RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Трави не є обов'язковим компонентом страви, але їх варто використовувати - і не лише для аромату. Цей інгредієнт розкриває смак продуктів. На жаль, багато людей марнують цей потенціал, використовуючи трави неправильно.

Про те, коли найкраще додавати спеції й трави до страви, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Коли додавати трави до їжі

Загалом, не існує єдиного правила щодо того, коли точно трави слід додавати до продуктів, оскільки багато що залежить від типу страви та наших уподобань. Також має велике значення, чи використовуєте ви свіжі або сушені трави.

Заведено вважати, що перші слід додавати в самому кінці приготування або тоді, коли страва вже на тарілці. Це дозволить зберегти їх аромат і колір. Тож найпоширеніша помилка - додати трави до страви занадто рано або занадто пізно.

Коли додавати свіжі трави

Деякі трави, наприклад, петрушка, естрагон і шніт-цибуля, завжди кращі у свіжому вигляді, і зазвичай їх слід уникати в сушеному вигляді, оскільки тоді вони не додають особливого смаку страві.

Крім цього, свіжі трави, такі як базилік, петрушка, розмарин, м'ята та інші, найкраще додавати в кінці приготування, коли страва вже майже готова. Це дозволяє зберегти їхній аромат і не переварити їх.

До того ж краще використовувати свіжі трави, а не сушені, у соусах, заправках для салатів та інших стравах швидкого приготування, оскільки сушені трави не матимуть достатньо часу, щоб розкрити аромати.

Коли додавати сушені трави

З сушеними травами є більше свободи - їх можна додавати набагато раніше. Наприклад, цілі спеції та лавровий лист виділяють аромат повільніше, ніж мелені або у вигляді листя, і ідеально підходять для використання у стравах з тривалим терміном приготування.

Однак додавати сушені трави рекомендують не пізніше половини процесу приготування. Цього часу достатньо, щоб вони розкрили свій аромат і водночас не втратили всіх своїх якостей під час термічної обробки.

Звичайно, додавання майорану на початку приготування бульйону не є великою помилкою - тоді трави все ще можуть додати легкого аромату страві. Проте варто провести експеримент і спробувати трохи почекати.

Можливо, ваш суп тільки виграє від такої зміни. Нарешті, варто пам'ятати, що деякі трави, наприклад, майоран, стають гіркими в результаті занадто тривалої термічної обробки.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-12-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 596


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.