RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«У Верховній Раді відкриємо театр...»

Театральна компанія "Бенюк та Хостікоєв" мандрує Україною і збирає повні зали. Це тоді, коли іншим театрам і музикантам доводиться скасовувати концерти через те, що квитки не продали. З успіхом зірковий колектив виступив і в Чернівцях. У чому секрет?

– Тут товариш Кікабідзе з концертом проїхався всіма містами, і всі обладміністрації, мерії нагнули під нього глядача, – каже голова правління театральної компанії "Бенюк і Хостікоєв" Мирослав ГРИНИШИН. – І проїхався він всіма п’ятьма містами, в яких ми гастролюємо... Та глядач все одно прийшов до нас. Був аншлаг! Ми повинні доносити до людей своє мистецтво, відкривати душі!..

Відтак спікуємося з народними артистами Богданом Бенюком та Анатолієм Хостікоєвим про театр справжній і театр у Верховній Раді. А актриса Наталія Сумська радить читачам, як легше жити у скрутний час.

"У Чернівцях – надзвичайна театральна аура"


Зіркова трійка акторів під час інтерв’ю перебуває у гарному настрої. Анатолій Хостікоєв випереджає запитання і пригадує: "Вперше побував у Чернівцях 1974 року, коли приїхав сюди з гастролями театру імені Марії Заньковецької. Було надзвичайне відчуття радості зайти у ваш театр. Саме у Чернівцях є надзвичайна театральна аура..."

Разом із товаришем Богданом Бенюком пан Анатолій свою театральну агенцію з усмішкою називає другим мандрівним українським театром. Кажуть, мандрують, щоб підтримувати людей за скрути...

– Перший мандрівний театр був на початку минулого століття, а ми існуємо на початку цього, – усміхається Богдан Бенюк. – А щоб створити виставу в цьому столітті, потрібно знайти чималі фінанси. А в нас в Україні знайти дядька, який дав би кошти на виставу неймовірно "легко" (іронізує, – авт.). Насправді, немає таких дядьків, тим паче у передвиборний період! Але ми подорожуємо, даруємо людям мистецтво. І чим більше їздимо у скрутний час, тим більше розуміємо: це не люди розділили сходи-заходи. Це зробили політики...

Своїми виставами ми не хочемо давати спокійно жити всьому українському театральному світу.

– Працюючи з Богданом понад 30 років, ми зрозуміли, що людині потрібно якнайдовше зберігати дитяче сприйняття світу, – підтримує розмову пан Анатолій. – А ми допомагаємо глядачеві у цьому, і за це він нас любить. Ось кого на той світ проводжають оплесками? Акторів! Політиків не проводжають!

"Головне – не думати лише про їжу"

– Пане Богдане, а ви не передумали іти до Верховної Ради? Там оплесками не проводжатимуть.

– А чому ні? Ми там театр відкриємо! Блокуватимемо трибуни...

– А як звичайній людині бути у всіх цих перипетіях? Як жити?

– Важко сказати, як зараз жити... Кожна людина сама собі обирає соломинку, надію, за яку можна триматися у цьому житті. Важливо, щоб ця надія була... Ну ось я уже поїв зупи і замовив деруни, а ви ще не їли, і мені легше говорити... Але думка така: кожній людині Бог дає момент проби, вирішення, і кожна людина робить цей вибір у міру свого розуміння. Моя соломинка – збереження української нації. Бо наша нація стражденна, ображена, вона – у центрі Європи і вона знищена нація! Наша нація має мати реабілітацію!...

– І не треба думати про те, як живуть заможні люди! – наголошує Наталія Сумська. – Треба у себе запитувати, заради кого ти живеш? Нам, українцям, властиво повертатися до духовних вічних заповідей. Людина повин¬на вміти домовлятися із собою. До речі, у кого багато грошей – їм набагато складніше. Їм треба думати, куди статки діти, що з ними робити... А нам, звичайним людям... Ну скільки нам треба... Головне – не думати тільки про їжу. Ось я з’їла банан-апельсинку – і мені достатньо. А ось не потрібно забувати про інше – треба іти у театр, на службу, не позбавляти себе свята. Мені байдуже, чи є у мене готель, чи ні – я можу і на стільцях перележати, лише грати б і доносити б до людей певну ідею. Можу навіть грати серед поля... Можливо, тому за 35 років гри у театрі я ніколи не пошкодувала про свій вибір. Якщо є мета, то можна гори звернути і прожити щасливо!
Валерія ЧОРНЕЙ
25-05-2012, 13:57
Коментарів 0 Переглядів 1 974

Теги -

Шахраї продавали аграріям підроблені документи вартістю від 3 до 7 тисяч гривень за комплект

За донат у сто гривень можна виграти айфон останньої версії.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.