RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Про контрнаступ зараз говорять дуже багато і з нашого боку, і з боку противника, і загалом у світі. Саме під час війни найбільше страждає правда. Ми намагаємося обдурити противника, він намагається обдурити нас. Союзники хочуть нажитися на тому й сьому. А розбиратися, що і як, надзвичайно складно.

Про це у коментарі "МБ" сказав політолог, кандидат історичних наук Ігор Буркут, пише molbuk.ua





"Дехто каже: все, контрнаступ уже розпочався і відбуватиметься зовсім не там, де сподівається противник. Дай Боже, щоби було так. Обдурити противника – це вже запорука успіху. Спеціалісти кажуть, що у нас ще не вистачає бойової техніки для успішного контрнаступу. Насамперед танків. Нам дають десятки танків, але потрібні тисячі. А для того, щоби придушити російські батареї, необхідно значно більше снарядів, ніж ми маємо і ніж нам можуть дати", - переконаний фахівець.

"Річ у тому, що НАТО до війни фактично не готувалося і згортало свої військові підприємства. На тих, що залишилися, випускалося дуже мало продукції. А зараз ідуть позиційні бої, де залучена артилерія. Снарядів необхідна величезна кількість. Ми їх стільки не маємо. Тим більше, що російські диверсанти зуміли свого часу знищити в нас величезну кількість складів.

Ми б могли просто купити те, що нам треба. Африканці з великим задоволенням продають все, що мають і не мають. Але для цього потрібні великі кошти. Де ми їх візьмемо? Наша економіка в доволі складному стані.

Крім снарядів, для успіху контрнаступу нам потрібна важка бронетехніка й авіація. Авіації, на жаль, нам поки що не дають. Хоча і кажуть, що нібито буде. Та коли?..

Якби у нас були ті гроші, які вкладали в асфальт і мости, що будували якраз на тих дорогах, по яких потім наступали росіяни, ми б могли зараз найняти і пілотів на сучасних винищувачах, і купити сучасні винищувачі у тих країн, які не входять до НАТО, але мають ці машини. Кажуть, що дадуть, то і слава Богу.

Що нам дають? Нам дають старі радянські МІГ-29, і за те спасибі. Наші пілоти просто блискучі. Їхні американські колеги в захопленні від того, як наші працюють.

Росія має значно більше ресурсів, ніж ми. Путін зараз взяв курс на затягування війни, сподіваючись на те, що українські ресурси вичерпаються раніше, ніж російські, і він зможе нав’язати нам мир на своїх умовах. А які його умови? Щоби Росії відійшло те, що вона вже встигла захопити. Оце для них найголовніше. Для нас же найголовніше – звільнити до останнього квадратного сантиметра свою територію і домогтися того, щоби Росія не змогла відродитися як імперія, що погрожує своїм сусідам. Це потрібно нам, але це не потрібно Заходу. Захід боїться послаблення Росії, тому що сподівається використати Росію у своєму майбутньому конфлікті з Китаєм. Як воно буде, важко сказати.

Чи буде контрнаступ? Обов’язково. Коли він буде? Я не став би тут нічого планувати. Єдине, що можу сказати: доки ідуть сильні дощі, доки страшенна багнюка, то наступати дуже важко. Коли підсохне все, а це буває, як правило, на сході України в червні, можливо, тоді й розпочнеться. Але для України дуже важливо завершити війну перемогою до наступного року. Тому що в наступному році відбудуться президентські вибори у США. І Путін дуже сподівається на перемогу Трампа, якого вважає своїм союзником.
Важливо також те, що в росіян набагато більше солдатів, ніж у нас. І чи не станеться так, що ми відчуємо брак своїх солдатів? У нас яка біда: найкращі, які добровільно пішли в армію з початком війни, на жаль, уже або загинули, або "вийшли зі строю" внаслідок поранень, або настільки втомилися, що їм необхідний перепочинок.

Росіяни зараз намагаються підірвати бойовий дух українців, постійно підкреслюючи, що, мовляв, Європа та США втомилися від України, вони скоро припинять допомагати, спеціально не дають того, що могли б дати.

Проблем дуже багато. І їх треба вирішувати.

Не треба думати, "ура, ура, ми перейдемо в наступ, розіб’ємо всіх, побіжимо вперед". Дуже важко буде. Під час наступу гине більше людей, ніж під час оборони. І до цього треба звикати.

Ми маємо бути психологічно готовими до того, до чого готові ізраїльтяни: усе може бути. Практично всі мої ізраїльські друзі мають втрати у своїх родинах, але вони розуміють, що тільки силою можна стримати ворога.

У росіян є план другого наступу на Україну. Вони вважають, що ми використаємо ресурси, а вони зможуть у тилу підготуватися і вдарити по нас. До цього треба бути готовими.

Треба готуватися до чогось дуже серйозного. Не треба себе занадто тішити, що ми їх всіх розіб’ємо на "раз-два". Розіб’ємо обов’язково, але доведеться докласти великих зусиль і зазнати втрат", - вважає Ігор Буркут.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що український контрнаступ включає плани щодо деокупації Криму.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |













Редактор: Галина Олійник
2-05-2023, 21:43
Коментарів 1 Переглядів 7 877

Теги -
Hаписав: Дар, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 травня 2023 10:04
В новині:
А експерт помічав, що у нашому небі літають іноземні чи то іноземного виробництва літаки?


Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня

Кандидати вже подали офіційно свої документи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.