RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Євробляхи в Україні: що пропонують та чи можливий компроміс

На засіданні парламентського комітету з питань митної та податкової політики обговорили законопроект щодо розмитнення євроблях в Україні. Які пропозиції висувають активісти та до чого прийшли в обговоренні.

Частина законопроекту представлена заборонами та обмеженнями, що мають запрацювати після його прийняття.

Очікується, що запобіжники повністю перекриють законодавчі дірки, за якими зараз водії можуть заїхати в Україну на євробляхах за різними схемами: від транзиту з порушенням строків ввезення авто до передачі автомобіля у користування іноземцем, пише Depo.ua.

Також у законопроекті передбачені певні гарантії, що у 2020 році, коли буде введений техогляд, українці зможуть розмитнювати старі машини без прив’язки до стандарту Євро-5, який має бути скасований. Так само повинен бути прописаний розрахунок мита, ПДВ та акцизу.

Створюється відповідний калькулятор. Машину у 2020-му можна буде розмитнити навіть 1995-го року випуску, якщо вона пройде техогляд.

Що пропонують активісти

Активісти прийшли з власними пропозиціями по першій частині.

1. Закон один для всіх, байдуже, на яких номерах авто людини зараз. Відсутність дискримінації. Ті, хто зараз на єврономерах повинні будуть пройти звичайну процедуру розмитнення, але вже за новими справедливими ставками, у кого немає авто, зможе придбати за такими ж ставками.

2. Доступні ставки, щоб розмитнити змогли практично всі верстви населення, навіть ті, які лише починають трудовий шлях.

3. Ставки законопроекту 1389 (3251), але з переносом ставок на авто об’ємом більше 2.5 літра, а точніше всі авто, що підпадають під код 87033390 уктзед, та принцип модифікованого молдавського сценарію, який передбачає значну знижку на розмитнення.

Наприклад, Audi А6 2000 року вартістю €3000, та об’ємом 2,5 матиме розмитнення €1843 (платежі за законом 1389) – 70% (змінена молдавська знижка) = €553 (кінцева вартість розмитнення).

4. Розмитнити можна буде усі автомобілі Євро-3, починаючи з 1998 року, як пропонував комітет на минулій зустрічі.

5. Діятиме новий закон до 2020 року, або до моменту введення техогляду за європейськими стандартами.

6. Економічна вигода та обмеження зроблять непотрібним пересуватися на єврономерах.

7. Задля наповнення бюджету пропонується робоча група для аналізу прибутків бюджету від різко збільшеної кількості авто, які платять за розмитнення.

8. Поліція вирішуватиме питання бази абсолютно всіх автомобілів, оскільки вони перейдуть на українські номери.

Чи є компроміс?

Дійшли згоди, що на наступне засідання, що відбудеться через тиждень, активісти мають допрацювати власні пропозиції.

Комітет та зацікавлені з бізнесу пропонують євробляхерам разову акцію з пільговим розмитненням вже завезених на територію України блях і закриття схем до 2020-го року.

Кожен українець, який має таке авто, повинен буде виїхати за кордон, оформити договір купівлі-продажу і вже потім приїхати за українськими номерами з підтвердженням, що він цю машину придбав.

Активісти погоджуються з останньою умовою розмитнення, але їх не влаштовує разовість акції та запропоновані суми.

Євробляхери наполягають на створенні законопроекту, який раз і назавжди легалізує розмитнення євроблях, скасує стандарт Євро-5, взявши за мінімум Євро-3, а також знизить податкове навантаження.

Чим саме завершиться дискусія поки спрогнозувати важко.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
10-04-2018, 09:58
Коментарів 0 Переглядів 2 911

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.