Вступна кампанія-2012 набирає обертів. Перед випускниками стоїть важливий вибір, від якого залежатиме їхнє професійне зростання, соціальне становлення. Багато хто з випускників шкіл вирішили пов’язати свою долю з медициною.
Наразі до Буковинського державного медичного університету абітурієнтами подано близько 1,5 тисячі заяв. Як свідчить статистика, з кожним днем кількість бажаючих навчатися в БДМУ збільшується. Використовуючи сучасні інформаційні технології та відповідне програмне забезпечення, на сайті Інформаційного центру абітурієнта БДМУ висвітлюється інформація у режимі реального часу, списки та рейтинги оновлюються одразу після прийому відповідних документів приймальною комісією.
Якщо говорити про новинки вступної кампанії БДМУ, то цьогоріч випускники медичних коледжів мають змогу вступити одразу на ІІ курс на контрактну форму навчання, а на фармацевтичному факультеті вперше здійснюється набір на заочну форму спеціальності “Фармація” з присвоєнням кваліфікації “провізор”.
“Заочна форма навчання створює перспективи для професійного росту та вдосконалення знань і вмінь молодим людям, які бажають навчатися одночасно за кількома спеціальностями, тим, хто здобуває другу вищу освіту, а також тим, хто працює за даною спеціальністю, маючи неповну вищу освіту”, – коментує Петро Присяжнюк, декан фармацевтичного факультету.
Зауважимо, що спеціальність “Фармація” дуже популярна серед абітурієнтів у зв’язку з великою потребою у фармацевтичних фахівцях. Практично всі випускники фармацевтичного факультету працевлаштовані, а це є вагомим важелем для вибору абітурієнтом саме цієї професії.
Буковинський державний медичний університет – один із небагатьох вищих навчальних медичних закладів, у якому функціонує навчально-виробнича аптека, яка має ліцензію на роздрібну реалізацію лікарських засобів та виробництво ліків, де студенти факультету удосконалюють свої знання та вміння в умовах виробництва лікарських засобів та їх реалізації.
Підготовка фахівців на фармацевтичному факультеті здійснюється за спеціальностями: “Фармація”, де впроваджена ступенева освіта: молодший спеціаліст – бакалавр фармацевт – спеціаліст (провізор) та “Клінічна фармація” освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст”.
12-07-2012, 10:00

У Снятині в ДТП загинув 23-річний мотоцикліст із Буковини
Ще одна особа отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забої грудної клітки та тазу.
Файний депутат - то митий депутат і мольфар Дєдушка. Блог Мостіпаки
Короткий огляд політичних подій за минулий тиждень - у блозі Олександра Мостіпаки
Готуйся до зими вчасно: котли Kronas подбають про тепло в оселі (на правах реклами)

Серпнева спека змушує думати про холод ледь не щомиті... А завбачливі так узагалі вже сьогодні замислюються про зимові морози! А й справді, чому б не обрати опалювальне устаткування прямо зараз?
Z-тариф від Київстар: скільки коштуватиме безлімітне спілкування та інтернет для буковинців? (новини компанії)

Жителі Буковини отримають тариф із необмеженим спілкуванням у мережі Київстар, безлімітний мобільний інтернет і 100 хвилин за кордон – лише за 55 грн.