RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Мікрохвильова піч - універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожна людина. Однак не всі знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином. Все тому, що продукти при розігріві можуть становити небезпеку для здоровʼя.

Про це йдеться на сайті Onlymyhealth.



Рис
За даними виконавчого органу Департаменту охорони здоров'я Об'єднаного Королівства, залишки рису можуть містити спори бактерій, які виживають після початкового етапу приготування.

Фахівці кажуть, що при неправильному розігріванні ці спори можуть розмножуватися, посилюючи ризик харчового отруєння. Якщо вирішили розігріти рис, то нагрівайте його швидко.

Курка
Якщо неправильно розігрівати, то це буде сприяти розмноженню шкідливих бактерій через недостатню температуру. Розігрівання курки з внутрішньою температурою 74°C дуже важливе, щоб уникнути небезпеки для здоров'я.

Структура тканин порушується, з волокон виділяються канцерогени і є ризик отруїтися.

Шпинат та інша листова зелень
Йдеться про страви з зеленню. Важливо пам'ятати, що повторне нагрівання може призвести до втрати її харчової цінності.

Все через те, що нітрати в ній при нагріванні перетворюються на потенційно шкідливі нітрити, через які можна отримати розлад шлунково-кишкового тракту.

Експерти рекомендують додавати зелень вже після приготування. Тоді страва буде корисніша.

Картопля
Важливо пам'ятати, якщо після приготування картоплю залишити за кімнатної температури надто довго, то є ризик розмноження шкідливих бактерій.

Якщо після цього її розігріти в мікрохвильовці, то може виникнути харчове отруєння. Також крохмаль розпадається, активніше накопичується в організмі, що призводить до накопичення жиру.

Яйця
Якщо повторно розігрівати яйця в мікрохвильовці, то це може змінити їхню білкову структуру та спричинити проблеми з травленням.

Зокрема, якщо треба розігріти яйця, рекомендується робити це за низької температури або зʼїсти їх одразу.

Якщо розігрівати яйця у шкарлупі, то всередині утвориться утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
21-11-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 3 398

Теги -
Для цього школи міста отримають понад 17 мільйонів гривень

Після вистави й багатохвилинних оплесків творчій групі глядачі виходили з театру усміхненими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Після вистави й багатохвилинних оплесків творчій групі глядачі виходили з театру усміхненими.


Чому я сортую сміття і чому це не вигідно. Блог Людмили Осадчук
Почали з того, що окремо збирали органічне сміття і все інше.
План перемоги є, а де «золота» рибка? Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, українському народу та парламенту був представлений план перемоги
ВІДЕО Переглянути все відео

Завітайте до нас та отримайте сервіс, який заслуговує на довіру!

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".


Запросіть друга підключитись до Intelekt та отримуйте вдвох по 500 гривень на рахунок! Чим більше товаришів приведете — тим більше коштів накопичите. Цікаво? Гортайте нижче!