RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Чернівецька районна рада звернулася до президента та Міноборони щодо зловживань командира 92 обТрО підполковника Олександра Марича. "За" проголосували 31 депутат райради.

Про це пише Цензор.НЕТ.



У тексті звернення, яке зʼявилося в розпорядженні редакції Цензор.НЕТ , стверджується, що керівництво 92-го обТрО 107-ї ОБрТрО РУ "ЗАХІД" "систематично порушує Бойовий Статут, КУпАП, КК України, закони держави, людяності, честі і совісті".

Підполковник Марич, як твердять автори звернення, перебуває у позастатутних відносинах з помічницею з правової роботи лейтенантом Кудельчук. Разом вони ігнорують рапорти військовослужбовців щодо відпусток та медичних обстежень, підробляють документи, списують продукти. На військовослужбовців, які сумніваються в законності їхніх дій, чинять тиск. Тих, хто не піддається - переводять з порушенням процедури в інші військові частини. Так, вже усунуті від займаних посад або переведені в інші військові формування основні офіцери управління батальйоном. Змінено 90% штабу та всі ротні.

"Підполковник Марич О.В. та лейтенант Курдельчук М.І. нагнітають ситуацію та вибудовують свою абсолютну владу. ... Комбат принижує людей, може спокійно обізвати солдата "дятлом", до офіцерів: "ви сексуальні меншини", - йдеться в документі.

Автори звернення твердять, що бойового медика Ларису Збурлюк з контузією не пустили лікуватися, М. Сандуляка нелюдським поводженням довели до смерті, О. Ботушанському невчасно надали медичну допомогу, і в нього неправильно зрослася кістка після перелому. На лікування відпустили, лише коли рука посиніла.

Депутат Чернівецької райради Петро Панчук, який раніше теж служив під керівництвом Марича, каже, що у 92 батальйоні кілька десятків людей "покалічені" через дії підполковника.

"Дається вказівка командиру взводу, щоб не лікувати. Хоча в Бурлуку знаходиться лікарня за 700 метрів, але інколи мене хотіли везти в лікарню за 30 кілометрів. Скажу вам більше: перебуваючи в зоні бойових дій з початку вересня до середини лютого, власне, у нас не було бойового медика, хоча ми були взвод МТЗ і частина логістики", - розповів він.

На дії Марича військовослужбовець Дролюк скаржився на гарячу лінію Міністерства оборони. Але там його звернення відправили до полковника Андрія Цісака, який є двоюрідним братом Марича, що є конфліктом інтересів. Тепер Дролюк написав звернення до НАЗК з проханням провести перевірку.

Нижче наведено скриншоти звернення, яке отримала редакція Цензор.НЕТ:











На сторінці у Facebook Чернівецької районної ради опубліковані результати поіменного голосування депутатів.





"МБ" намагався отримати коментар від 107 бригади ТрО.Проте за номером, який вказаний на сторінці у Facebook, ніхто не взяв трубку. Крім того, редакція "МБ" уже понад рік не може з'ясувати, хто в 107 бригаді займається зв'язками з громадськістю.

Колишні військовослужбовці 92 батальйону також висловилися щодо цієї ситуації. Депутат районної ради, військовослужбовець Артем Жук опублікував текст звернення і зазначив:

"На фото я та мої пацани. Через недолуге командування я не зміг вчасно отримати медичну допомогу і, зрештою, мене у якості "покарання" перевели від моїх хлопців".



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-06-2023, 19:34
Коментарів 4 Переглядів 8 343

Hаписав: Василь, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 червня 2023 21:12
В новині:
Цей марич ще той підар , казнити його треба разом з тою його мукою....

Hаписав: Гаврило, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 червня 2023 21:57
В новині:
Хочете продовження санта-барбари? Марич двоюрідний брат Цісака, комбрига ТРО. А Залужний кум Цісака))) так і живемо))

Hаписав: Павло, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 липня 2023 04:47
В новині:
Служив в цьому батальйоні. На початку року перевівся. По факту - середня температура по ЗСУ. Кормили найкраще серед тих де я служив, по шмоту - дали все що мали дати, тому навряд що все списують. Перевірся - бо була змога служити ближче до дому. Мінус - “армійський долбо*бізм”, але це лише для тих, хто в інших частинах цього не бачив.

Hаписав: Гість Оксана, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 липня 2023 18:09
В новині:
Мій чоловік служить в цьому батальйоні. В статті дуже все перекручено. Так, проблеми є, як і всюди, але тут описано прямо якийсь жах. Мені чоловік і близько такого не розповідав. Краще може всі сили направити на те, щоб наших хлопців після 18 місяців служби відпустили, а взяли тих, хто вільно собі гуляє Кобилянською, а не роздувати те, чого нема.

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Марина Лібанова сподівається, що вже невдовзі за підтримки міської влади фасад відремонтують


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.