RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Всім відомі цілющі властивості такого природного феномену, як соляні шахти у смт Солотвино Закарпатської області. Роками до Солотвина приїжджають люди з хворобами, перш за все, дихальних шляхів. Тож у чому перевага відвідування соляних шахт, та чи є різниця між Солотвинською соляною печерою та її аналогом у Чернівцях розповідає лікар-алерголог міської дитячої поліклініки Людмила Іванущак.

– Соляні шахти в Солотвино довели свою ефективність при лікуванні багатьох хвороб. Який принцип роботи соляної шахти в дитячій поліклініці, що на проспекті Незалежності, 109А?
– Головним лікувальним компонентом соляної шахти є сухе повітря, насичене від’ємно зарядженими іонами хлориду натрію, очищене від вірусів, мікробів та алергенів.
За багатолітню історію лікування людей в соляних шахтах Солотвино переконливо доведено, що таке лікування має високий терапевтичний ефект – одужують або мають стійку ремісію діти у 92-95% випадках, дорослі – у 85% випадках.
У більшості лікувальних кімнатах змушені використовувати галогенератори. Це апарати, які розпорошують найдрібніший соляний пил у приміщенні. Раніше така практика була поширена в більшості штучних кімнат, оскільки дає швидкий лікувальний ефект, однак зараз близько 70% медиків-алергологів та пульмонологів відмовляються направляти пацієнтів у такі шахти через побічні ефекти, до яких призводить осідання в організмі солі. У багатьох країнах Європи розпорошення солі взагалі заборонено. У зв'язку з цим оздоровлюватися в таких соляних кімнатах можна не всім. Процедура з розпиленням солі протипоказана при хворобах нирок і сечовивідних шляхів, гіпертонії, ішемічної хвороби серця, стенокардії, постінфарктному кардіосклерозі, схильності до кровотеч, індивідуальної непереносимості, а також протипоказана дітям до 15 років. Не призначається лікування в кімнатах, де розпилюють дрібну сіль при інфекційних захворюваннях, психічних розладах, епілепсії, злоякісних пухлинах, у другій половині вагітності.
У соляній шахті в дитячій поліклініці використовується принципово новий та сучасний спосіб оздоровлення. Для цього використовується спеціальне обладнання, в якому нагріте високо іонізоване повітря пропускається через спеціальний картридж з найчистішою солотвинською сіллю. Крім того, підтримується відповідний температурний режим та режим вологості, за допомогою якого повітря насичується дрібнодисперсним сухим соляним аерозолем, приблизно в такій самій концентрації (5-15 мг/м ?), як і в природних солотвинських печерах.
– Кому показані відвідування такої шахти і чи є протипоказання?
– Дана процедура підходить як дорослим, так і дітям, і має не тільки високий терапевтичний ефект, а також розслаблюючу та заспокійливу дію, що є важливим в умовах сьогодення.
Показанням для застосування даної процедури є: гострі, обструктивні та рецидивуючі бронхіти, астма, тривалі алергічні кашлі, риніти, хронічні фарингіти, часті ангіни, атопічні дерматити, профілактика ГРВІ, грипу, сезонних простудних захворювань, інші хвороби.
Незалежно від того, з якою проблемою ви приходите в соляну шахту, рекомендовано відвідати не менше 20 сеансів протягом місяця. У цьому випадку цілющий ефект гарантований. Якщо ж ви не страждаєте серйозними захворюваннями і вирішили відвідати соляну шахту в профілактичних цілях, цілком достатньо буде пройти курс з 10 відвідувань.
Для того, щоб назавжди впоратися з вашою недугою, – бронхіальною астмою, алергією або будь-яким ЛОР-захворюванням, – необхідно суворо дотримувати режим відвідування соляної шахти – приймати соляні ванни регулярно (в ідеалі – щодня).
Людям, що страждають серйозними захворюваннями, протягом року необхідно кілька разів повторювати курс спелеотерапії. Мета – дихати цілющим повітрям соляної кімнати не менш 60-80 годин (чим більше, тим краще – до 200 годин) протягом року! Протипоказаннями є виражене загострення вищевказаних захворювань, а також висока температура тіла та інтоксикація.
– У чому переваги цієї процедури, порівняно з іншими процедурами, необхідними для позбавлення перерахованих вище недуг?
– Перевагами даного методу лікування є мінімальність побічних явищ, можливість проведення багатократних вторинних курсів лікування та профілактики в період сезонних спалахів інфекцій та епідемій, комфортність та безпека процедури, дешевизна.
Спелеотерапія, представлена в соляній шахті, нешкідлива і показана всім людям, починаючи з 1,5-2 років. Лікування відтвореним кліматом природних солотвинських печер засноване на принципі “випаровування” солі (насичення кімнати сольовим аерозолем, а також цілющими негативно зарядженими аерофонами хлориду натрію), а не розпорошення сольової "муки". Саме завдяки такому методу, лікування не протипоказане для більшості хворих.
Практично один сеанс у соляній шахті можна сміливо порівняти з одним днем перебування на морі.
Лікування в соляній шахті проводиться під контролем лікарів дитячої міської поліклініки.
– Як можна потрапити на сеанси в соляну шахту?
– На сеанси в соляну шахту потрібно записуватися заздалегідь. Це можливо зробити в телефонному режимі, через сайт www.galocomplex.com, або безпосередньо за адресою: проспект Незалежності, 109А, міська дитяча поліклініка, 424 кабінет, тел.: 0505165024 або 0501850957.
Редактор: admin
3-05-2012, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 28 322

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.