RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Корисно, але не смачно: як отримувати задоволення від їжі, яка взагалі не подобається


Якщо ви регулярно відмовляєтеся від корисних продуктів, які вам не подобаються, то можете нашкодити організму. Існують способи, які допоможуть отримати задоволення від таких продуктів.

Про це йдеться на сайті Medical Xpress.



Що потрібно зробити
Вчені проаналізували низку наукових досліджень і сформулювали сім способів навчитися отримувати задоволення від їжі, яка не подобається. На думку експертів, смакові рецептори можна натренувати так само як і м’язи в тренажерному залі.

За словами експертів, кава та пиво - приклади гірких продуктів, до смаку яких люди звикають у міру дорослішання. Зокрема, це зумовлено:

- соціальним контекстом, у якому вони споживаються. Наприклад, у багатьох країнах вони можуть бути пов’язані з переходом у доросле життя
- фізіологічними ефектами сполук, що містяться в них - кофеїну в каві та алкоголю в пиві. Багато людей вважають ці ефекти бажаними

Як полюбити їжу
Вчені назвали кілька стратегій, які допоможуть навчитися отримувати задоволення від їжі, яку ви не любите.

Продовжуйте їсти

Потрібно спочатку їсти лише невеликими порціями, щоб з плином часу викликати симпатію до певного смаку. Може знадобитися 10-15 або більше спроб, перш ніж ви зможете сказати, що їжа вам подобається.

Замаскуйте гіркоту

Їжте їжу, яка вам не подобається, з іншими продуктами або інгредієнтами, що містять сіль або цукор. Можна поєднувати гірку руколу з солодкою заправкою для салату.

Змініть асоціації

Якщо в дитинстві вас "перегодували" капустою, то у дорослому віці вона викликатиме огиду.

Наше ставлення до їжі часто будується на дитячих спогадах. Однак ми можемо сформувати дорослі харчові асоціації. Приготуйте капусту не за рецептом вашої мами. Або замовте її в ресторані, де підхід до її приготування може вас приємно здивувати.

Думайте позитивно

Мозок - це потужний інструмент, який може допомогти вам змінити свої харчові звички.

Позитивне мислення - один із головних факторів формування приємних відчуттів під час їжі.

Їжте, коли голодні

У голодному стані ви з більшою готовністю сприймете смак, який, можливо, не оціните на повний шлунок.

Важливо почати це з ранніх років, якщо це можливо. Дітям легше навчитися любити нову їжу, оскільки їхні смаки менш усталені.

Тому, що більше продуктів ви любите, то легше вам буде навчитися полюбити й ті, до яких поки що не лежить душа.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
28-11-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 809

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.