RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Що робити, якщо запотівають вікна? (на правах реклами)
Що робити, якщо запотівають вікна? (на правах реклами)
Що робити, якщо запотівають вікна? (на правах реклами)

У наш час звичайні дерев’яні вікна відходять у минуле. Недоліків у них багато: під дією вологи перегнивають, їх потрібно часто фарбувати, вони менше зберігають тепло, мають погану шумоізоляцію, з часом втрачають свій привабливий естетичний вигляд, а також деревину легко руйнують комахи. У цій статті ми розглянемо одне з актуальних питань, з яким найчастіше стикаються люди, які замінили свої старі дерев’яні вікна на нові металопластикові. А саме: чому запотівають металопластикові вікна, та що з цим робити?

Самі по собі металопластикові вікна добре зарекомендували себе на споживчому ринку. На відміну від дерев’яних, вони виконують важливі функції та мають низку переваг, серед яких:

- енергозбереження (утримують тепло в кімнаті);

- захист від прямих сонячних променів;

- шумоізоляція (є перепоною від вуличних звуків);

- довговічність (довгий час залишаються, як нові);

- зручність у користуванні;

- міцність;

- гарний естетичний вигляд.

Але зустрічаються такі випадки, коли невірно підібрані або неправильно змонтовані металопластикові вікна запотівають, або, як в народі кажуть, “плачуть”. Це призводить до виникнення плісняви на відкосах, яка в свою чергу шкодить здоров’ю; вологі відкоси зводять нанівець ремонт у кімнаті, волога на склі погіршує видимість та проникнення світла в кімнату...

Волога у вікні – це ніщо інше, як конденсат. Конденсат – це перехід води, що міститься у повітрі у газоподібному стані (пара), у рідкий стан (вода). Він виникає через те, що температура повітря в приміщенні вища від температури біля вікна. Природно, що у більшості випадків вікна “плачуть” у зимовий період, саме тоді, коли вологість повітря стає більшою.

Перше, що спадає на думку при вигляді такої картини у вашому вікні – неякісний монтаж металопластикового вікна. І це припущення правдиве, бо доведено, що кількість випадків провини монтажників у такій ситуації становить близько 5%. Другим припущенням може стати те, що металопластикове вікно “не дихає”, бо за своєю структурою щільніше за дерев’яне, “глухе”... Обидва випадки можуть цілком пояснити походження конденсату. Тож що ж з цим робити?

1. Провітрити кімнату.

Метод провітрювання кімнати дієвий у даній ситуації. Часте відкривання вікна зменшить випадання конденсату за рахунок доступу свіжого менш вологого повітря.

2. Відкрити доступ тепла до скла.

Часто причиною випадання конденсату може бути закрита підвіконням батарея. Тепло від батареї менше доходить до внутрішньої поверхні віконного скла. Щоб позбутися цього, потрібно зробити отвір у підвіконні над батареєю і прикрити його спеціальною решіткою. Тоді тепло від батареї буде обігрівати скло, і конденсату не буде!

3. Замінити вікно на більш якісніше.

Ідеальним вирішенням проблеми буде заміна старого металопластикового вікна на нове якісне з п’ятикамерного профілю і з двокамерним енергозберігаючим склопакетом від компанії ЕСстандарт. Таке вікно може підвищити температуру повітря біля скла і не дасть йому охолонути до точки, при якій пара перетворюється у воду. Ця точка називається “точка роси”.

4. Замінити склопакет на інший, з потрійним склом.

Якщо ви не хочете міняти ціле вікно або не маєте можливості цього зробити, то можна поміняти тільки склопакет. Це також принесе свій результат.

Як вже згадувалося, склопакет має бути двокамерний з потрійним склом, одне з яких є енергозберігаючим.

Компанія ЕСстандарт запропонує найкращий вихід із ситуації з вікнами, що “плачуть”. Звертайтеся та переконайтеся! Ми з радістю допоможемо вам!

Відповіді на додаткові запитання з даної теми, а також консультацію ви можете отримати за адресою: м. Чернівці, вул. Ентузіастів, 5 “Б”, або за телефонами: (0372) 904-770, (096) 070-50-07, (066) 873-88-08.

Наш сайт: esstandart.com.ua
Редактор: Igor
17-03-2015, 14:50
Коментарів 0 Переглядів 4 985

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.