RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ще 2007 року на площах Чернівців встановили приховані камери відеоспостереження. Пізніше вони з’явилися і в інших громадських місцях. Чи виправдали відеокамери витрачені на них кошти, ми запитали у співробітника центру зв’язків із громадськістю управління МВС в області Олексія ПОНОМАРЕНКА.
– Загалом у місті, не враховуючи Садгори, є 32 камери відеоспостереження, – розповів Олексій Пономаренко. – Із них декілька знаходяться на Центральній, Соборній, Театральній площах та площі Філармонії. Вони працюють цілодобово. Камери добре знімають і вночі. Відео постійно записується на комп’ютери і зберігається впродовж року. Усі камери працюють у режимі патрулювання, постійно обертаючись. За необхідності з пульту керування ними можна управляти і збільшувати зображення настільки, що можна чітко бачити обличчя людей чи номери автомобілів. А ще з камер можна розгледіти банкомати. 2008 року дві камери встановили на площі Турецької Криниці. Одна камера спрямована на саму площу, інша – на квітковий годинник.
Ще 20 камер знаходяться на кладовищі на вулиці Зеленій, стадіоні "Буковина", у парку Шевченка та на Центральному міському кладовищі. Вони також працюють у режимі запису, і ці записи переглядають лише у разі якогось порушення. Бо щоби переглянути запис за добу навіть у прискореному режимі, треба витратити як мінімум чверть цієї доби.
За відеокамерами з чергової частини обласного управління МВС стежать троє співробітників міліції. Вони змінюють одне одного через добу. Коли працівник чергової частини помічає порушення, він по радіозв’язку повідомляє про це патрульних, які чергують у потрібному районі, і вони наводять порядок.
– Камери мають економний ефект, – стверджує Олексій Пономаренко. – Одна людина, яка за ними стежить, замінює чотири патрулі. Крім того, патруль працює вісім годин на добу, а за камерами спостерігають цілодобово. Зараз патрулі стоять лише у недосяжних для камери зонах. Крім того, тепер суди приймають докази у вигляді відеоматеріалів. Тож якщо камери зафіксують якесь порушення, його потім можна довести. Одного разу на площі Філармонії був випадок злісної непокори міліціонерам. Камери усе зафіксували, і це допомогло довести, хто винен. Наприклад, відеоспостереження зафіксувало обмін валюти на одній із вулиць, і наші працівники вжили відповідні заходи.
Щодо кладовищ, на них за останні два роки камери не зафіксували актів вандалізму.
Загалом на відеоспостереження УМВС було виділено майже 250 тисяч гривень, із яких 134 тисячі гривень – внесок міської ради в програму боротьби зі злочинністю.
– Зараз УМВС здійснює роботи з налагодження відеоспостереження на місці, – продовжує Олексій Пономаренко. – Хотілося би побудувати у місті єдину інформаційну мережу, за якою би можна було передавати відеосигнали. Тож зараз за рахунок фірм "Нейронсістемс" та "Intertel.com" здійснюються роботи з укладання ліній зв’язку. Ми вже запустили лінії між УМВС та Першотравневим райвідділом, лінія продовжена аж до Гравітону. Вона дозволяє встановити відеоспостереження на зупинці на вулиці Фастівській, де інтенсивний рух і велике скупчення людей. Також протягнули лінію до вулиці Чапаєва і будемо потроху просуватися у бік Годилова, що дасть можливість встановити камери на перехресті вулиці Червоноармійської – проспекту Незалежності. Плануємо запустити лінії між УМВС та відділом інформаційних технологій на вулиці Кармелюка, щоби нас могла бачити і чергова частина Шевченківського райвідділу.
– Взагалі ми повинні самі себе захищати. Зокрема приватні підприємці можуть самі встановлювали камери відеоспостереження біля своїх торгових точок, – продовжує Олексій Пономаренко. – А ми би створили локальну інформаційну мережу і мали доступ до їхньої відеотехніки. Ми вже встановили пряму лінію, яка у режимі реального часу може бути підключена до таких торгових об’єктів. Якби камери відеоспостереження могли передавати сигнали тривоги, це взагалі було би чудово: сигнал лунає, в оператора висвітлюється місце події, і міліція оперативно реагує на ситуацію.
Галина МАРКІВ
30-04-2009, 11:49
Коментарів 0 Переглядів 3 490

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.