RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Порошенко: Боротьба з корупцією на затриманні Мосійчука не закінчиться

Президент Петро Порошенко заявив, що політична воля президента для жорсткої боротьби з корупцією існує і "обмежуватися затриманням (нардепа) Мосійчука ніхто не збирається".

Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 20 вересня.

Коментуючи зняття недоторканості з нардепа Ігоря Мосійчука попри встановлені норми регламенту ВР, Порошенко заявив: "Я не є великим фахівцем регламентів та їх порушень, якщо хтось вважає, що є порушення – у нас демократична держава, будь-хто може звернутися до суду".

Він також зазначив, що питання затримання Мосійчука ділиться на 2 складові – "чи збирається хтось обмежитись його затриманням і розділити факти хабарництва і політичної корупції, які є у Верховній Раді і великої корупції, яка зараз є у суспільстві, в Україні".

"Політична воля президента, і – сподіваюся - політична воля влади - щоб ми дуже жорстко продемонстрували ефективність боротьби з коруцією – існує. І ніхто не збирається і не буде обмежуватися лише затриманням (нардепа Ігоря) Мосійчука, - заявив Порошенко.

"Друга частина –чи має держава право не реагувати на факти політичного і неполітичного хабарництва, що процвітає серед депутатів? Чи є сьогодні мандат депутата "парасолькою", яка не може бути доторканою з боку правоохоронних органів. Моя позиція – відповідати мають і ті, і інші", - заявив президент.

Також Порошенко підкреслив: "Я категорично не згоден з тим, щоб Регламентний комітет ВР виступав в ролі найвищого суду, щось визначав чи захищав депутатів".

"Не виключаю, що правоохоронні органи вже зробили висновки з ситуації, коли Регламентний комітет два тижні тягнув з винесенням рішення на розгляд ВР щодо зняття недоторканості з (Сергія) Клюєва, і категорично забороняв його затримувати, що врешті-решт дало можливість йому зникнути", - підкреслив Порошенко.

"Моя позиція принципова - порушив закон – сідай у в'язницю. Чи це олігарх, чи корупціонер, чи хабарник, включаючи політичного хабарника у ВР", - додав президент і зауважив: "Зняття недоторканості – ще не вирок суду, має бути розслідування і суд, і не має бути вибіркового правосуддя – цього саджати, а цього ні".

Також президент додав, що нові структури у владі, які створюють - нова поліція, антикорупційне бюро і т.і. - мають бути неупередженими, без впливу на них з боку політичних структур, президента, мають продемонструвати суспільству ефективну боротьбу з корупцією.

"І з такими, як Мосійчук, і з такими, як Клюєв, і - сподіваюся - з тими, подання на яких ми побачимо у Верховній Раді найближчим часом", - підкреслив Порошенко.

Як відомо, 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

Перед цим у Раді виступив генеральний прокурор Віктор Шокін. "Генеральної прокуратурою розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів одним із народних депутатів", - сказав Шокін.

Він продемонстрував відео, на якому народний депутат Ігор Мосійчук нібито вимагає хабарі за різні "послуги". Так, на одному із епізодів відео Мосійчук обіцяє іншій особі сприяння у видобутку на кар'єрі та називає суму у розмірі 100 тисяч гривень.

Після демонстрації відео Гройсман поставив на голосування включення до порядку денного постанови про арешт і притягнення до кримінальної відповідальності Мосійчука. "За" проголосували 289 народних депутатів. Потім парламентарії прийняли і саму постанову про зняття недорканності та арешт.
Мосійчук підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали Мосійчука, провівши обшук його автомобіля біля ВР.

У Вищому адміністративному суді зареєстровано позов про визнання незаконним рішення ВР про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Мосійчука.

Печерський райсуд Києва обрав для Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб - до 15 листопада.
Редактор: Юрій Коверзнєв
20-09-2015, 22:21
Коментарів 0 Переглядів 1 360

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!