Готуєте хліб на заквасці: ось ще один спосіб тривалого зберігання

Новини України / Лайфхаки
1 588
0

Якщо готувати хліб на заквасці регулярно, масу зберігають при кімнатній температурі. Для тривалого зберігання закваску ставлять в холодильник. Але, щоб не підгодовувати масу та зберегти активність бактерій, закваску можна засушити.

Про те, як засушувати закваску для зберігання, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

Як засушити закваску

Для того, щоб засушити закваску, маса повинна бути заздалегідь підгодована та в стані найбільшої активності. Деко для випікання або тацю необхідно застелити пергаментним папером.

Закваску необхідно викласти на папір та розмазати ложкою або ножем якомога більш тонким шаром. Товщина шару залежить від виду закваски - маса з меншим відсотком вологості розтікатиметься гірше.

Сушити закваску потрібно лише при кімнатній температурі, а не в духовці. Не варто прискорювати процес висихання за допомогою мікрохвильовки або сонячного проміння.

Переваги засушення закваски

При зберіганні закваски при кімнатній температурі, її годують борошном та водою декілька разів на добу. У випадку зберігання закваски в холодильнику, підгодовувати масу не потрібно, а простояти маса може значно довше.

Проте цей метод має свої недоліки - знижується активність молочнокислих бактерій. До того ж перевозити закваску у рідкому вигляді складно.

Засушену закваску не потрібно підгодовувати - однак вона зберігає свої властивості протягом років. Таку масу можна зберігати в баночках або коробках та легко транспортувати.

Скільки сушити закваску

Зазвичай на засушення закваски потрібно декілька днів. Проте швидкість висихання також залежить від температури повітря та інгредієнтів в заквасці.

Чим товщий шар закваски та більший відсоток вологості, тим довше буде сохнути маса. Щоб в закваску не потрапив пил, можна накрити її зверху пергаментом, забезпечивши циркуляцію повітря.

Як зберігати засушену закваску

Після того, як закваска повністю висохне, її можна розламати на шматочки або подрібнити в борошно. Зберігати засушену масу потрібно в чистих скляних банках або пакетах з застібкою, герметично закривши посуд.

Суху закваску потрібно зберігати в сухому та темному місці, без різких перепадів температури.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі
01:30
Її не потрібно дотримуватись щодня. Названо найкращу дієту для схуднення
01:15
Ці 5 горіхів найкорисніші для вашого здоров'я: варто додати їх на тарілку
01:00
Небезпечно для очей: скільки часу можна дивитися телевізор без шкоди?
00:30
Чому корисно пити чай із кориці: названо 7 цілющих властивостей цього напою
00:30
Що станеться з організмом, якщо регулярно їсти насіння чіа: дієтологи дали відповідь
00:15
Як зробити рушники м'якими без кондиціонера: метод шокує простотою

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм