RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Щоби свято було смачним, а ранок добрим! (на правах реклами)

Будь-­яке святкове застілля – день народження, весілля, Новий рік, Великдень та ін. – обіцяє нам не тільки веселощі й танці, а й справжні випробування для організму. На думку дієтологів, можна уникнути багатьох неприємних наслідків щедрих частувань, якщо дотримуватися певних правил застілля.

Не влаштовуйте голодування

У день святкування краще дотримуватися звичного режиму харчування (обов’язково з гарячою стравою). Не варто пропускати сніданок і обід.

Приблизно за чотири години до застілля варто перекусити. Це можуть бути: овочевий салат, заправлений оливковою олією, домашній сир, твердий сир із цільнозерновим хлібцем, йогурт чи один­-два фрукти: яблуко, груша, банан.

Тоді за столом ви з’їсте менше і отримаєте більше задоволення від свята. Ті, хто слідкує за фігурою, можуть спробувати модний сьогодні здоровий перекус – овочевий коктейль ­смузі. Цей напій з м’якоттю збагатить організм вітамінами, мінералами, клітковиною, добре втамує голод і спрагу.

Їжте невеличкими порціями

На думку дієтологів, тим, хто слідкує за фігурою, не тільки у свята, а й у будні бажано їсти часто і невеличкими порціями. Тому не варто повністю відмовлятися від святкових страв чи, навпаки, влаштовувати "свято живота".

Спробуйте всього, що хочеться, але тільки скуштуйте. Дієтологи радять дотримуватися правила: не більше 5 різних страв за вечір. Якщо ви в гостях, краще не піддаватися на вмовляння господарів "з’їсти ще трішки" чи "спробувати цей салат, сама готувала!". При відчутті переїдання можна зменшити звичну порцію на 10­20 відсотків. Якщо ви будете їсти повільно, а їжу, щоби її здавалося багато, покладете в маленьку тарілку, організм не помітить, що його "ввели в оману".

Зробіть стіл більш здоровим

Жирні майонезні салати можна замінити овочевими з оливковою олією чи сметаною, фруктові – з натуральним йогуртом. Чудовою альтернативою свинини, баранини чи страв з грибами стане індичка з картопляним пюре. У індичому м’ясі мало жиру, а картопля – відмінна закуска до алкоголю, що уповільнює його всмоктування. Ковбаси і копченості можна замінити відварною курятиною, яловичиною, холодцем. На столі повинні бути фрукти, овочі і зелень. Дієтологи також радять для гарного самопочуття під час святкування і після нього рішуче відмовитися від солодкої газованої води, солодких соків і морсів ­ вони підсилюють бродіння і додають зайвих калорій.

Пийте на здоров’я!

Кращим другом будь­якого святкового застілля стане лікувально­столова вода "Брусницька". Це гідрокарбонатно­хлоридно­натрієва мінеральна вода типу "Єсентуки No4". Під час святкового застілля, багатого важкою, жирною їжею, алкогольними напоями, вона покращить травлення, роботу шлунково­-кишкового тракту, нормалізує роботу печінки та жовчного міхура і позбавить вас відчуття важкості в шлунку та інших дискомфортних станів.
Щоби свято було смачним, а ранок добрим! (на правах реклами)

Вода "Брусницька" містить унікальний комплекс мікроелементів та мінералів і є однією з небагатьох мінеральних вод, яка рекомендована для вживання під час їжі. А її здатність нормалізувати кислотоутворення шлунка та роботу підшлункової залози допоможе вам забути на час святкувань про один із неприємних наслідків – печію. Саме тому з "Брусницькою" на святковому столі ви маєте всі шанси зробити святковий вечір смачним, а ранок добрим!

Не змішуйте алкоголь

Будь­яке святкове застілля важко уявити без алкогольних напоїв. Але якщо вже пити, то пити правильно. У жодному разі не змішуйте напої – це загрожує сильним і неконтрольованим сп’янінням. У крайньому разі змішуйте "зернові" напої (горілка, віскі, пиво) з зерновими, а виноградні (коньяк, вино, вермут) – з виноградними. І при цьому не знижуйте градус! Пам’ятайте також про хорошу закуску і не втрачайте відчуття міри.

Більше рухайтеся

Перебуваючи за святковим столом, намагайтеся частіше відволікатися на бесіди, ігри, танці, виходити на свіже повітря, якщо є така можливість.

Дієтологи рекомендують робити перерву між зміною страв від 45 хвилин до години. За цей час організм встигне засвоїти з’їдене і частково витратити калорії. Активний відпочинок дозволить вам прекрасно провести свято і не хвилюватися за фігуру та здоров’я. Якщо ви все ж таки відчули неприємні наслідки частування, не потрібно влаштовувати собі виснажливий фітнес­ марафон або суворе голодування. Розвантажити себе можна за допомогою фруктових та овочевих нарізок, піших прогулянок та мінеральної води.

Склянка "Брусницької" стимулює очищення організму від шлаків, токсинів і позбавить похмілля, а природній вміст йоду у воді посприяє нормалізації обміну речовин.

Потурбуйтеся про своє самопочуття – святкуйте весело, смачно і без наслідків!
Редактор: Igor
24-12-2014, 11:43
Коментарів 0 Переглядів 3 345

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.