Коли додавати ароматні трави під час приготування, щоб не зіпсувати смак їжі

новини / Смачні рецепти
909
0

Трави не є обов'язковим компонентом страви, але їх варто використовувати - і не лише для аромату. Цей інгредієнт розкриває смак продуктів. На жаль, багато людей марнують цей потенціал, використовуючи трави неправильно.

Про те, коли найкраще додавати спеції й трави до страви, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Коли додавати трави до їжі

Загалом, не існує єдиного правила щодо того, коли точно трави слід додавати до продуктів, оскільки багато що залежить від типу страви та наших уподобань. Також має велике значення, чи використовуєте ви свіжі або сушені трави.

Заведено вважати, що перші слід додавати в самому кінці приготування або тоді, коли страва вже на тарілці. Це дозволить зберегти їх аромат і колір. Тож найпоширеніша помилка - додати трави до страви занадто рано або занадто пізно.

Коли додавати свіжі трави

Деякі трави, наприклад, петрушка, естрагон і шніт-цибуля, завжди кращі у свіжому вигляді, і зазвичай їх слід уникати в сушеному вигляді, оскільки тоді вони не додають особливого смаку страві.

Крім цього, свіжі трави, такі як базилік, петрушка, розмарин, м'ята та інші, найкраще додавати в кінці приготування, коли страва вже майже готова. Це дозволяє зберегти їхній аромат і не переварити їх.

До того ж краще використовувати свіжі трави, а не сушені, у соусах, заправках для салатів та інших стравах швидкого приготування, оскільки сушені трави не матимуть достатньо часу, щоб розкрити аромати.

Коли додавати сушені трави

З сушеними травами є більше свободи - їх можна додавати набагато раніше. Наприклад, цілі спеції та лавровий лист виділяють аромат повільніше, ніж мелені або у вигляді листя, і ідеально підходять для використання у стравах з тривалим терміном приготування.

Однак додавати сушені трави рекомендують не пізніше половини процесу приготування. Цього часу достатньо, щоб вони розкрили свій аромат і водночас не втратили всіх своїх якостей під час термічної обробки.

Звичайно, додавання майорану на початку приготування бульйону не є великою помилкою - тоді трави все ще можуть додати легкого аромату страві. Проте варто провести експеримент і спробувати трохи почекати.

Можливо, ваш суп тільки виграє від такої зміни. Нарешті, варто пам'ятати, що деякі трави, наприклад, майоран, стають гіркими в результаті занадто тривалої термічної обробки.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

01:45
Ребус для тих, у кого чудовий зір: треба за 8 секунд знайти цифру 508
01:30
Його легко знайти в магазині. Тренер назвав найкорисніший хліб для здоров'я
01:15
Як часто насправді потрібно прати банні рушники: всі роблять цю помилку
01:00
Сюжет - неймовірний. П'ять крутих фільмів на вечір, які дійсно цікаво дивитися
00:45
Чому корисно пити чай із кориці: названо сім цілющих властивостей цього напою
00:30
Без хлору і за лічені секунди: як ефективно знищити цвіль у ванній
00:15
Шість продуктів, які крадуть роки вашого життя
31 березня, 2025
23:58
Водоліям - прибирання, Рибам - спілкування з рідними. Гороскоп на 1 квітня для всіх знаків зодіаку

Колонка

Читають Коментують
У Чернівцях під час ремонтних робіт у кав’ярні виявили автентичний фасад
21 179
На зупинку на Калинівському ринку витратять майже три мільйони
7 072
Контролювали весь повітряний простір Європи: відомий мандрівник показав колишній секретний об’єкт на Буковині - відео
4 580
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
4 414
У Покровську загинув військовослужбовець Чернівецького обласного ТЦК
4 376
Не перевищуйте швидкість: де у Чернівцях працюють камери, які фіксують порушення ПДР
4 249
У Чернівцях відбувся всеукраїнський освітянський форум
4 172
Герої Буковини: під час виконання бойового завдання загинув Григорій Малиш
3 646
Ґвалтував дочку: на Буковині засудили педофіла
2 677
Спланували цілу спецоперацію, але вона зірвалася: на Буковині прикордонники затримали чоловіків, які тікали до Румунії
2 610

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм