Коли додавати ароматні трави під час приготування, щоб не зіпсувати смак їжі

новини / Смачні рецепти
1 050
0

Трави не є обов'язковим компонентом страви, але їх варто використовувати - і не лише для аромату. Цей інгредієнт розкриває смак продуктів. На жаль, багато людей марнують цей потенціал, використовуючи трави неправильно.

Про те, коли найкраще додавати спеції й трави до страви, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Коли додавати трави до їжі

Загалом, не існує єдиного правила щодо того, коли точно трави слід додавати до продуктів, оскільки багато що залежить від типу страви та наших уподобань. Також має велике значення, чи використовуєте ви свіжі або сушені трави.

Заведено вважати, що перші слід додавати в самому кінці приготування або тоді, коли страва вже на тарілці. Це дозволить зберегти їх аромат і колір. Тож найпоширеніша помилка - додати трави до страви занадто рано або занадто пізно.

Коли додавати свіжі трави

Деякі трави, наприклад, петрушка, естрагон і шніт-цибуля, завжди кращі у свіжому вигляді, і зазвичай їх слід уникати в сушеному вигляді, оскільки тоді вони не додають особливого смаку страві.

Крім цього, свіжі трави, такі як базилік, петрушка, розмарин, м'ята та інші, найкраще додавати в кінці приготування, коли страва вже майже готова. Це дозволяє зберегти їхній аромат і не переварити їх.

До того ж краще використовувати свіжі трави, а не сушені, у соусах, заправках для салатів та інших стравах швидкого приготування, оскільки сушені трави не матимуть достатньо часу, щоб розкрити аромати.

Коли додавати сушені трави

З сушеними травами є більше свободи - їх можна додавати набагато раніше. Наприклад, цілі спеції та лавровий лист виділяють аромат повільніше, ніж мелені або у вигляді листя, і ідеально підходять для використання у стравах з тривалим терміном приготування.

Однак додавати сушені трави рекомендують не пізніше половини процесу приготування. Цього часу достатньо, щоб вони розкрили свій аромат і водночас не втратили всіх своїх якостей під час термічної обробки.

Звичайно, додавання майорану на початку приготування бульйону не є великою помилкою - тоді трави все ще можуть додати легкого аромату страві. Проте варто провести експеримент і спробувати трохи почекати.

Можливо, ваш суп тільки виграє від такої зміни. Нарешті, варто пам'ятати, що деякі трави, наприклад, майоран, стають гіркими в результаті занадто тривалої термічної обробки.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
На Буковині перевіряють перевізників: оштрафували водія автобуса «Чернівці — Ужгород»
20 826
На Буковині жінка мчала з хворою дитиною: поліція супроводила авто до лікарні
19 178
Подаровані Чернівцям автобуси із Чехії використають під час ремонту Головної
17 256
Град, грози, шквали. Завтра на Буковині різко погіршиться погода
13 290
До Чернівців прибули міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
11 540
Нові мости та пункти пропуску: що обговорювали у Чернівцях міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
10 888
Не ремонтували майже 70 років: на Буковині відновили міст на трасі Чернівці – Хотин
8 685
На Буковину прибув потяг із переселенцями із Донбасу - фото
6 697
Куди поділися квитки на потяги до Чернівців: в УЗ дали пояснення
6 405
Рівень алкоголю перевищував норму у 13 разів: у Чернівцях п'яний водій вчинив ДТП
6 325


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.