RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Зберегти кавун свіжим аж до зими цілком можливо. Тож, аби посмакувати цим соковитим десертом під час новорічного застілля, варто запастися кавунами зараз.

Обираючи кавун для тривалого зберігання, варто пам’ятати кілька правил.



Він не повинен бути битим, тріснутим або подряпаним. Бажано обирати кавуни товстошкірих сортів. Оптимальна температура для зберігання – +1…+3 °С, а вологість повітря 80-85%. У приміщенні не повинне застоюватися повітря, так що підійде хороший льох або підвал із системою вентиляції.

Найкращі пізньостиглі сорти, придатні для зберігання, у них щільна товста шкірка і міцна м’якоть – "Биковський", "Мелітопольський", "Подарунок Холодова", "Ажиновський", "Волзький", "Десертний".

Способи зберігання кавунів

1. Зберігання кавуна в моху. Збираємо в лісі за сухої і сонячної погоди мох (підійде будь-який). Викладаємо мох товстим шаром на дно дерев’яного ящика, викладаємо на нього кавун і обкладаємо його з усіх сторін мохом. Зберігати потрібно в підвалі за температурі не нижче 2-3 °С.

2. Зберігання кавуна в попелі. У дерев’яний ящик насипаємо товстий шар сухого деревного попелу. Далі викладаємо туди кавуни і зверху також засипаємо попелом. Ящик щільно закриваємо і виносимо в підвал.

3. Зберігання кавуна в підвішеному стані. Обмотуємо кавун щільною натуральною тканиною, укладаємо в сітку або тканину сумку і підвішуємо до стелі в підвалі.

4.Зберігання кавуна в соломі. У підвалі на полиці вистелюємо товстим шаром солому, на неї викладаємо кавуни і добре обкладаємо їх соломою з усіх боків, ніби "вкутуємо" їх. Температура повітря в підвалі повинна бути +1…+5°С. Час від часу кавуни оглядаємо. Якщо якийсь почав псуватися, його одразу забираємо, щоб інші не псувалися.

5. Зберігання кавуна в парафіні\воску. Міцний, непошкоджений кавун покриваємо розтопленим парафіном або воском. Товщина шару повинна становити приблизно сантиметр. Зберігаємо кавуни в прохолодному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Юлія Пацаранюк
6-09-2021, 20:20
Коментарів 0 Переглядів 1 412


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.