RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Реалії сучасного життя такі, що мимоволі доводиться звертатися по допомогу професіоналів з догляду за близькою людиною літнього віку. Та, на жаль, словосполучення "будинок престарілих" для багатьох звучить як вирок. І здебільшого через закладений глибоко в нашій пам’яті стереотип, що в такі заклади стареньких "здають" безсердечні діти, щоби позбутися обтяжливої турботи про немічних батьків. Але з часом стереотипи змінюються. І на сьогодні є багато приватних пансіонатів для людей старшого віку, де створені всі необхідні умови, щоб вони гідно прожили свою старість.



"Хочемо, щоб діти жили своїм життям і пам’ятали, що у них є батьки"


Один з таких сучасних закладів нещодавно відкрився у с. Шипинці, що у передмісті Чернівців. Це пансіонат сімейного типу для людей похилого віку "Життя", який відкрила подружжя Олександр Павлович і Наталія Михайлівна.

Тут дуже комфортно і в побутовому, і в психологічному плані. Про людей, які на схилі літ не можуть самі про себе подбати тут піклуються краще, ніж рідні би це могли зробити в домашніх умовах. Адже для повноцінного догляду рідним не завжди вистачає часу, знань, навичок і вмінь надати елементарну медичну допомогу. А тут є навчені фахівці з великим досвідом роботи і все необхідне, щоби забезпечити належний догляд та душевну рівновагу підопічних.



– Для нас важливо, щоб люди зрозуміли, що такі пансіонати – не покарання, а, навпаки, турбота про батьків. І наш заклад – це пансіонат санаторного типу, а не будинок пристарілих, де стареньким обов’язково має бути погано, як ми звикли думати, перебування тут може тривати від кількох тижнів до кількох років, за бажанням самої людини, – розповідає господиня пансіонату сімейного типу для людей похилого віку "Життя" Наталія Михайлівна. – Коли ми з чоловіком будували цей пансіонат, намагалися створити затишне місце для людей старшого віку, де би вони проживали у комфортних умовах, відчували турботу, любов і безпеку. Щоб це була одна велика дружна сім’я.



Передусім ми приміряли цю ідею на себе. Адже нам обом по 50 років. У нас є син, який має власну сім’ю. А ми старіємо, і що буде завтра, не знає ніхто. Тож хочемо, щоби усі діти жили своїм повноцінним життям зі своїми сім’ями, не забуваючи при цьому, що у них є батьки, і були впевнені, що про них піклуватимуться з любов’ю. Тому ми з чоловіком спокійно ставимося до того, що самі можемо жити у такому пансіонаті. І вирішили створити таке місце, де би самі хотіли доживати віку.

У нашому пансіонаті потурбуються, щоб ваші рідні похилого віку гідно прожили свою старість, не нервуючи, не переживаючи, що немає за що купити продукти чи заплатити за комуналку. У пансіонаті вони чистенькі, доглянуті, нагодовані, в теплі, оточені турботою, спілкуванням, піклуванням, бо це найважливіше для кожного. Є родичі, які це все розуміють і хочуть зробити старість для своїх старих батьків або родичів комфортною і турботливою. У кожного нашого мешканця є своя історія, але про всіх них ми піклуємося, як про своїх рідних.

Вважаю, що у своєму житті ці люди достатньо попрацювали, і зараз настав момент, коли вони повинні відпочивати і отримувати задоволення від життя. А ми, в свою чергу, намагаємося приділити їм максимальну увагу і турботу.



Продумано все для безпечного проживання і пересування


Ошатний двоповерховий будинок пансіонату "Життя" розташований на мальовничій території з озелененням, доріжками з бруківки та дерев’яними лавицями.

Всередині будівлі – затишні кімнати для проживання, які можуть вмістити до 25 осіб одночасно, кімната відпочинку, кухня-студія, просторий хол і бібліотека, які створюють комфорт та домашню атмосферу.



Варто звернути увагу, що у пансіонаті працює потужний генератор, який забезпечує електроенергією, що дозволяє бути незалежними в нинішніх складних умовах.

