Як зміцнювати імунітет чаєм і протистояти вірусним хворобам?*

новини / Здоров'я
3 554
0
* На правах реклами

Неперевершені цілющі властивості елітного чаю відомі у всьому світі. У цій статті розглянемо, що саме надає напою такої користі і як він впливає на наш організм. А також дізнаємося, коли і в яких кількостях пити цілющий чай, щоб укріпити імунітет і захистити себе під час сезонних хвороб.



Що міститься у складі китайського чаю?


За складом чай Улун надзвичайно багатий і різноманітний. Так, у свіжозірваному листі чаю цього сорту міститься 80% води і близько 20% сухих речовин, серед яких можна назвати:

• амінокислоти: аланін, аргінін, теанін, аспарагінова кислота та глутамінова кислоти тощо;
• поліфеноли: катехіни, флавоноїди, флавоноїдні глікозиди тощо;
• алкалоїди: кофеїн, теофілін і теобромін;
• вітаміни: A, B1, B2, C, E, K, P;
• мінерали: калій, кальцій, магній, марганець, фосфор, алюміній, селен, залізо, мідь;
• білкові сполуки: глобулін, протамін і альбумін;
• ліпіди: фосфоліпіди, гліколіпіди, сірчані ліпіди тощо;
• вуглеводи: фруктоза, сахароза, глюкоза, мальтоза, крохмаль, целюлоза, пектин;
• органічні кислоти: бурштинова, яблучна, лимонна, лінолева, пальмітинова тощо.

Крім цього чайний лист містить натуральні пігменти: хлорофіл, лютеїн, каротиноїди та ароматичні речовини: альдегіди, кислоти, кетони та естери. Всі вони разом комплексно діють на наш організм, наповнюючи його поживними та корисними речовинами.

Які цілющі властивості мають чаї з Піднебесної?


Чайні напої, зокрема чай Да Хун Пао, Те Гуань Інь та інші підвиди Улуна, дуже популярні у Китаї завдяки таким властивостям:

• освіжають та знімають втому;
• корисні для розуму та концентрації уваги;
• мають жарознижувальну та протизапальну дію, запобігають тепловому удару;
• незамінні у профілактиці застудних захворювань;
• допомагають покращити травлення і сприяють втраті ваги;
• запобігають утворенню ракових клітин;
• знижують рівень шкідливих ліпідів у крові;
• уповільнюють процеси старіння.
Активні інгредієнти чаю показують високу антибактеріальну активність, що досягає свого максимуму влітку. Кожен сорт має свої цілющі властивості, якими варто користуватися для підтримки власного здоров’я.

Всі ці властивості було підтверджено численними науковими дослідженнями.

Як і коли слід пити чай?


Улун містить різні мікроелементи, які можуть подразнювати шлунок, якщо пити його натщесерце, тому зранку його рекомендується вживати після сніданку. Через вміст кофеїну не бажано пити на ніч, щоб не зіпсувати сон.
Найкраще будуть засвоюватись всі мікроелементи, якщо чайний напій вживати приблизно через 30 хвилин після прийому їжі. Рекомендується пити без цукру, меду та інших підсолоджувачів, щоб зберегти оригінальний смак і отримати більше користі.

Вживайте чай щодня, щоб насичувати організм вітамінами та мінералами, як будуть зміцнювати здоров’я та допомагати організму протистояти хворобам. А під час недуги китайський чай буде боротись з вірусами і, в комплексі лікуванням, простимулює швидке одужання. Якщо ви будете вживати 1-3 чашки чаю на день, будете здоровим та енергійним, з міцним, стійким до хвороб імунітетом.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.