Дієтологиня порадила 5 фруктів для зміцнення імунітету перед холодами

новини / Здоров'я
274
0
Дієтологиня порадила 5 фруктів для зміцнення імунітету перед холодами


Фрукти - один із найпотужніших інструментів для підтримки здоров'я і довголіття.

Про це пише УНІАН.



Японська дієтологиня Мітіко Томіока зазначила, що любить усі фрукти, але є п'ять, які вона рекомендує завжди тримати під рукою для міцного імунітету життя.

1. Яблука

Вони багаті на вітамін С, клітковину, калій і поліфеноли. Вони також містять пребіотики та пробіотики, що підтримують здоров'я кишківника, яке тісно пов'язане з роботою мозку та імунітетом. Дієтологиня радить їсти яблука зі шкіркою.

2. Цитрусові

Вони багаті вітамінами С, А, фолієвою кислотою, а також калієм і клітковиною.

Вони також багаті на флавоноїди та каротиноїди - антиоксиданти, які захищають клітини та підтримують імунну систему. Вітамін С також покращує засвоєння заліза з рослинних продуктів.

"Їжте цілі фрукти, а не тільки сік. В апельсиновому соку мало клітковини, і він може спричинити різкий стрибок цукру в крові", - розповіла Томіока і додала, що більшість людей викидають шкірку, але насправді вона містить багато фолієвої кислоти, рибофлавіну, тіаміну і кальцію.

3. Ягоди

Чи то полуниця, чорниця, ожина, малина, журавлина, чи то ягоди годжі, вони низькокалорійні, але багаті на вітаміни, клітковину і потужні антиоксиданти, такі як антоціани.

Чорниця, зокрема, славиться корисною для здоров'я мозку і серця властивістю, а ягоди годжі багаті бета-каротином і підтримують здоров'я очей.

"Я їм їх свіжими в сезон. Заморожені ягоди чудово підходять для смузі", - рекомендувала дієтологиня.

4. Хурма

Хурма багата на вітаміни А і С, клітковину (як розчинну, так і нерозчинну), калій і поліфеноли, такі як таніни і флавоноїди. Дослідження засвідчили, що вона допомагає контролювати рівень холестерину й артеріальний тиск, а також поліпшує здоров'я очей і шкіри.

5. Інжир

Інжир багатий на клітковину, вітаміни, мінерали та фітоестрогени, які підтримують жіноче здоров'я. Він також містить фіцин - фермент, що допомагає перетравлювати білки, що робить інжир ідеальним перекусом після їжі. Інші корисні властивості інжиру включають контроль рівня холестерину і зменшення запалення.

Загалом японська дієтологиня порадила цінувати сезонне розмаїття. "Різні фрукти містять різні поживні речовини. Намагайтеся за можливості вживати місцеві сезонні продукти. Це свіже, смачніше і корисніше", - пояснила вона.

Вона зазначила, що важливо їсти фрукти цілими. А ще фахівець порадила взяти за правило їсти фрукти щодня.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.