RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Росія поводить себе як скажений собака»: експерти з Чернівців – про те, чому РФ треба вигнати з ООН

Історичну петицію – "Геть рф із ООН!" просять підписати українців на всесвітньому некомерційному вебсайті Change.org. Петицію подала організація Civic Hub.

Її зареєстрували на одній із найбільших американських платформ change.org, пише molbuk.ua



Інiцiативна група створила документ, в якому вимагає вiд ООН надати документи, на пiдставi яких Росiя займає мiсце в Радi безпеки ООН та ООН взагалi. Такий курс дiй позбавить Росiю права вето в ООН, яке блокує багато мирних рiшень, i вiдновить мир i порядок у мiжнародному спiвтовариствi, наголошують активiсти.

У разi вiдсутностi таких документiв вимагають припинити фiктивне членство Росiї в ООН.

"Дверi ООН для Росiйської Фередерацiї мають бути зачиненi, тому що для вступу до ООН Росія, вiдповiдно до 4 статтi Статуту ООН, повинна зупинити агресивну вiйну в Українi та повернутись до мiжнародно визнаних кордонiв. Тiльки миролюбивi держави можуть стати членами ООН. Нам випав iсторичний шанс покласти край найбiльшому обману в iсторiї мiжнародної полiтики – незаконному перебуванню Росiйської Федерацiї у складi ООН. Вигнати Росiю з ООН i РадБезу! Право на вето не може бути правом на вбивство! – заявляють iнiцiатори.

Як зазначається в петиції, у нинiшньому Статутi ООН сказано, що Радянський Союз ще iснує, а Росiя взагалi не згадується.

За нинішнім статусом в ООН Росія не є ні частиною Ради Безпеки, ані членом ООН, адже не пройшла процедуру вступу в ООН, згідно зі статтею 4 Статуту ООН. Відповідно до статті 23 Статуту ООН, Росія не є постійним членом Ради Безпеки ООН.

"Ми просимо Антоніу Гутерреша та ООН надати документи, які засвідчують підстави членства Російської Федерації в ООН. У разі відсутності таких документів ми вимагаємо припинити фіктивне членство Російської Федерації в ООН", - йдеться у тексті.

Охочі можуть підтримати петицію на сайті Change.org.

Станом на 13 січня її підписали понад 270 тисяч людей. На сайті зазначено, що коли петиція збере 300 тисяч голосів, вона стане однією з найрейтинговіших на платформі.

Пiдписати можна тут.

Для цього потрібно заповнити форму, вказавши свої iм’я, прiзвище, адресу електронної пошти та натиснути кнопку "Пiдписати петицiю". Після цього необхідно перевiрити електронну пошту та активувати свiй підпис.

Чому Росію потрібно вигнати з ООН?

Ігор Буркут, кандидат історичних наук, політолог:



"Організацію Об'єднаних Націй створили відразу після Другової світової війни держави-переможиці в цій війні. Серед них був і СРСР. Він розпався 1991 року. І Росія зайняла місце Радянського Союзу в ООН, у тому числі і в Раді Безпеки ООН. Але в порушення статуту такої організації Росія не подавала заявки на вступ в ООН. Відтак вона не має жодного права бути там, у цій організації. Тим більше, в Раді Безпеки, що дає їй можливість блокувати фактично всю роботу ООН, перетворюючи її на нікому не потрібний механізм перемелювання державних коштів тих членів організацій, які платять за свою участь у ній.

Багато країн нини були просто шоковані, коли дізналися від України про те, що Росія не подавала заявку на вступ в ООН. Гадаю, що нам вдасться добитися того, за що українська дипломатія зараз ретельно взялася. Дай Боже, щоби це вдалося якомога скоріше".

Ігор Гаврада, політолог:



"Сьогодні Росія в ООН виглядає та поводить себе як скажений собака, якого ніяк не можуть вигнати із парку, де до того було комфортно й безпечно. Чим це небезпечно? Головна небезпека в тому, що Росія й досі має право вето в Раді Безпеки та безвідповідально ним користається, особливо коли мова йде про будь-яке питання про Україну.

Так склалося не сьогодні, так триває від 2014 року. Росія як держава-агресор блокувала раніше, блокує зараз і буде блокувати будь-які рішення Ради Безпеки, які стосуються припинення війни. Цим Росія не тільки шкодить ООН як організації, яка має дбати про мир, але й руйнує систему світової безпеки, що її побудували після Другої світової війни.

Шкода для України від перебування Росії в цій організації величезна. Позбавити її членства в ООН або хоча би в Раді Безпеки треба було ще вісім років тому - так як це зробили з СРСР, коли його вигнали із Ліги Націй після початку у 1939 році війни проти Фінляндії.

Зараз Росію як державу-терориста треба добивати будь-якими засобами. Відтак позбавлення Росії можливості впливати в ООН - це чергова рогатина в бік скаженому ведмедю, якого треба знищити, бо лікувати його вже пізно".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
13-01-2023, 15:44
Коментарів 0 Переглядів 1 003

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.