Скарбниця кальцію та білка. Названо найкорисніший сир для здоров'я

новини / Новини України / Здоров'я
2 203
0

Цей характерний білий сир у формі башти настільки м'який, що його можна намазувати на бутерброд, але він також підходить як начинка та багато інших страв. Італійці заявили про нього ще в 2 столітті нашої ери. Йдеться про сир рікота.

Чому саме цей молочний продукт такий корисний і навіщо його є після 40 років, розповіли на польському ресурсі Przyslijprzepis.



Що таке рікота і як її роблять?

Рікота - це сир, який виготовляється з коров'ячого, овечого або козячого молока, сироватки, що залишилася від виробництва інших сирів, і, можливо, щіпки солі.

Сироватку підкислюють оцтом, лимонним соком, пахтою або просто зброджують. Вона нагрівається, завдяки чому білок згортається та утворюється звичний для нас кисломолочний сир. Потім його проціджують та охолоджують. Деякі сири цього типу містять мікробний або телячий сичужний фермент. Рікота вважається одним із найкращих сирів у світі з кількох причин.

Чим рікота відрізняється від інших?

Сир рікота містить велику кількість білка, в 100 г міститься близько 14 грамів. Білок є ключовим інгредієнтом для розвитку м'язів, росту та імунітету. Також він живить та зміцнює.

Одночасно цей сир містить усі 9 незамінних амінокислот, які ми повинні забезпечувати собі у щоденному меню.

Сироватковий протеїн також впливає на параметри систолічного та діастолічного артеріального тиску. Однак при високих коливаннях тиску та гіпертонії цей продукт слід вживати у помірних кількостях, тому що в ньому міститься досить велика кількість натрію.

У цьому сирі величезна кількість кальцію, який так потрібний нашому організму. Він необхідний для правильного зростання та зміцнення кісток.

Поряд із кальцієм у ньому присутній і фосфор. Не менш важливий елемент і для кісток - їх структури, твердості та збереження працездатності, що особливо важливо для дітей та при вступі до менопаузи, коли кістки починають втрачати колишню щільність.

Також у цьому молочному продукті міститься вітамін В12. Цей вітамін, що рідко зустрічається не у м'ясних продуктах, підтримує правильне функціонування серця, системи кровообігу та мозку. Це також допомагає підтримувати душевну рівновагу.

Де використовують рікоту

Цей сир має м'яку, але комкувату текстуру, тому його легко намазувати на хліб, але це не єдине його застосування.

Завдяки м'якому, нейтральному, але злегка солодкуватому смаку він підходить як для десертів, так і для пікантних страв - як добавка до салатів і пасти.

Також із нього роблять сирники, додають у начинку для налисників. У десертах сир поводиться чудово. Рікота також може служити загусником для інших соусів, надаючи їм кремоподібну консистенцію.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
На Буковині перевіряють перевізників: оштрафували водія автобуса «Чернівці — Ужгород»
20 183
На Буковині жінка мчала з хворою дитиною: поліція супроводила авто до лікарні
17 555
Подаровані Чернівцям автобуси із Чехії використають під час ремонту Головної
16 770
До Чернівців прибули міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
11 517
Нові мости та пункти пропуску: що обговорювали у Чернівцях міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
10 690
Град, грози, шквали. Завтра на Буковині різко погіршиться погода
8 918
Вічна пам'ять та слава. Сьогодні Буковина прощається із двома захисниками
8 590
Не ремонтували майже 70 років: на Буковині відновили міст на трасі Чернівці – Хотин
8 436
Рівень алкоголю перевищував норму у 13 разів: у Чернівцях п'яний водій вчинив ДТП
6 305
На Буковину прибув потяг із переселенцями із Донбасу - фото
6 223


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.