RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами



У нашому світі так багато красивого й дивовижного, що ми вже не всюди його й помічаємо. Дерева, квіти, тварини, озера – усе заслуговує захоплення. Часом нам друзі відкривають надзвичайне, інколи самі звертаємо увагу на деякі речі, але й буває, що ми втрачаємо шанс побачити щось нове. Однак є люди, які попри всі труднощі й перешкоди, не перестають пізнавати цей світ, їм цікава кожна жива істота на нашій планеті. Якщо ви належите до таких, то спішимо повідомити, що 13 серпня у Чернівцях у ТЦ "Боянівка" відкрився Центр реабілітації тварин "Дім щасливих рептилій", де зібрано кілька видів крокодилів, змій, черепах та мавпочок. Одразу відкидаємо припущення скептиків – це не цирк і не зоопарк, тут не утримують тварин насильно, засновники центру піклуються про них, бо все почалося із любові. Як взагалі виникла ідея створити "Дім щасливих рептилій" і чим він особливий, ми розпитали в директорки Світлани Бичковської.



– Розкажіть, будь ласка, як ви вирішили створити "Дім щасливих рептилій"?


– Усе почалося з любові до рептилій. Першим нашим домашнім улюбленцем був крокодил Дандюша. Ми не утримували його в клітці, він пересувався, як хотів і коли хотів. Дандюша став нам настільки рідним і близьким, що ми з чоловіком вирішили обзавестися й іншими холоднокровними – зміями, ящірками, павуками. Нам прийшла ідея їх просто утримувати вдома, годувати та піклуватися про них, коли ж зрозуміли, що місця замало – вирішили створити центр реабілітації.


– Звідки з’являлися нові види тваринок у вашому центрі реабілітації?


– Мій чоловік працював цирковим артистом, спілкувався з багатьма дресирувальниками, а вони, дізнавшись про наші вподобання, почали віддавати та продавати нам рептилій, з якими працювали. Чимало тварин до нас потрапили від курортних фотографів, які заробляли тим, що робили світлини з ними, хоча й деякі з тих рептилій мали травми. Також ми спеціально шукали оголошення з продажу тваринок, викуповували їх, а хворих виходжували.



– Як довго ви піклуєтеся про рептилій?


– Загалом крокодилами, зміями, ящірками, павучками займаємося вже більше 12 років. Головна наша мета – створити комфортні умови для тваринок, яких беремо під свою опіку. У кожного плазуна в центрі реабілітації є свій тераріум, розроблений особистий раціон харчування та створені комфортні умови для всіх. До того ж у "Домі щасливих рептилій" є ветеринар, який стежить за станом здоров’я тварин, контролює їхні покази, проводить вакцинацію тощо.



– Чим цікавий "Дім щасливих рептилій"?


– По-перше, зараз у нас найбільша в Україні колекція крокодилів – 19 представників (від маленьких до 2,5 м довжиною). По-друге, окрім цього виду рептилій, у нас є кілька змій, черепах і 2 мавпочки. По-третє, у нас цікаво. Ми знайомимо дітей з тваринками, яких вони не можуть побачити у звичайному житті, вчимо любити природу, відкриваємо їм нове. Особливої уваги заслуговують наші екскурсії, на яких ми не просто показуємо рептилій, а розповідаємо цікаві факти про них. Наприклад, найбільшого захоплення викликає інформація про розмноження крокодилів: стать потомства залежить не від хромосом, а від температури кладки гнізда, якщо вона вище 33 градусів – народяться самці, якщо нижче 31 – будуть самки. А ще недавно британські вчені, досліджуючи кров крокодилів, винайшли в ній унікальний антибіотик, який може знищити навіть вірус СНІДу. Світ рептилій справді дуже цікавий.

Адреса: вул. Хотинська, 43, ТЦ "Панорама",
Т.: (095) 692-39-33, (098) 950-44-19
home_of_happy_reptiles






Редактор: Марія Фернюк
9-09-2022, 19:30
Коментарів 0 Переглядів 3 598

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.