RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » 5 продуктів, які категорично не можна розігрівати в мікрохвильовці: ви будете здивовані


Мікрохвильова піч - універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожна людина. Однак не всі знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином. Все тому, що продукти при розігріві можуть становити небезпеку для здоровʼя.

Про це йдеться на сайті Onlymyhealth.



Рис
За даними виконавчого органу Департаменту охорони здоров'я Об'єднаного Королівства, залишки рису можуть містити спори бактерій, які виживають після початкового етапу приготування.

Фахівці кажуть, що при неправильному розігріванні ці спори можуть розмножуватися, посилюючи ризик харчового отруєння. Якщо вирішили розігріти рис, то нагрівайте його швидко.

Курка
Якщо неправильно розігрівати, то це буде сприяти розмноженню шкідливих бактерій через недостатню температуру. Розігрівання курки з внутрішньою температурою 74°C дуже важливе, щоб уникнути небезпеки для здоров'я.

Структура тканин порушується, з волокон виділяються канцерогени і є ризик отруїтися.

Шпинат та інша листова зелень
Йдеться про страви з зеленню. Важливо пам'ятати, що повторне нагрівання може призвести до втрати її харчової цінності.

Все через те, що нітрати в ній при нагріванні перетворюються на потенційно шкідливі нітрити, через які можна отримати розлад шлунково-кишкового тракту.

Експерти рекомендують додавати зелень вже після приготування. Тоді страва буде корисніша.

Картопля
Важливо пам'ятати, якщо після приготування картоплю залишити за кімнатної температури надто довго, то є ризик розмноження шкідливих бактерій.

Якщо після цього її розігріти в мікрохвильовці, то може виникнути харчове отруєння. Також крохмаль розпадається, активніше накопичується в організмі, що призводить до накопичення жиру.

Яйця
Якщо повторно розігрівати яйця в мікрохвильовці, то це може змінити їхню білкову структуру та спричинити проблеми з травленням.

Зокрема, якщо треба розігріти яйця, рекомендується робити це за низької температури або зʼїсти їх одразу.

Якщо розігрівати яйця у шкарлупі, то всередині утвориться утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
21-11-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 3 497

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.