RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Щоби свято було смачним, а ранок добрим! (на правах реклами)

Будь-­яке святкове застілля – день народження, весілля, Новий рік, Великдень та ін. – обіцяє нам не тільки веселощі й танці, а й справжні випробування для організму. На думку дієтологів, можна уникнути багатьох неприємних наслідків щедрих частувань, якщо дотримуватися певних правил застілля.

Не влаштовуйте голодування

У день святкування краще дотримуватися звичного режиму харчування (обов’язково з гарячою стравою). Не варто пропускати сніданок і обід.

Приблизно за чотири години до застілля варто перекусити. Це можуть бути: овочевий салат, заправлений оливковою олією, домашній сир, твердий сир із цільнозерновим хлібцем, йогурт чи один­-два фрукти: яблуко, груша, банан.

Тоді за столом ви з’їсте менше і отримаєте більше задоволення від свята. Ті, хто слідкує за фігурою, можуть спробувати модний сьогодні здоровий перекус – овочевий коктейль ­смузі. Цей напій з м’якоттю збагатить організм вітамінами, мінералами, клітковиною, добре втамує голод і спрагу.

Їжте невеличкими порціями

На думку дієтологів, тим, хто слідкує за фігурою, не тільки у свята, а й у будні бажано їсти часто і невеличкими порціями. Тому не варто повністю відмовлятися від святкових страв чи, навпаки, влаштовувати "свято живота".

Спробуйте всього, що хочеться, але тільки скуштуйте. Дієтологи радять дотримуватися правила: не більше 5 різних страв за вечір. Якщо ви в гостях, краще не піддаватися на вмовляння господарів "з’їсти ще трішки" чи "спробувати цей салат, сама готувала!". При відчутті переїдання можна зменшити звичну порцію на 10­20 відсотків. Якщо ви будете їсти повільно, а їжу, щоби її здавалося багато, покладете в маленьку тарілку, організм не помітить, що його "ввели в оману".

Зробіть стіл більш здоровим

Жирні майонезні салати можна замінити овочевими з оливковою олією чи сметаною, фруктові – з натуральним йогуртом. Чудовою альтернативою свинини, баранини чи страв з грибами стане індичка з картопляним пюре. У індичому м’ясі мало жиру, а картопля – відмінна закуска до алкоголю, що уповільнює його всмоктування. Ковбаси і копченості можна замінити відварною курятиною, яловичиною, холодцем. На столі повинні бути фрукти, овочі і зелень. Дієтологи також радять для гарного самопочуття під час святкування і після нього рішуче відмовитися від солодкої газованої води, солодких соків і морсів ­ вони підсилюють бродіння і додають зайвих калорій.

Пийте на здоров’я!

Кращим другом будь­якого святкового застілля стане лікувально­столова вода "Брусницька". Це гідрокарбонатно­хлоридно­натрієва мінеральна вода типу "Єсентуки No4". Під час святкового застілля, багатого важкою, жирною їжею, алкогольними напоями, вона покращить травлення, роботу шлунково­-кишкового тракту, нормалізує роботу печінки та жовчного міхура і позбавить вас відчуття важкості в шлунку та інших дискомфортних станів.
Щоби свято було смачним, а ранок добрим! (на правах реклами)

Вода "Брусницька" містить унікальний комплекс мікроелементів та мінералів і є однією з небагатьох мінеральних вод, яка рекомендована для вживання під час їжі. А її здатність нормалізувати кислотоутворення шлунка та роботу підшлункової залози допоможе вам забути на час святкувань про один із неприємних наслідків – печію. Саме тому з "Брусницькою" на святковому столі ви маєте всі шанси зробити святковий вечір смачним, а ранок добрим!

Не змішуйте алкоголь

Будь­яке святкове застілля важко уявити без алкогольних напоїв. Але якщо вже пити, то пити правильно. У жодному разі не змішуйте напої – це загрожує сильним і неконтрольованим сп’янінням. У крайньому разі змішуйте "зернові" напої (горілка, віскі, пиво) з зерновими, а виноградні (коньяк, вино, вермут) – з виноградними. І при цьому не знижуйте градус! Пам’ятайте також про хорошу закуску і не втрачайте відчуття міри.

Більше рухайтеся

Перебуваючи за святковим столом, намагайтеся частіше відволікатися на бесіди, ігри, танці, виходити на свіже повітря, якщо є така можливість.

Дієтологи рекомендують робити перерву між зміною страв від 45 хвилин до години. За цей час організм встигне засвоїти з’їдене і частково витратити калорії. Активний відпочинок дозволить вам прекрасно провести свято і не хвилюватися за фігуру та здоров’я. Якщо ви все ж таки відчули неприємні наслідки частування, не потрібно влаштовувати собі виснажливий фітнес­ марафон або суворе голодування. Розвантажити себе можна за допомогою фруктових та овочевих нарізок, піших прогулянок та мінеральної води.

Склянка "Брусницької" стимулює очищення організму від шлаків, токсинів і позбавить похмілля, а природній вміст йоду у воді посприяє нормалізації обміну речовин.

Потурбуйтеся про своє самопочуття – святкуйте весело, смачно і без наслідків!
Редактор: Igor
24-12-2014, 11:43
Коментарів 0 Переглядів 3 289

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.