RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хоча сніг уже випав, гірськолижні траси в області все ще готують до відкриття.

– Сніговий покрив ще замалий для того, щоб кататися на лижах, – зауважив адміністратор туристично-розважального комплексу "Німчич" Олександр Ревега. – Проте, зважаючи на зміни погоди, гірськолижну трасу на перевалі відкриємо вже на католицьке Різдво, тобто 25 грудня.

Пан Олександр розповів, що у "Німчичі" можна буде покататися на лижах, сноубордах та справжніх гуцульських гринджолах. Також відпочивальники матимуть змогу поїздити квадроциклами та походити на снігоходах засніженими дорогами Карпат.

– На території комплексу діють три підйомники та пункт прокату лижного обладнання, – каже Олександр Ревега. – Для тих, хто ще не вміє спускатися на лижах, працюють професійні інструктори. Також є дитяча траса.

Працюватиме гірськолижна траса "Німчича" щодня від 09.00 до 17.00.

– У нічну зміну ми поки що не працюємо, – зауважив Олександр Ревега.
Гірськолижні траси туристичного комплексу "Сокільське" також ще не працюють.

– Гірськолижний сезон плануємо відкрити вже на Новий рік, – розповіла адміністратор маєтку "Сокільське" Соломія.

Цей туристично-розважальний комплекс розташований у селі Тюдів, що за 16 кілометрів від Вижниці. Усього тут є три траси (800 м, 600 м, 400 м). Найдовший схил – 2500 метрів. На цьому схилі ще будують нові траси протяжністю понад п’ять кілометрів.

У розважально-оздоровчому комплексі "Сонячна долина" гірськолижні траси планують відкрити 19 грудня, у День святого Миколая.

– Однозначно виготовлятимемо штучний сніг, бо природного замало, а товщина снігу на трасі має бути мінімум 30 сантиметрів, – розповів менеджер комплексу Михайло МАТЕЙ. – У нас буде чотири траси для дорослих довжиною до 700 метрів, одна дитяча довжиною 200 метрів та дві траси для сноутюбінгу. У нас є два бугельні витяги і два мультиліфти для дітей. Також зараз ми монтуємо крісельний витяг. Але не впевнені, що він до дня відкриття буде готовий. Ковзанки у нас поки що немає, її утворюємо на замерзлому озері.

Гірськолижні траси у гірськолижно-туристичному комплексі "Мигово" почнуть працювати з Дня святого Миколая, 19 грудня.

– Раніше не вдасться, бо треба виготовити багато якісного штучного снігу, – розповідає заступник генерального директора комплексу "Мигово" Ярослав ПАЦАРНЮК. – Перший шар штучного снігу повинен бути дуже якісним, тоді він протримається до весни. У нас є п’ять трас: довжиною 1300 метрів, 1100 метрів, 200 метрів (для початківців), 150 метрів (для санчат) і нова траса протяжністю 150 метрів для сноутюбів. Також є два великі (1100 та 600 метрів) бугельні витяги та два бебіліфти на 200 метрів.

Цього року в нас працюватимуть 14 інструкторів – місцевих та з Києва. Вони планують набирати групи людей і обіцяють, що за одне тренування "поставлять" їх на лижі.

Щодо акцій, то у день відкриття до 14.00 катання буде безкоштовним для всіх (щоправда, за прокат спорядження потрібно буде заплатити). Також, за словами Ярослава Пацарнюка, у лютому в "Мигово" безкоштовно кататимуться найкращі учні шкіл Буковини.

Лижний парк "Горбово" відкриє траси у неділю, 26 грудня.

– У нас є дві траси для дорослих протяжністю 400 метрів та одна дитяча траса довжиною 250 метрів, – зазначає директор "Горбово" Олег КОЛОДНИЦЬКИЙ. – Також є чотири бугельні витяги. Зараз ми вирішуємо, яким чином здійснюватимуть оплату за катання – за один підйом чи за весь день. Схиляємося до сплати за весь день – 50 гривень. Також цього року в нас відкриється гірськолижна школа.

У спортивно-оздорочому комплексі "Цецино" сніг на трасі – природний. Тож треба чекати, коли його випаде достатньо, щоби можна було кататися.

За словами директора комплексу Ніни ЧИНУШ, цього року, як і торік, прокат лиж, санок та сноутюбів буде безкоштовним.

– Поки що власник комплексу ще не визначився, робити прокат спорядження платним чи ні, – каже Ніна Василівна. – Висота підйомника – 520 метрів. У наявності – 32 пари лиж. Торік було вісім сноутюбів, але зараз залишилося лише кілька – решту зламали.

Єдиний курорт, на якому гірськолижні траси вже відкрили, – "Буковель". Тут ще четвертого грудня почали працювати п’ять витягів і п’ять трас. На сьогодні вже працює вісім витягів і 11 трас. Як розповів представник курорту "Буковель" Володимир ЮЗЮК, щодня кількість відкритих трас та витягів зростає – завдяки сприятливим погоднім умовам та роботі снігових гармат.

– Тож через тиждень-півтора запрацюють усі 16 витягів та 53 кілометри траси, – запевнив пан Володимир. – Загалом у нас є три траси нічного катання. Наразі діє лише одна, проте невдовзі працюватимуть усі. Нічне катання зазвичай дешевше, ніж денне. Якщо бронювати й оплачувати абонементи заздалегідь (ще навесні або влітку), знижка становитиме половину вартості. 
Галина МАРКІВ, Марина КОРПАН
14-12-2010, 09:51
Коментарів 0 Переглядів 3 315

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.