RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Якщо в домі пропадає інтернет – життя зупиняється, а коли повідомлення відправляється кілька хвилин – нерви беруть гору. І навіть думки скептиків про те, що без доступу до мережі можна обійтися, уже не актуальні. Адже зараз інтернет став одним зі способів комунікації, у чому через карантин усі переконалися. Саме тому питання підключення до інтернету та організації внутрішньої мережі помешкання тепер є вкрай важливими. А під час дистанційного навчання і віддаленої роботи вони стоять на одному рівні з проблемами постачання електрики, тепла та води.

Звісно, підвести інтернет не проблема – зателефонували до провайдера, а за кілька годин команда фахівців оперативно приїхала та завела кабель. От і все, ваша оселя під’єднана до інтернету, залишається увімкнути роутер. На цьому етапі варто запам’ятати, що швидкість з’єднання буде залежати не так від провайдера, а як від правильно організованої внутрішньої мережі. Бо ж якщо логічно подумати, то старенький роутер зі слабким сигналом не може забезпечити якісний зв’язок у двоповерховому будинку. А звинувачуємо в цьому ми провайдерів…

Як же організувати внутрішню мережу вдома та чи вистачить не дуже потужного роутера, розповіли в компанії Intelekt

Перше, про що пам’ятаємо обираючи роутер, – планування оселі. Якщо ви власник однокімнатної квартири, то роутера з середньою потужністю вам вистачить. Щоб отримувати рівномірний сигнал з усіх точок, розмістити його потрібно буде посередині помешкання, бажано на рівні очей. Але якщо ваша оселя більшої площі – кілька кімнат, а то й поверхів, то в такому випадку краще організувати комбіновану мережу – Wi-Fi + кабельне підключення. Думка, що одного роутера вистачить, є хибною, адже він, як правило, може покривати тільки 15-20 м довкола при відсутності перешкод. А якщо Wi-Fi перебиватимуть стіни, шафи, дзеркала чи вікна, сигнал відповідно слабшатиме. Так, скло поглинатиме близько 10% потужності інтерету, гіпсокартон та деревина – до 15%, цегла – до 25%, бетон – до 50%, залізобетон – до 75%, а металеві плити та елементи – аж до 95%. От уявіть наскільки слабким буде з’єднання, якщо вашому Wi-Fi перешкоджатимуть конструкції з таких матеріалів.

Крім того, якщо ви користуєтеся мікрохвильовкою, електрочайником, електро- і теплою підлогою, холодильником, стаціонарним телефоном з базою, радіопристроями, до того ж у сусідів через стінку теж є Wi-Fi та радіопристрої, вони можуть глушити сигнал вашого роутера і створювати перешкоди, працюючи з ним на одній частоті.

«Фая, нет ВайФая», або Що робити, якщо на кухні й у ванній кімнаті слабкий сигнал Wi-Fi?*

Уявіть, що у вас дво- або трикімнатна дещо подовгувата квартира в панельному будинку, а кабель провайдера заведений біля вхідних дверей або з вікна. У таких ситуаціях часто розміщують роутер безпосередньо біля точки вводу кабелю, тобто десь збоку. Та якщо роутер розташовуватиметься не в центрі квартири – створюватимуться "мертві зону", де немає Wi-Fi. Саме тому, коли не виходить встановлювати роутер посередині, слід від нього провести кабель у віддалені кімнати та підключити ретранслятори чи PLC-адаптери, щоб забезпечити з’єднання у "мертвих зонах".

Важливо! Усі допоміжні пристрої необхідно з’єднувати кабельною, а не Wi-Fi, мережею. Якщо ж ретранслятори будуть підключені через Wi-Fi, вони не зможуть забезпечити повноцінний зв’язок, оскільки розташовуються вони далеко від центрального роутера в місцях, де підключення до інтернету хотілося б підсилити. Крім того, якщо ж сигнал роутера перебиватиметься стінами чи працюватиме на одній частот з побутовими приладами, сигнал Wi-Fi буде слабким. А якщо ж ви підключите додаткові пристрої до центрального роутера кабельною мережею, втрата якості інтернету буде мізерною.

Яким має бути сам кабель, що забезпечуватиме належне підключення?

Звісно, сам Ethernet (lan / вита пара) кабель, яким здійснюється з'єднання, є дуже важливим під час організації внутрішньої мережі. Сьогодні представлено багато категорій кабелів – 4, 4е, 5, 5е, 6, 7 та 8. Якщо ж говорити про кожен вид окремо, то варто сказати, що використовувати кабель 4 категорії фахівці не рекомендують. Для домашнього користування оптимальним буде кабель категорій 5/5е, який здатен забезпечувати якісний доступ до мережі на швидкостях до 1000 Мбіт/с. Та коли ми говоримо про більш захищені, довговічніші та розраховані на більші швидкості передачі даних варіанти, то рівних кабелям 6 та 7 категорій, безсумнівно, не буде!

Якщо у вас виникли запитання щодо організації внутрішньої мережі в оселі, спеціалісти компанії Intelekt вам радо допоможуть. За більш детальною інформацією звертайтеся – 050 434 3200.
Редактор: Марія Фернюк
7-04-2021, 17:32
Коментарів 0 Переглядів 4 477

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги