RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

До стоматолога – лише коли болять зуби. За таким правилом люди жили багато років, вважаючи, інші органи більш важливими. Звісно, це помилково, бо усі завдання, покладені на ту чи іншу частину нашого організму, є життєво необхідними. І функції ротової порожнини – не виняток. Від здоров’я зубів залежить не лише естетичність посмішки, а й комфорт під час їжі, спілкування, сну, і навіть вирішення багатьох психосоматичних проблем. На щастя, зараз спостерігається світоглядний злам у суспільстві – люди починають серйозніше ставитися до стану ротової порожнини. Професійна гігієна, виправлення прикусу, негайне реагування на зубний біль та регулярні огляди стають уже доброю звичкою багатьох. Але є й те, що досі викликає страх – ліквідація хворих зубів та встановлення нових їхніх аналогів. Якщо перший варіант ще можна аргументувати обов’язковістю, адже біль не вщухне та й під анестезією зовсім нічого не буде відчутно, то переконати в імплантації в рази важче. Чому не варто боятися такої процедури і наскільки вона важлива, нам розповів президент-електа осередку асоціації імплантологів України, регіональний директор асоціації ІТІ, засновник і керівник стоматологічної клініки Radent, лікар-стоматолог ВІОРЕЛ РАДУКАН.



– Для початку поясніть, будь ласка, чому важливо відновлювати втрачені зуби?


– Мабуть, ви чули, що часто посмішку вважають візитною карткою людини. Звісно, це лише умовне твердження, але воно тонко підкреслює важливість збереження естетичності зубів. Та рівний дентальний ряд – це не лише про красу, а й про стиль і впевненість. Коли людина знає, що може усміхатися на всі 32, то вона буде вільною у своїх проявах і емоціях. Але це не єдиний аспект, чому важливо відновлювати втрачені зуби. Через їхню відсутність функціональність ротової порожнини значно знижується. Насамперед це стосується пережовування їжі: зуби, які залишаться, перенавантажуватимуться, адже виконуватимуть вищу норму, через що вони швидше зіпсуються. А отже проблем стане ще більше. Крім того, людина постійно відчуватиме дискомфорт, а місце вирваного зуба не проліковане – може піти інфікування сусідніх зубів або ж ясен.

Важливо розуміти, коли у нас є абсолютний дентальний ряд, відповідно буде й повноцінний контакт усіх зубів, а отже їхня міграція не порушуватиметься. Якщо ж довго не встановлювати імпланти чи протетичні конструкції – відбуватиметься дефіцит вертикального проміжку для коронарних частин майбутньої конструкції. До таких наслідків призводить саме відсутність зубів, адже при відсутності антагоністів вони мігруватимуть, а об’єм кістки втратиться. Наприклад, за статистикою, втрата кістки за наявності зубів чи дентальних імплантів складає лише 0,1 мм/рік, а за їхньої відсутності – 1 мм/рік.

– Чому імплантацію вважають одним із кращих варіантів відновлення втрачених зубів?


– Сьогодні існує кілька варіантів відновлення втрачених зубів. Однак найсучаснішим, найбільш точним та найменш травматичним дійсно є імплантація. Хоч це і хірургічне втручання, процедура проходить легко і з мінімальними больовими відчуттями. Так, у стоматологічній клініці Radent ми запровадили цю процедуру найперше тому, що вона ефективна. Імплант справді буде виконувати абсолютно всі функції зуба та позбавить будь-якого дискомфорту. Зокрема при спілкуванні при коректному плануванні та встановленні дентального імпланту, людина не втрачяє біоміметику, а протетичні конструкції будуть продовженням дентального імпланта, які відновлять функціональну і естетичну функцію. А одним із найважливіших факторів для пацієнтів є довговічність імпланта. Якщо він добре прижився, ризики його втратити – мінімальні.

– За яких умов рекомендовано встановлювати імпланти?


– Безперечно, найпершим показом для здійснення імплантації є відсутність зуба. Як тільки вириваєте його, відразу думайте, яким аналогом заміните. Чим довше зволікати, тим складніше й дорожче вам обійдуться майбутні маніпуляції. Загалом встановлювати імпланти рекомендовано, якщо пацієнт звертається з потребами реставрувати зубний ряд чи коронкову частину зуба, відновити рециркуляцію, а також естетичну і функціональну особливість ротової порожнини, вирішити дефекти об’єму кістки та повернути життєво необхідну жувальну функцію зубам.

– Чи усім категоріям пацієнтів підходять імпланти?


– Імплантація, як і будь-яке інше хірургічне втручання, має свої протипоказання. Не можна встановлювати імпланти при порушеннях роботи імунної, кровоносної та серцево-судинної систем, захворюваннях щитовидної залози, цукровому діабеті, а також при онкологічних хворобах не в ремісії. Звісно, якщо проблеми незначні, проконсультувавшись із вузьким спеціалістом можна вирішити питання імплантації. Наприклад, якщо правильно і злагоджено працювати стоматологу й невропатологу, встановити імпланти людям із неврологічними розладами все таки реально.



– Розкажіть, будь ласка, скільки етапів передбачає імплантація зубів?


– Зважаючи на активний розвиток цього напрямку в стоматології, підходів до проведення імплантації теж є кілька. Одні фахівці встановлюють імпланти в два етапи, інші – в п’ять. Усе залежить і від лікаря, і від конкретної ситуації. У клініці Radent тепер практикуємо здійснення імплантації за один день. Цей спосіб називається "негайним навантаженням", і полягає він у тому, що за один сеанс лікар і видаляє зуб, і встановлює в лунку імплант, і нарощує за потреби кістку. Цей метод має великі переваги, бо ясна не встигають "втекти", через що імплант не буде оголеним і природно виглядатиме в ротовій порожнині. Головним у "негайному навантаженні" є правильне видалення хворого зуба – важливо не порушити зовнішню стінку та структуру циркуляції крові, яка є умовним щитом.

– Наскільки болючою і тривалою є процедура імплантації зуба?


– Як і кожна хірургічна процедура, імплантація матиме свій план лікування, який буде добре продуманим й індивідуальним у кожній ситуації. З допомогою комп’ютерної томографії, стоматолог визначить тривалість процесу лікування, оптимальний вид імплантів, їхні розміри тощо. Що стосується больових відчуттів, то сьогодні створюються усі умови, аби процедура була майже невідчутною. Якщо лікар працюватиме максимально акуратно, не перенагріватиме та не перенавантажуватиме кістку, не розпираючи стінки, окрім легенького лоскотання, пацієнт нічого не відчуватиме. А скільки часу приживатиметься той чи інший імплант залежатиме уже від матеріалу виробу і від анатомічних особливостей людини. Як правило, цей термін коливається від 4 тижнів до 6 місяців. Детальніше про умови, специфіку та тривалість лікування можна завжди дізнатися у наших спеціалістів. Не бійтеся запитувати, стоматолог зажди пояснить вам усі деталі та особливості процедури, яку вам призначатиме.

Дбайте про здоров’я зубів і сміливо усміхайтеся на всі 32!

А записатися на консультацію по імплантології можна тут:
+380 (68) 270 33 22, +380 (99) 270 33 22
м. Чернівці, вул. Чорноморська, 4-А
Пн.-Пт.: 09.00-19.00, Сб.: 09.00-14.00
Facebook: viorel.radukan
Редактор: Марія Фернюк
1-05-2023, 10:36
Коментарів 0 Переглядів 5 299

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.