RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Скандальний ексчиновник Міноборони Олександр Лієв працював у Чернівцях із червня 2006 року по вересень 2009 року.

Що про його діяльність тут відомо, зібрав molbuk.ua



На початку червня 2006 року Олександр Лієв приїхав до Чернівців на посаду радника голови Чернівецької ОДА.

У липні 2006 року львівська агенція ЗІК у матеріалі "Кримські кадри на Буковині: помаранчевим деякі з них й не снилися" проаналізувала кадрові призначення у Чернівецькій ОДА . Велика частина матеріалу присвячена саме Олександру Лієву:

"Ще на початку червня 2006 року в Чернівецькій ОДА з’явився Олександр Лієв на посаді радника губернатора. Політична біографія Олександра Сергійовича настільки багата, що багатьом на Буковині після Помаранчевої революції й не снилося, що в облдержадміністрації за президентства В. Ющенка можуть з’явитися такі кадри.

Олександр Лієв народився 16 травня 1976 року у селищі Нижній Одес Ухтінського району Комі АССР у родині робітників. Член Політради НДП, заступник голови Кримської республіканської організації НДП. До березня 2005 року – Голова Правління відкритого акціонерного товариства "Бром", м. Красноперекопськ (єдиного в Україні виробника брому та магнезіальних виробів).

У березні 2006 року – кандидат в народні депутати України від Блоку НДП (Народної демократичної партії), №108 в списку. Проживав в місті Армянську, Красноперекопського району. (В Армянську знаходиться й відомий комбінат "Титан", який очолював останній перший секретар Чернівецького обкому КПРС Євген Дмитрієв)", – йдеться у матеріалі журналістів.

Впродовж червня 2006 року по вересень 2009 року Лієв перебував на таких посадах: начальник організаційного відділу, заступник керівника апарату Чернівецької обласної державної адміністрації, заступник директора ДП "Чернівецький облавтодор", начальник головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької обласної державної адміністрації.

Впродовж жовтня 2007 – березня 2008 року, коли ще працював на Буковині, він здійснив ряд поїздок до РФ. 19-20 березня 2009 р. О.Лієв в Києві взяв участь у зібранні представників російських общин, де виступив з промовою щодо проблем російськомовної громади в Україні, необхідності активізації політики Росії відносно України.

28 березня 2009 року на запрошення О.Лієва в Чернівецькій області перебував депутат Держдуми РФ Роберт Шлегель (колишній прессекретар російського проурядового молодіжного радикального руху "Наши", член партії "Единая Россия").
Напередодні візиту О.Лієв вимагав від чиновників Чернівецької міської ради, які займалися організацією святкових заходів з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення Чернівців від фашистських загарбників, надати іноземцю можливість виступити перед учасниками урочистостей. Російський депутат закликав об’єднуватися у "патріотичну організацію, діяльність якої була б зареєстрована в органах влади" та до співробітництва з подібними формуваннями Росії.

Характерним є період його роботи на посаді заступника директора ДП "Чернівецький облавтодор", а згодом – у спеціально створеному Управлінні регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької обласної державної адміністрації. Управління було розпорядником значних коштів, що виділялися урядом України на подолання наслідків повені 2008 року. Діяльність зазначеного управління вивчалася в рамках кримінальної справи, за результатами якої заступника начальника у липні 2009 р. було заарештовано та засуджено за зловживання бюджетними коштами (за даними обласної прокуратури, чиновники управління на відбудові 16 мостів спричинили збитків державі на 9 млн. грн.).

Щодо причетності О.Лієва до розкрадання бюджетних коштів ґрунтовного розслідування проведено не було, оскільки він терміново виїхав до АР Крим, де одразу посів місце у парламенті АРК та очолив територіальне відділення Антимонопольного комітету України в м. Севастополь.

У серпні 2010 року він став членом Партії регіонів та згодом очолив Міністерство курортів і туризму АРК.

У 2008 році начальника управління регіонального розвитку облдержадміністрації Олександра Лієва почали звинувачувати у лобіюванні інтересів певних супідрядних фірм, які займалися відбудовою доріг і загалом транспортної інфраструктури регіону на кошти, виділені урядом на ліквідацію наслідків стихії на Буковині.

Та до документальних звинувачень справа так і не дійшла.

Щоправда, КРУ знайшло порушень в роботі О. Лієва на суму більше 25 мільйонів гривень. З них тільки 3,5 мільйони було відправлено в Крим проектній організації за проекти об’єктів, які не відновлювались. (За матеріалами ЗМІ).

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-02-2023, 16:17
Коментарів 0 Переглядів 3 374

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.