RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Фото з фб-сторінки Чернівецької райради

Голову райради Руслана Домніцака нещодавно уряд погодив на посаду заступника голови ОВА. А чотири його заступники звільнилися ще раніше самі. Тож райрада залишилася без керівників.

Про це йдеться у публікації "МБ" від 3 серпня, пише molbuk.ua



Та днями відбулася сесія райради, на якій обрали нового голову. Ним став Микола Куцак від "Слуги народу". За фахом пан Микола – юрист, працював правоохоронцем у відділі карного розшуку. Після звільнення за станом здоров’я з органів внутрішніх справ у 2017-му році займався підприємництвом – організацією захисту і безпеки приватного бізнесу. Офіцер запасу, учасник АТО.



Читайте також: Скандал у Чернівецькій ТрО: райрада звинуватила комбата у зловживаннях

Чернівецька райрада залишилася без жодного заступника, а тепер може позбутися і голови
Заступником голови обрали депутата від "Європейської солідарності" Артема Жука, який зараз служить у ЗСУ.



"Дякую колегам за довіру та підтримку. Спільно з новим головою та депутатським корпусом продовжимо дотримуватись принципів прозорості та відкритості у нашій діяльності на благо району", – написав Артем Жук.

"Без грошей можна дуже багато зробити"

У розмові з "МБ" Микола Куцак розповів, що робитиме на новій посаді і які загалом функції наразі виконує Чернівецька районна рада.

"У райради зараз немає як таких повноважень і бюджету. Але у нас є можливості згуртувати весь наш Чернівецький район і разом працювати на нашу перемогу, допомагати буковинцям, які служать у ЗСУ. Це те, що ми можемо робити і без грошей завдяки депутатським повноваженням. Сидіти склавши руки не збираємося, будемо працювати, об’єднувати весь район на спільну перемогу, шукати можливостей залучення інвестицій", – запевнив Микола Куцак.



Пан Микола визнає, що бюджет у райради мінімальний – тільки на утримання апарату:

"В апараті райради працюють п’ятеро людей. Це ті, які позалишалися після реорганізації, з кожного району по одному".

Та всі депутати райради бажають працювати, прагнуть позитивних змін:

"У нас дуже потужний депутатський корпус, є підприємці, директори шкіл. У всіх купа ідей, пропозицій: що можна зробити, як покращити. Так що будемо тільки рухатися вперед, навіть без бюджету. Ми підписали з кількома містами меморандуми про співпрацю, це дасть нам змогу брати участь у грантових проєктах і залучати ці кошти в наш район", – каже голова.

"Повірте, за два з половиною роки ми побачили, що без грошей можна дуже багато зробити", – каже Микола Куцак.

"Райрада захистить від мафії"

Депутат райради Олександр Каспрук переконаний, що майбутнє у райради точно є, вона потрібна людям.



"Коли, наприклад, у селі обрали собі голову і свою раду, і якщо в тій раді йде щось не так, то людина повинна мати вищий щабель, до якого вона може звернутися. Або містечко очолює мафія, усе під себе підминає. Хто має дати їм по руках? А якщо ця мафія – це голова громади, більшість його депутатів, і вони роблять у селі, що хочуть? Для цього й існують районні ради – щоби допомогти простим людям", – пояснює О. Каспрук.

"Мало бути так: є обласна рада і префект – людина від президента з апаратом 3-5 осіб, який споглядає за тим, щоби виконувалося законодавство. Все. А відповідальність усю має нести людина, яку обрали. Райадміністрація не несе відповідальності. Тебе сьогодні призначили – завтра звільнили. А я, умовно кажучи, як людина обрана, хочу обратися ще раз. І мені для цього треба щось робити. От у цьому суть", – пояснює О. Каспрук.

"У нас дуже багато питань є щодо району. На жаль, значних важелів впливу немає. Фінансування зняли, щоби вбити самоврядування, я так гадаю. Усе майно роздали громадам, у нас нічого не залишилося. І таке робилося по всій Україні", – каже О. Каспрук.

Утім, райрада і далі готова працювати на благо мешканців.

"Ми доволі потужний колектив, у нас налагоджена співпраця з різними партіями, будемо і далі так працювати", – обіцяє Олександр Каспрук.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
6-08-2023, 13:59
Коментарів 3 Переглядів 3 150

Теги -
Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 7 серпня 2023 15:08
В новині:
Треба допомагати таким великим бюджетоутворюючим підприємствам, як Машзавод продовжувати працювати на благо країни.

Hаписав: машзаводівець, Коментарів: 0, Новин: 0, 8 серпня 2023 10:10
В новині:
Щоб не стикнутися з проблемою наповнення бюджету владі треба всіляко сприяти роботі бізнесу, а не ускладнювати його роботу посиленням оподаткування чи накладанням неправомірних санкції. Сьогодні половина коштів держбюджету тримається на закордонних грантах. І в цій ситуації вже десятий місяць блокують санкціями роботу Чернівецького машзаводу, який сплачував десятки мільйонів податків в бюджет. Місцеві та обласні очільники влади без будь-якої підтримки та дій спокійно споглядають, як знищується унікальний в Україні машинобудівний завод. Сьогодні це просто спланований злочин для економіки регіону і країни в цілому.

Hаписав: місцевий, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 серпня 2023 09:19
В новині:
Якщо б запрацював Машзавод, місто тільки подякувало би йому, адже підприємством щорічно сплачувались десятки мільйонів в місцевий бюджет. Але нажаль ні обласні ні місцеві очільники влади нічого не роблять для того, щоб це поутжне підприємство нарешті запрацювало.

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.