Господарі пансіонату детально продумали й оптимізували простір для безпечного пересування пансіонатом і територією навколо нього та створили всі умови, щоб гості відчували максимальний комфорт і домашній затишок. Тут все облаштовано за визначеними стандартами: відсутні круті сходи і пороги, душові кімнати і вбиральні обладнані спеціальними ручками-тримачами. Для тих, кому важко стояти в душі, використовують спеціальні крісла для гігієнічних процедур. Приміщення пансіонату обладнане ліфтом для маломобільних людей і зручними сходами для тих, хто може рухатися самостійно. Також для безпеки постояльців тут встановлені протипожежна сигналізація і відеонагляд. Світло скрізь вмикається автоматично, від датчиків руху. Є спеціальне обладнання для термообробки особистих речей і білизни. Щодня тут прибирають і провітрюють кімнати і кварцують всі приміщення.

Всю зиму у кімнатах для проживання зберігається комфортна для старших людей температура +25 градусів. Для тих, хто обмежений у рухах, обладнано спеціальні ліжка зі спеціальними матрацами. Біля кожного ліжка є індивідуальна кнопка виклику лікаря.



Медичний догляд та гігієна


Мешканці пансіонату "Життя" перебувають під пильним наглядом висококваліфікованого персоналу, який щодня слідкує за самопочуттям і гігієною кожного гостя. Тут регулярно замінюють постільну білизну, рушники, перуть та прасують особистий одяг, надають послуги перукаря, манікюру та педикюру. Також пансіонат за потреби забезпечує своїх постояльців гігієнічними засобами, а щоб не було пролежнів і застійної пневмонії, тут застосовують профілактичні заходи. Для самостійного пересування територією пансіонат надає візочки, ходунки та інші засоби.



- У нас цілодобово чергують сестра милосердя і дві доглядальниці, які щоденно турбуються про стан здоров’я постояльців, вчасний прийом ліків та роблять усі необхідні медичні процедури, – розповідає господар пансіонату сімейного типу для людей похилого віку "Життя" Олександр Павлович. – Щоранку медсестра вимірює цукор, рівень сатурації, температуру і тиск та вносить ці дані в журнал.

При потребі викликаємо швидку з Чернівців. Щоб здійснювати постійний медичний нагляд за нашими підопічними, ми уклали декларацію з лікарями центру приватної медицини. Їхній сімейний лікар двічі-тричі на тиждень приїжджає у пансіонат і оглядає наших мешканців, а планові обстеження проводять лікарі різних профілів цього центру і спеціалісти з Чернівців. Також лаборанти центру беруть всі необхідні аналізи тут, на місці.

За власні кошти ми закупили портативний апарат УЗД, уклали договір з лікаркою з Чернівці, і викликаємо її при потребі провести УЗД нашим мешканцям.

Якщо людина скаржиться на щось, для необхідних обстежень намагаємося привезти лікарів вузького профілю. Необхідність кожного обстеження погоджуємо з родичами.


– Сьогодні багато людей хворіють на деменцію, яка починається набагато швидше, ніж це було раніше, – зауважує Наталія Михайлівна. – Серед наших підопічних є люди, які вже у 60 років страждають від деменції. Вони потребують нагляду професійного психотерапевта. І ми щодо цього питання співпрацюємо із Чернівецькою обласною психлікарнею, лікарі цієї установи за потреби приїжджають до нас або ж дають консультації по телефону.

Про фізичне здоров’я мешканців пансіонату дбають реабілітологи і масажисти. Також для цього застосовують лікувальну фізкультуру, тренажери, УВЧ апарат, які призначає тільки лікар.

Двічі на тиждень у нас працює лікар-реабілітолог. І в нас є такий приклад, коли чоловік, який не міг самостійно пересуватися, завдяки заняттям з реабілітологом зараз успішно ходить пішки з паличкою, намотуючи 10 кіл на території пансіонату.

Був дідусь, якого привезли до нас на каталці, а через місяць, коли наші реабілітологи і масажисти поставили його на ноги, він викликав таксі і поїхав додому.



"На кожен прийом їжі готуємо все свіже"


– Своїм підопічним ми забезпечуємо 5-разове харчування, – ділиться Наталія Михайлівна. – На кожен прийом їжі готуємо все свіже. Продукти закуповуємо у перевірених фермерів, які мають відповідні сертифікати. Завжди купуємо сезонні овочі, фрукти, свіжу рибу, м’ясо. Яйця маємо із власної ферми. Фото- і відеозвіти з днів народжень надсилають родичам



– Усі мешканці пансіонату "Життя" хто самостійно, хто з допомогою доглядальниць, за сприятливої погоди виходять на прогулянку. Ніхто з наших мешканців не сидить чи лежить постійно у кімнаті. Навіть ті, хто пересувається на візках перебувають разом з усіма мешканцями: збираються у кімнаті відпочинку, дивляться телевізор, читають газети, розмовляють, співають, живуть повноцінним життям, – розповідає Олександр Павлович. – Дехто в’яже, хтось розмальовує картини за номерами. У нас є багато книг на різні тематики, є що почитати.

На дні народження ми запрошуємо наших місцевих музикантів з баяном, гармонню, скрипкою. На півтори години сюди приїжджають артисти і влаштовують іменинникам свято, від якого вони щиро радіють, як діти. На пригощання організовуємо святковий торт, солодкі столи. Тобто приділяємо їм максимальну увагу, оточуємо турботою, теплом і любов’ю. Також ми надсилаємо рідним фото- і відеозвіти з днів народжень, різних свят, які організовуємо для наших підопічних.



- Які обстеження потрібні перед прийомом у пансіонат?


- Під час спалаху ковіду і донині ми приймаємо до себе людей з ПЛР-тестами з лабораторії, а не з тимчасовими. Бажано також мати медичну книжку, де є історія хвороб. Ці документи потрібні для сімейного лікаря, щоб він міг укласти угоду і обслуговувати людину, знаючи про всі хвороби свого пацієнта. Тому родичі мають повідомити правду про всю історію людини: що з нею було вчора, місяць, рік тому, які хвороби були.
З документів потрібні копія паспорта та копія ідентифікаційного номера.

Відгуки підопічних пансіонату "Життя":


Пан Анатолій:
-Мені подобається, що тут належне ставлення до людей. Добре, що організували такий куточок, де діти чи родичі можуть залишити своїх хворих рідних, за якими тут завжди належно доглянуть, допоможуть одужати. Я тут на реабілітації після хвороби і займаюся фізкультурою. Але хотілося б, щоб був спеціальний зал для реабілітації, спеціальне обладнання для цього і більше спеціалістів. Думаю, у найближчому майбутньому так і буде.

Пані Любов:
- Мені дуже подобається у пансіонаті. Я отримала таке задоволення, немає слів. Я рада, що тут знаходжуся. Я не бачу, але люблю слухати музику, спілкуюся з іншими мешканцями пансіонату, ми розмовляємо, співаємо пісні, дні народження святкуємо. Ми ходимо гуляти на вулицю, фотографуємося, маємо доступ до інтернету. Я тут отримую гарний настрій.

Нас дуже смачно годують. Я прошу менші порції, бо хочу схуднути, але тут все таке смачне, що не можу відмовитися. Господарі наші Олександр Павлович і Наталія Михайлівна – дуже хороші люди. Моя онучка знайшла їх в інтернеті. Я вдячна, що саме вони відгукнулися на наш дзвінок. Мені тут комфортно, спокійно і затишно.

Володимир Мар’янович:
-Мені тут дуже подобається. Купають, годують, гуляти ходимо. Я навіть додому звідси не хочу. У мене тут друзі і подруга, з якою ми розуміємо одне одного з напівслова, спілкуємося, так у нас і день проходить. Одне слово, своїм життям тут я задоволений.

Пані Домка:
- Я вдячна Богу і своїм дітям, що я тут. Також дякую нашим господарям, які дбають про нас тут. Що казати, тут нас купають, переодягають, доглядають за нами. Господарі наші – дуже хороші, приходять щодня, постійно приносять нам свіжу їжу. Я маю проблеми з хребтом, і вони мені дуже допомогли. Тут я можу займатися з лікарем і самостійно, щоб не так сильно відчувати свою хворобу. Дай Бог їм щастя і здоров’я!

Двері пансіонату "Життя" завжди відчинені для постійного або тимчасового розміщення. Приїжджайте до нас у гості – і ви зможете особисто переконатися в тому, що пансіонат "Життя" дає людям похилого віку все найкраще!
Чернівецька обл.
Кіцманський р-н
с. Шипинці, вул. Садова, 2
+38 (098) 037-00-37
+38 (097) 037-00-37

Site: pansionat-zhyttya.com.ua
Instagram: pansionatzhyttya
Facebook:panszhyttya
Редактор: Марія Фернюк
30-11-2022, 19:30
Коментарів 0 Переглядів 3 931

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги