Як зберегти кавун до новорічного застілля: 5 лайфхаків

новини / Лайфхаки
1 458
0

Зберегти кавун свіжим аж до зими цілком можливо. Тож, аби посмакувати цим соковитим десертом під час новорічного застілля, варто запастися кавунами зараз.

Обираючи кавун для тривалого зберігання, варто пам’ятати кілька правил.



Він не повинен бути битим, тріснутим або подряпаним. Бажано обирати кавуни товстошкірих сортів. Оптимальна температура для зберігання – +1…+3 °С, а вологість повітря 80-85%. У приміщенні не повинне застоюватися повітря, так що підійде хороший льох або підвал із системою вентиляції.

Найкращі пізньостиглі сорти, придатні для зберігання, у них щільна товста шкірка і міцна м’якоть – "Биковський", "Мелітопольський", "Подарунок Холодова", "Ажиновський", "Волзький", "Десертний".

Способи зберігання кавунів

1. Зберігання кавуна в моху. Збираємо в лісі за сухої і сонячної погоди мох (підійде будь-який). Викладаємо мох товстим шаром на дно дерев’яного ящика, викладаємо на нього кавун і обкладаємо його з усіх сторін мохом. Зберігати потрібно в підвалі за температурі не нижче 2-3 °С.

2. Зберігання кавуна в попелі. У дерев’яний ящик насипаємо товстий шар сухого деревного попелу. Далі викладаємо туди кавуни і зверху також засипаємо попелом. Ящик щільно закриваємо і виносимо в підвал.

3. Зберігання кавуна в підвішеному стані. Обмотуємо кавун щільною натуральною тканиною, укладаємо в сітку або тканину сумку і підвішуємо до стелі в підвалі.

4.Зберігання кавуна в соломі. У підвалі на полиці вистелюємо товстим шаром солому, на неї викладаємо кавуни і добре обкладаємо їх соломою з усіх боків, ніби "вкутуємо" їх. Температура повітря в підвалі повинна бути +1…+5°С. Час від часу кавуни оглядаємо. Якщо якийсь почав псуватися, його одразу забираємо, щоб інші не псувалися.

5. Зберігання кавуна в парафіні\воску. Міцний, непошкоджений кавун покриваємо розтопленим парафіном або воском. Товщина шару повинна становити приблизно сантиметр. Зберігаємо кавуни в прохолодному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм