RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Останній дзвоник у школах України 2023 року Департамент освіти рекомендував провести 16 червня, однак кожен заклад освіти може обрати свою дату.

Про це повідомив заступник міністра освіти України Андрій Вітренко у ефірі телемарафону "Єдині новини".



Формат останнього дзвоника зможуть встановлювати і військові адміністрації. Вітренко зазначав – якщо під час свята буде оголошена повітряна тривога, необхідно спуститися до укриття. Це стосується і проведення випускних вечорів.

"На розсуд військових адміністрацій кожного регіону залежно від військово-політичної ситуації та ситуації безпеки всередині країни науково-педагогічна рада, засновники й військові адміністрації ухвалюють остаточне рішення про закінчення цього 2022-2023 навчального року", – розповів заступник міністра освіти.

Департамент освіти рекомендує вручити випускникам документи про освіту до 21-23 червня.

Зауважимо, що свято останнього дзвоника можуть влаштувати онлайн. Зокрема, це стосується тих шкіл, де немає укриття, або розташованих у потенційно небезпечному регіоні. За словами Вітренка, випускних вечорів, швидше за все, не буде на територіях, де навчання відбувалося в онлайн-режимі. Усе задля безпеки дітей, батьків і вчителів.

Зазначимо, що згідно з постановою уряду №711 (від 24.06.2022), під час дії режиму воєнного стану навчальний рік в Україні триває від 1 вересня 2022 року до 30 червня 2023 року.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
19-05-2023, 14:00
Коментарів 3 Переглядів 1 840

Теги -
Hаписав: Чернівчани і освітяни, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 травня 2023 19:21
В новині:
А що взагалі тут думати? Які рішення закладів освіти?
До 16 червня потрібно організувати заняття з повторення та узагальнення вивченого матеріалу. І в журналі прямо так писати.
Дистанційка, карантини, повітряні тривоги.
Ці два тижні хоч трохи дадуть змогу повторити та узагальнити теми.
Розпочинати навчання треба 1 серпня.
Якщо все піде гаразд у січні лютому будуть канікули.
Якщо знову електроенергії не буде,а її може не бути то вже побачимо що як і куди.
Стосовно відпустки вчителів. Скільки зможуть до 30 липня, стільки буде. Решта доберуть в січні.
Але розпочинати навчання треба 1 серпня. Без роздумів.
Бо яка буде осінь та зима важко передбачити.
За рахунок того, що швидше розпочнемо навчання при необхідності можна буде вводити додаткові вихідні під час навчального процесу. Наприклад при відсутності електроенергії та опалення.

Hаписав: Мати учнів та чернівчанка, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 травня 2023 20:56
В новині:
Все справді дуже важко. Не так, як це було раніше!Не хочу брати на себе обов'язки судді, але у країні іде війна. У нас помирають тисячі наших хлопців. Волонтери просять і молять здати гроші на форму, медикаменти, авто і т.д.
Які взагалі можуть бути випускні вечори?
Я не виню учителів чи директорів. Бо для цього є батьки і останнє слово за ними.

Протизаконно переслідувати керівників чи будь-кого за релігійні погляди.
Але має бути розуміння де ти живеш. Яка тепер ситуація. І як треба працювати.
Другий момент. У нашій державі дипломи церковного зразка по за межами закону. в тій самій РФ так само. Окрім того більшість з них не відповідають 6 чи 7 рівню.
По закону вони навіть не можуть бути доводом компетентності. Як наприклад державний диплом в якому багато часу відводилося для вивчення певної науки. Наші активісти пропонують 375-500 годин.
Якщо вчитель має вищу освіту, систематично проходить курси, проводить уроки на відповідному рівні, директор має право його довантажити тим, чи іншим предметом. Це не протизаконно. Але е більше.
Начальник відділу освіти не може ставити підпис на документі, який містить інформацію про освіту здобуду у закладах освіти, які не мають ліцензії МОНУ. Директор школи так само.
На словах і для переконання допитливих людей, можна тримати біля себе ксерокс чи оригінал і показати для підтвердження знання предмету. Решта лишнє.
Окремо хочу звернути увагу на патріотичне виховання молоді. Якщо ми їх не візьмемо в руки, вони приведуть сюди нам на старість русню.
А що буде далі не важко зрозуміти.
І під кінець мушу сказати кілька слів тим, хто інформує, як проходить хід мобілізації в РФ.
Ви взагалі розумійте, що у себе в країні вони думають яке буде майбутнє цієї країни завтра.
Подавайте за приклад ЛДНР де вибили всіх від 16 до 60. Оце і є політика РФ по відношенню до штучних республік.

Hаписав: Батьки, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 травня 2023 15:03
В новині:
У навчальних закладах дуже треба наводити порядок.
Бо половину свого часу учні або студенти знаходяться саме там.
Але батьки в силу того, що не мають відповідної освіти це не можуть робити.
Це має зробити МОНУ. На Буковину терміново треба наплавляти міністерські перевірки.
Україна ще є, регіони ще ніхто не віддав сусіднім країнам. Як можна вести батьківські збори і навіть слова не сказати українською. Є тут у нас деякі директори румуномовних шкіл. Лише питання залишається відкритим, чи не в догоду своїм московським пасторам вони це роблять.
Навмисно формувати уяву, що України нікому не треба.
Таких людей треба звільняти. У нас є державна мова і це українська мова.
Тепер усім важко, дуже важко. Але якщо раптом росіяни нападуть на НАТО, а це НАТО не виключає, румунів чекає така сама мобілізація як у нас.
Ми особисто чернівчани. Ми живемо в Україні, наші діти були австрійцями і румунами.
Але зважаючи на те, що у західних областях не так важко, як на сході, ми схиляємося до того, що не варто отак одразу кричати гасла і говорити про повернення до Румунії.
Бо ніхто не знає, що і кого чекає завтра.
Прикро, що ВЛК працюють на кількість. Інколи гребуть навіть глухих і сліпих - тих котрі без окулярів нічого не бачать. Це дуже прикро, адже слух, зір це величезні перепони для несення військової служби.
Окрім того засмучують слова влади, що обмежено-здатні особи можуть нести службу у навчальних частинах і комісаріатах. Кого ви обманюйте? Можуть направити у навчальну частину особу з вищою освітою, якщо її фах має спорідненість з військовими фахами, або особу, яка має армію та відповідну ВОС. Далі продовжувати?????
У цьому розумінні влада трохи лукавить перед людьми і вони це розуміють.
Якщо для влади такий цінний наказ 2008 року, то це справа влади. Але наслідки можуть бути сумні. Багато людей дійсно мають хвороби, ці хвороби тягнуться роками і в умовах війни тільки загострюються, що призводить до непоправних втрат здоров'я, та навіть смерті. А з такими хворобами беруть!!!


Неповнолітній отримав численні тілесні ушкодження. Лікарі госпіталізували потерпілого до медичної установи

Звільнені військові захищали Маріуполь і "Азовсталь", Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому я сортую сміття і чому це не вигідно. Блог Людмили Осадчук
Почали з того, що окремо збирали органічне сміття і все інше.
План перемоги є, а де «золота» рибка? Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, українському народу та парламенту був представлений план перемоги
ВІДЕО Переглянути все відео

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".


Запросіть друга підключитись до Intelekt та отримуйте вдвох по 500 гривень на рахунок! Чим більше товаришів приведете — тим більше коштів накопичите. Цікаво? Гортайте нижче!

Завітайте до нас та отримайте сервіс, який заслуговує на довіру!