмила ОСАДЧУК

ЯКУ КАМЕРУ ОБРАТИ
Для фруктів – сухе заморожування,
для м’яса – звичайне
У магазинах побутової техніки значно більший вибір холодильників, ніж морозильних камер. Але й їхнього асортименту не бракує. Можна вибрати як велику морозильну камеру – на шість-сім полиць, так і маленьку – на три полиці. На що звернути увагу під час вибору морозильної камери, розпитали у продавців побутових магазинів.
Одна з найголовніших характеристик морозильних камер – заморожування. Як і в холодильників, у морозильних камер є суха ("No Frost") і звичайна система заморожування.
Система сухого заморожування досить зручна – продукти не перетворюються на лід навіть за тривалого зберігання. Щоправда, продукти при такій системі швидко втрачають вологу і висихають, тому запаси потрібно зберігати у запакованому вигляді. Розморожувати морозильник, оснащений "No Frost", не доведеться, але бажано його провітрювати раз на рік.
Зі звичайною системою заморожування приблизно раз на півроку морозильник доведеться відключати і розморожувати.
За словами продавців, систему "No Frost" добре застосовувати для овочів та фруктів, а ось м’ясо краще заморожувати за звичайної системи заморожування.
Майже у всіх морозильниках є функція суперзаморозки. Її потрібно ввімкнути одразу, як кладете продукти до лотка. Продукти замерзають впродовж 10-20 хвилин, завдяки цьому вони довше зберігаються і містять максимум корисних речовин та вітамінів. Потім можна перемкнути на функцію "Збереження", за якої температура трохи нижча.
Дуже важливо дізнатися, скільки часу морозильник зберігає холод, якщо відключено енергопостачання. Це зазначається у технічній характеристиці морозильника. У різних камерах цей час коливається від 10 до 28 годин.
У дорогих моделях, які коштують понад п’ять тисяч гривень, є спеціальні акумулятори холоду. Це пластикові контейнери, наповнені рідиною і розташовані у верхній частині морозильної камери. Рідина має низьку температуру замерзання, повільно охолоджується, віддаючи свій холод морозильці досить довго – понад добу.
Зверніть увагу на спосіб регулювання і контролю температури: механічний чи електронний. Більшість морозильних камер у наших магазинах із механічною системою керування, але є й електронні. Електронне керування більш точне і багатофункціональне. Часто на панелях розташовують регулятор та індикатор температури, клавішу перемикання режимів і кольорові індикатори. Зелений – символ робочого стану збереження, жовтий означає режим роботи швидкого заморожування, червоний сигналізує про підвищену температуру чи про відчинені двері.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ
Морозильна камера на три лотки – 2200-3000 грн;
Морозильник на шість-сім лотків – 3500-4500 грн;
Морозильник на вісім
лотків – 5500 грн.
Рейтинг:
(голосів: 1)
25-06-2009, 10:52
Коментарів 0 Переглядів 4473

Теги -
загрузка...
Популярне Коментують
• Новини
«Свиноматка» на бусику і Мак’явеллі за фіранкою. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Свято морозива "Рудь" об’єднало чернівецькі родини (новини компанії)

У Чернівцях 12 травня пройшло "Мегасвято Морозива" від компанії "Рудь" - найбільшого виробника "солодкого холоду". Вкотре компанія "Рудь" подарувала мешканцям та гостям міста незабутні враження та яскраві емоції
З таким молодим поколінням на Україну чекає успіх (на правах реклами)

У Чернівцях вже вдруге відбувся "Форум стартапів", який організувала філія Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків "Miniboss Business School" у м.Чернівцях за сприяння [b]Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу (ЄАРБ).
Чернівчан та гостей міста запрошують на "Форум стартапів" для дітей і підлітків (на правах реклами)

28 квітня 2018 року о 11:00 год., в ресторанному комплексі "Palazzo" (м.Чернівці, вул. Руська, 242) за сприяння Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу відбудеться Форум стартапів, який організовує філіал Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків Miniboss Business School у м.Чернівці.
І знесла курочка яєчко, не золоте, а просте... (на правах реклами)

Куряче яйце – це справжня скарбничка вітамінів та мікроелементів. У цьому продукті високий вміст вітамінів групи А, D, Е, фолієвої кислоти, вітамінів В3, В12, біотину і холіну.
Ідеальна шкіра обличчя – тепер це реально! (на правах реклами)

Здорова пружна ідеальна шкіра обличчя – це візитівка будь-якої людини. Щоб досягти такого результату, часто витрачають неймовірно великі кошти на косметичні засоби для догляду за шкірою, які, на жаль, не завжди ефективні...
Ощадбанк діє: Голову правління Ощадбанку Андрія Пишного визнано Банкіром року (прес-реліз)

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний посів І місце в номінації "Банкір року" рейтингу "Фінансовий Оскар 2017" від ділового тижневика "Бізнес".
Lifecell першим запустив 4.5G у Чернівцях (новини компанії)

31 березня lifecell запрошує всіх бажаючих мешканців Чернівців взяти участь у промо-акції, що відбудеться на перетині вул. Героїв Майдану та проспекту Незалежності з 12:00 до 18:00
Передменстуральний синдром: що відбувається у вашому тілі?

Предменструальний синдром – це складний патологічний симптомокомплекс, що з’являється за 1-14 днів до менструації і зникає відразу після її початку.
Рубрика здоров'я ...