RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У податковій – ажіотаж

Підприємці переходять зі спрощеної системи оподаткування на нову. Згідно з нею, їх поділили на чотири групи. Для кожної визначили розмір податку. Підприємці приходять, щоб ознайомитися з нововведеннями та визначитися, до якої групи належать.

– Ставки єдиного податку зросли. Якщо у підприємця були наймані працівники, він платив і за найманого працівника. У сумі приблизно так і виходило. А хто сам собі "командир", для того ставка майже на сто гривень зросла, – каже Ірина САХНЕВИЧ, працівник "Вісника податкової служби", яка консультує підприємців. – Хто торгував на ринку, раніше сплачував фіксований податок. Підприємець міг певний час попрацювати, податок заплатити, а потім піти у відпустку. Тепер свідоцтво дають безстроково. Підприємці платитимуть, як і "єдинщики", – щомісяця. Незалежно від того, працював чи був на лікарняному.

– У місті 15 тисяч підприємців працювали або на фіксованому або єдиному податку. Ми робимо усе, щоб надати їм усі адміністративні послуги, щоб вони максимально комфортно могли перейти зі старої системи на нову, – говорить перший заступник начальника ДПІ у місті Чернівці Ярослав ГОРОДЕНСЬКИЙ. – З юридичними особами, яких є до півтори тисячі осіб, проблем немає. Бо там бухгалтери і керівники на вищому професійному рівні займаються питаннями оподаткування. А приватні підприємці мало обізнані з податковою системою. Вони більше думають, як заробити копійку, а потім вже користуються послугами фахівців, які надають роз’яснення. Тому такий ажіотаж у податковій на початку січня.

За словами Я. Городенського, поданих заяв за два дні небагато.

– Третина підприємців, які приходять у податкову, у той день не подають заяви. Вони ходять, розпитують, купують кілька бланків і прийдуть після 15 січня, – каже податківець. – Радив би підприємцям на сайті міськради переглянути список, визначитися з видом діяльності і вже підготовленими прийти у податкову здати документи, а не хаотично приймати рішення. Коли підприємець підготовлений, вистачає й 15-20 секунд, щоби здати документи.

Заяви на перехід на єдиний податок прийматимуть до 25 січня. (Ольга Гнідан)


Корисно знати

Ознайомитися зі ставками єдиного податку можна на сайті Чернівецької міськради за адресою www.city.cv.ua у розділі "Документи", рішення від 29 грудня 2011 року.

Платники єдиного податку:

Перша група. Підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють винятково роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню й обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150 тисяч гривень.

Друга група.  Підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

– не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

– обсяг доходу не перевищує 1 мільйон гривень;

Третя група. Підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

– не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;

– обсяг доходу не перевищує 3 мільйони гривень.

Винятково до цієї групи платників єдиного податку належать підприємці, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна.

Четверта група.  Юридичні особи, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

– середньооблiкова кількість працівників не перевищує 50 осіб;

– обсяг доходу не перевищує 5 мільйонів гривень.


Статистика

У Чернівцях станом на перше січня 2012 року за спрощеною системою працювали майже 10 тисяч "єдинщиків" та майже п’ять тисяч "фіксовщиків".
Редактор: Igor
5-01-2012, 13:13
Коментарів 0 Переглядів 6 549

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!