Новини Дня

00:15
Шість продуктів, які допоможуть залишатися здоровими всю зиму
23:59
На фронті 174 зіткнення, на Покровському напрямку ворог зазнав відчутних втрат
23:45
П'ятниця стане початком "білої смуги" для чотирьох знаків Зодіаку. Кого обрали карти Таро
23:23
Названо овоч, який потрібно їсти всім щодня
22:58
Україна під час ракетного обстрілу Курщини поранила північнокорейського генерала - WSJ
22:43
Путін заявив, що Росія атакувала Україну ракетою середньої дальності "Орєшнік"
22:21
Міністри ЄС обговорили підвищення тарифів на аграрний імпорт із РФ і Білорусі
22:05
Сонце поверне щастя в життя цих знаків Зодіаку. На кого чекає період великої радості
21:41
Рекордні витрати на оборону, скорочення пенсій: у РФ затвердили бюджет на 2025-27 роки
21:20
Що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня
21:00
Чернівчанка, яка очолила Міндовкілля розповіла, на чому повинна базуватися відбудова України
20:40
На збереження репродуктивних клітин військових у бюджеті заклали ₴190 мільйонів
20:20
ЗСУ створили першу школу підготовки операторів безпілотних роботизованих комплексів
20:18
Платіжне шахрайство: важливість двофакторної автентифікації*
20:00
У Чернівцях патрульні зупинили п'яного водія: вміст алкоголю перевищив норму в 14 разів
19:40
Рада ухвалила законопроєкт про безпеку в закладах середньої освіти: деталі
19:23
З'явився графік вимкнення світла на Буковині на 22 листопада
19:20
Становище України на фронті погіршилось: міністр оборони Британії зробив попередження
19:00
Чи можна їсти банани на схудненні: відповідь дієтолога
18:40
12 тисяч доларів з людини: на Буковині судитимуть організатора, який перевозив ухилянтів до Румунії
Больше новостей
Молодий буковинець » новини » Названі 6 найкорисніших овочів, які треба їсти всім

Названі 6 найкорисніших овочів, які треба їсти всім

новини / Здоров'я
5 811
0

Хоча всі овочі дуже корисні, деякі є більш поживними, ніж інші. Якщо ви хочете приправити свій раціон багатими на поживні речовини овочами, спробуйте додати до меню шпинат, брокколі, часник, буряк тощо.

Список найкорисніших овочів публікує HealthLine.



Найкорисніші овочі

Шпинат


Шпинат очолює рейтинг як один із найбільш насичених поживними речовинами овочів. Це тому, що 1 чашка (30 грамів) сирого шпинату забезпечує 16% добової норми вітаміну A плюс 120% DV вітаміну K, а містить всього 7 калорій!

Шпинат також може похвалитися антиоксидантами, які можуть допомогти зменшити ймовірність розвитку таких захворювань, як рак.

Морква

Морква багата вітаміном А. Вона також містить поживні речовини, такі як вітамін С і калій. В овочі є бета-каротин, антиоксидант, який надає їй яскравого помаранчевого кольору. Ваше тіло перетворює його на вітамін А.

Одне дослідження, в якому взяли участь понад 57 000 людей, показало, що споживання принаймні 2-4 морквин на тиждень знижує на 17% ризик колоректального раку в довгостроковій перспективі.

Брокколі

Лише 1 чашка (91 г) сирої брокколі забезпечує 77% вітаміну K, 90% вітаміну C, а також достатню кількість фолієвої кислоти, марганцю та калію. Брокколі багата сірковмісною рослинною сполукою під назвою глюкозинолат, а також її побічним продуктом сульфорафаном. Це може допомогти захистити від раку, а також зменшити запалення, пов’язане з такими хронічними захворюваннями, як серцеві захворювання.

Часник

Часник дуже поживний і водночас малокалорійний, і більшість людей зазвичай споживають невелику кількість часнику як інгредієнт для приготування їжі. Один зубчик часнику містить лише близько 4,5 калорій. Також у ньому є такі поживні речовини, як селен, вітамін С, вітамін В6 і клітковина.

Його також використовували як лікарську рослину протягом тисячоліть. Основною діючою речовиною є аліцин, який, як було встановлено, допомагає підвищити рівень цукру в крові та здоров’я серця.

Дослідження також показують, що аліцин має потужні протиракові властивості.

Брюсельська капуста

Овоч є чудовим джерелом клітковини, важливої ​​поживної речовини, яка підтримує випорожнення кишечника, здоров’я серця та контроль рівня цукру в крові. Кожна порція також містить фолієву кислоту, магній і калій, а також вітаміни A, C і K.

У цій капусті є кемпферол, антиоксидант, який може бути особливо ефективним у запобіганні пошкодженню клітин.

Саме кемпферол має протизапальні та протиракові властивості, що може захистити від хвороб.

Зелений горошок

Горох є крохмалистим овочем, а це означає, що він містить більше вуглеводів і калорій, ніж некрохмалисті овочі, і може впливати на рівень цукру в крові, якщо споживати його у великих кількостях.

З усім тим, лише 1 чашка (160 г) містить 9 г клітковини, 9 г білка та вітаміни A, C і K, а також рибофлавін, тіамін, ніацин і фолієву кислоту.

Завдяки високому вмісту клітковини горох підтримує здоров’я травної системи, посилюючи активність корисних бактерій у кишечнику.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
[related-news] [/related-news]

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: