RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Кожен хоче, щоб його посмішка притягувала погляди, але не кожному дано мати красиві й рівні зуби від природи. Неправильний прикус з’являється ще в дитинстві, і більшість батьків помилково вважають, що з віком це мине. Насправді зволікати з цим не варто, а потрібно своєчасно звернутися до кваліфікованого стоматолога, який допоможе вирішити проблему на початкових стадіях.

Олександр КАЗИМІР – лікар-ортодонт з понад 10-річним досвідом роботи і медичний директор IDS dental clinic у Чернівцях. До нього звертаються чимало людей, які хочуть мати бездоганну посмішку і здорові зуби. Ми поспілкувалися з Олександром Сильвестровичем, щоб дізнатися про роботу ортодонта, послуги, які пропонує IDS dental clinic, та лабораторію, яка нещодавно запрацювала на базі клініки.



– Олександре Сильвестровичу, з чого лікар-ортодонт починає роботу з пацієнтами?


– У нашій клініці є все необхідне обладнання, щоб встановити основні стоматологічні захворювання. І коли людина звертається до нас, ми можемо провести обстеження, і вже оцінюючи клінічну ситуацію запропонувати варіанти вирішення проблеми. Адже з появою цифрової стоматології ми можемо багато чого прораховувати наперед, і головне, вияснити, чи реально це зробити. Цифрова стоматологія дає можливість запропонувати декілька варіантів розв’язання проблеми, а отже пацієнт має можливість вибирати, що йому підходить найбільше. Ми завжди маємо альтернативні рішення, окрім варіантів, які неможливо замінити. Також лікар пояснює пацієнту перспективи лікування, в результаті якого ми отримаємо передусім функціональний прикус та правильну форму зубів.

– Як відбувається діагностика?


– Для проведення діагностики ми використовуємо стандартні цифрові протоколи ведення пацієнта. Згідно з ними всі маніпуляції фіксуються і можуть зберігатися тривалий час. Вони дозволяють бачити всю історію стану зубів пацієнта протягом усього періоду лікування. Паралельно з цифровим варіантом у нас також є медичні картки пацієнтів державного зразка у паперовому варіанті.

Основна ціль діагностики – правильно встановити діагноз, знайти оптимальний спосіб усунення проблеми і скласти план безпосереднього лікування.

Кожен візит пацієнта до лікаря відзначається в електронному протоколі. Це зручно і для лікаря, і для пацієнта, адже можна побачити весь процес від А до Я.

Згідно плану лікування, ми обираємо ортодонтичні апарати, які зможуть забезпечити необхідні переміщення зубів або модифікацію росту щелеп, щоб отримати бажаний результат. Погоджуючи план лікування з пацієнтом, підписуємо з ним договір, що є гарантією якості надання послуг. Також ми надаємо 1 рік гарантії на конструкції, які виготовляємо.

– Чи потрібна підготовка перед ортодонтичним лікуванням?


– Звичайно. Перш ніж розпочати ортодонтичне лікування, спочатку ми проводимо гігієну ротової порожнини, ясен, лікуємо карієс, пародонтит, якщо є така необхідність. Адже зуби мають бути чистими, а ясна – здоровими. Часто у попередньому лікуванні ми використовуємо ще й додаткові апарати.

– Що являє собою новостворена лабораторія?


– Наша лабораторія на базі клініки займається виготовленням ортодонтичних апаратів для лікування і корегування прикусу, переміщення зубів тощо. Усі ці апарати, серед яких брекет-системи та елайнери, які ми використовуємо у нашій клініці, а також виготовляємо їх на замовлення інших клієнтів.

Для проведення ортодонтичної корекції у нас є все необхідне. Ми видаємо протоколи, в яких зазначені всі переміщення, які мають відбутися. Тобто є певний бланк замовлення, який лікар заповнює, і ми, згідно з його рекомендаціями, розробляємо систему так, щоб вона працювала, як йому це потрібно. Такий протокол настільки зручний у роботі, що навіть якщо наш пацієнт піде з ним до іншого лікаря, тому буде достатньо відкрити документи, і йому буде зрозуміло, що робити далі.

Відкриття лабораторії дає можливість власноруч контролювати весь процес від початку до кінця, а також оперативно на місці вирішувати всі питання.

– Які види ортодонтичного лікування пропонує IDS dental clinic? Які апарати використовуєте?


– Все, що можна зробити у сфері ортодонтичної стоматології, ми в своїй клініці виконуємо на 100%. Не виконуємо лише щелепно-лицьову реконструкцію, яка належить до ортогнатичної хірургії. Наприклад, коли є неправильне співвідношення щелеп, через що вони не змикаються. Якщо трапляються такі випадки, ми спрямовуємо пацієнтів до клініки Лариси Дахно у Києві, з якою співпрацюємо вже декілька років.
Після того, як ми полікували ясна і зуби, переходимо до ортодонтичної корекції. Багато хто вважає, що ортодонтія – це брекети. Але насправді це безліч різноманітних апаратів, які можуть використовуватися і до, і після брекетів.

В ортодонтичному лікуванні ми використовуємо функціональні апарати, які працюють на корекцію функції, наприклад, прокладання пальця між зубами (смоктання пальця). Їх є велика кількість різного призначення. Також застосовуємо знімні і незнімні апарати механічної дії – це пластинки, які будуть розширюватися, мають гвинтики, їх треба активувати, крутити, і вони будуть працювати зі щелепами. Є апарати, які фіксуються гвинтиками за допомогою мікроімплантатів до піднебіння. Якщо апарат натирає, призначаємо ортодонтичні воски різних варіацій. Це період адаптації, коли наш язик повинен звикнути "об’їжджати" нову перепону, яка з’явилася. При такому виді апарату спочатку ми рекомендуємо їсти найбільш рідку їжу для того, щоб язик адаптувався. Через певний період часу всі люди адаптуються і з апаратами, і з брекетами.

Якщо говорити про переміщення зубів за допомогою брекет-систем чи елайнерів, тут все залежить від кожної конкретної ситуації і вибору пацієнта. Залежно від того, наскільки далеко нам потрібно переміщувати зуби, ми будемо обирати той чи інший варіант на етапі планування. Створена нами система прорахує тривалість лікування і вартість. У результаті ми знатимемо, що за допомогою елайнерів можемо корегувати ті ж самі патології, що і за допомогою брекетів, але тривати це буде довше і коштуватиме дорожче. Дешевше і швидше зробити це за допомогою брекетів. Але якщо для пацієнта комфортніше буде користуватися елайнерами, і він згоден витратити на це більше часу і коштів, це його право вибору.

– Як відбувається закріплення результатів ортодонтичної корекції прикусу? Які методи?


– Методів закріплення результатів (ретенції) є багато. Ретенція буває тимчасовою або постійною, залежно від необхідності подальшого лікування. Найчастіше ми використовуємо знімні капи і незнімні ритейнери, які фіксуються із внутрішнього боку зубів. Все підбирається індивідуально, залежно від переміщень зубів, які ми проводили і які зуби маємо утримати. Якщо переміщення були великими, здебільшого обираємо капи. У чому різниця між капою і ритейнером? Ритейнер, який фіксується із внутрішньої сторони зубів, має фіксацію найчастіше від ікла до ікла. Деколи він ще захоплює четверті зуби. Тобто бокові зуби ним не фіксуються. Таким чином вони можуть рухатися. Капа дає нам фіксацію всього зубного ряду. Також капа має здатність самоконтролю, коли під час носіння її за схемою ми можемо помітити, що щось піщло не так і вчасно звернутися до ортодонта.

На ритейнері ми цих змін не помітимо, їх може побачити той, хто не бачив пацієнта певний період часу, або фотоапарат.

Найкращий варіант ретенції – це оклюзія (правильний прикус). Тобто наша кінцева ціль – отримати максимально правильне змикання зубів верхньої щелепи до зубів нижньої щелепи, так зване змикання шести ключів Ендрюса.

Тобто є певні канони, по яких нас ведуть, і ми повинні їх досягати. Чим більше цього всього ми зберемо за допомогою ортопедії, ортодонтії чи терапії або будь-яких інших методів, тим стабільнішим буде це положення.

По завершенні усіх процедур ортодонтичної корекції і закріплення її результатів за необхідності пацієнту може призначатися естетична корекція посмішки, вживлення імплантів або протезування. Загалом пацієнт може отримати у нашій клініці повний цикл стоматологічних послуг відповідно до його потреб.

Редактор: Марія Фернюк
28-09-2022, 13:32
Коментарів 0 Переглядів 3 049

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги