RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як отримати грошовий переказ, не виходячи з квартири (на правах реклами)

Мільйони українців працюють за кордоном. І зазвичай забезпечують не тільки себе, але й своїх родичів на батьківщині. Багато хто тільки заради цього і стає трудовими мігрантами. Не дивно, що Україна торік потрапила до числа лідерів за обсягом грошових переказів у світі. У 2013 році українці переказали своїм близьким і родичам 8,5 млрд доларів.

Звичайно, переказ з-­за кордону й особливо його отримання в Україні залишається клопіткою процедурою. По­-перше, це час: похід у відділення банку в робочий час, черга, оформлення документів. По­-друге, це нерви: раптом немає валюти в банку, забув паспорт, неправильно вказаний номер переказу, треба дзвонити за кордон і т. д. Хоча, здавалося б, близька людина вже все зробила – заробила і відправила гроші, залишилося їх тільки отримати.

У свою чергу, українські банки, які обслуговують ці величезні грошові потоки всередині країни, прагнуть зробити сервіс грошових переказів максимально зручним. Приміром, одним з перших про те, щоб полегшити життя своїх клієнтів, подумав ВТБ Банк, розробивши унікальну послугу "Вам – гроші", яка суттєво спростить отримання таких регулярних переказів в Україні. Про особливості сервісу грошових переказів і переваги послуги ми попросили розповісти керівника Львівської регіональної дирекції Ігоря РОМАНІВА.

– Наскільки популярна послуга грошових переказів у нас в країні? З яких країн і в якій валюті в Україну надходять основні кошти?

– Грошові перекази – надзвичайно популярні серед банківських послуг на нашому ринку. Судіть самі: торік українці переказали в Україну офіційними і не тільки каналами (наприклад, просто передають через знайомих) більше 8 мільярдів доларів, при цьому більше половини грошей надійшло саме через міжнародні платіжні системи, такі як MasterCard®. І з кожним роком збільшується як сума всіх приватних переказів в Україну, так і ще більш динамічно зростає обсяг переказів через системи грошових переказів, тому що це зручно і безпечно. Підкреслю, що Україна є країною­-реципієнтом, тобто одержувачем коштів з­-за кордону – 80% грошової маси надходить у країну, і тільки 20% українці відправляють в інші країни – знову ж таки своїм родичам і близьким. Гроші надходять в Україну з усього світу – Європи, США, Азії, Росії, але перекази в доларах превалюють над євро і російськими рублями.

– Хто є відправниками грошей в Україну?

– Це, головним чином, українці, які виїхали працювати за кордон. Вони переказують гроші своїм дітям, батькам на життя, на погашення кредитів, на оплату навчання. Більшість клієнтів отримують перекази регулярно, і саме для них нова послуга "Вам – гроші" багато в чому полегшить непросту процедуру.

Не секрет, що у відділеннях банків досить часто утворюються черги, оскільки люди приходять з найрізноманітніших причин. Тепер ми пропонуємо отримувати регулярні перекази просто і зручно – не виходячи з дому. Для цього вам достатньо лише один раз протягом 15 хвилин безкоштовно оформити платіжну картку MasterCard® у будь-­якому відділенні ВТБ Банку (ПАТ "ВТБ БАНК". Ліцензія НБУ No79 від 05.10.2011р. Всі види банківських послуг). Згодом зарахування грошей на картку відбувається миттєво після дзвінка в call-­центр Банку та ідентифікації отримувача переказу.


– Це, звичайно, зручно, але чи не доведеться клієнту заплатити за конвертацію валют у гривню, наприклад, і чи не буде на такій картці занижений обмінний курс?

– Перш за все, ми рекомендуємо безкоштовно відкрити відразу дві картки – в доларах і євро, оскільки валюта, в якій здійснюється переказ, і валюта картки одержувача повинні збігатися. Конвертація обох валют у гривню відбувається так само безкоштовно.

– Як саме відбуватиметься зарахування грошей на картку?

– Одержувач, що вже оформив картку у відділенні нашого банку, повинен зателефонувати в cal-l­центр і повідомити свої ПІБ, номер карти, кодове слово (пароль), номер мобільного телефону (бажано, щоб відправник теж його вказав) і контрольний номер переказу. Після проходження процедури ідентифікації, яка займає кілька хвилин, клієнт отримає смс­-повідомлення на свій мобільний про те, що гроші зараховані на картку, – і вже може ними розпоряджатися. Ось і все.

– Які ще переваги отримують власники цих карток?

– Це і можливість отримання переказів у будь­який час доби (навіть якщо ви перебуваєте за кордоном), при цьому ви можете зняти гроші в будь-­якому банкоматі на території України, і сплатити карткою будь­-які товари та послуги, зокрема і в Інтернеті. Ще одна важлива перевага сервісу – це нарахування відсотків на залишок коштів у розмірі 3,5% в євро, 5% – у доларах. Тобто, ми пропонуємо нашим клієнтам отримувати додатковий дохід, не відкриваючи депозит у банку. Такі високі відсотки в європейських банках не пропонуються навіть за депозитними вкладами, а у наших клієнтів є така можливість, і при цьому залишається абсолютно вільний доступ до своїх грошей.

Власне, назва нашої нової послуги "Вам – гроші" повною мірою пояснює її суть: отримати грошовий переказ на картку можна в будь­-який зручний час і в будь-­якому зручному місці, достатньо лише зателефонувати в наш банк. А якщо отримані кошти будуть зберігатися на картковому рахунку, клієнт зможе ще й отримати додатковий відсотковий дохід.


Світлана СИМОНОВА
Редактор: Igor
11-11-2014, 18:14
Коментарів 0 Переглядів 3 140

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.