Сир багатий необхідними поживними речовинами, такими як амінокислоти, білок, жирні кислоти, вітаміни та мінерали, але не всі сири мають однакові поживні властивості. Деякі сири корисніше інших.
Сир-це молочний продукт, який виробляється з молока і молочних продуктів. Він має широкий спектр смаків і текстур і є основним продуктом харчування в багатьох культурах, пише
Главред.
Сир може бути продуктом молока корів, овець, кіз, буйволів та інших тварин.
У цій статті перераховані вісім найбільш корисних для здоров'я сирів, сирів, яких слід уникати.
1. Моцарелла
Моцарелла-м'який сир, який вперше був проведений в Італії. Зазвичай його готують з буйволиного або коров'ячого молока.
У моцарелі відносно мало жиру і калорій. Це робить його більш корисним сиром у порівнянні з іншими.
Моцарелла містить пробіотики, такі як бактерії Lactobacillus casei і Lactobacillus fermentum.
Як показало дослідження 2019 року, Lactobacillus fermentum корисний для імунної системи людини, може запобігти інфекції верхніх дихальних шляхів і знизити рівень холестерину в крові.
2. Чеддер
Чеддер-напівтвердий сир, який виник в Англії. Його роблять з коров'ячого молока.
Чеддер містить більше жиру, калорій і натрію в порівнянні з іншими сирами. Однак його вміст вітамінів може принести багато користі для здоров'я.
Чеддер багатий вітаміном К, особливо в жирній формі.
Згідно з оглядом 2015 року, дослідження показали, що 5 мг вітаміну К в день можуть знизити ймовірність переломів кісток у жінок на 50%, а ризик раку - на 75%.
Вітамін K також корисний для здоров'я серця, оскільки вітамін K2 може запобігти або повернути назад кальцифікацію артерій.
3. Рікотта
Рікотта-м'який італійський сир, який виробляється з молочної сироватки, що залишилася від виробництва інших сирів.
Сир Рікотта має набагато менше калорій і жиру, ніж інші сири.
Згідно з дослідженням 2020 року, Рікотта виробляється з сироваткового протеїну, який може значно знизити рівень холестерину, в тому числі шкідливого холестерину ЛПНЩ.
Згідно з дослідженням 2014 року, сироватковий протеїн також може надавати протиракову дію. Альфа-лактальбумін-це сироватковий білок, що міститься в молоці, який, як було встановлено, вибірково націлюється і вбиває ракові клітини.
4. Козячий сир
Козячий сир виготовляється з козячого молока. Володіє пікантним смаком і м'якою консистенцією.
Порція козячого сиру в 21 г низькокалорійна, але відносно багата жирами в порівнянні з іншими сирами. Згідно з дослідженням 2017 року, олігосахариди в козячому молоці забезпечують шлунок корисними бактеріями, які допомагають захистити організм від хвороб.
Це також багате джерело вітаміну А, який зберігає здоров'я очей і покращує зір в умовах низької освітленості.
5. Фета
Фета-це грецький сир з овечого молока.
Хоча фета містить більше натрію, ніж інші сири, в ній менше калорій. Фета - дуже поживний сир, в 100 г якого міститься 337 мг фосфору, що становить половину від щоденної рекомендації в 700 мг для дорослих обох статей.
Фосфор і кальцій важливі для здоров'я кісток і зубів.
6. Швейцарський сир
Швейцарський сир родом зі Швейцарії. Його роблять з коров'ячого молока. Бульбашки газу, вироблені бактеріями, які допомагають перетворити молоко в сир, утворюються по всьому сиру і створюють його характерні отвори.
Швейцарський сир-низькокалорійний сир, так як він становить всього 4% від денної норми калорій. У ньому відносно мало жиру і натрію. Швейцарський сир-хороше джерело білка. Білок важливий для здоров'я м'язів і кісток.
Швейцарський сир також містить Lactobacillus helveticus, який є різновидом молочнокислих бактерій. Lactobacillus helveticus має протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть запобігти захворюванню, а також зменшити втому та пошкодження м'язів.
7. Блакитний сир
Блакитний сир виготовляється з цвілевих культур Penicillum. У нього сильний смак і запах, а по ньому проходять сині прожилки.
За даними Національної служби охорони здоров'я, людина повинна споживати не більше 2,4 г натрію в день, що відповідає приблизно 1 чайній ложці. Блакитний сир багатий натрієм, що може сприяти підвищенню артеріального тиску і серцевих захворювань.
Блакитний сир багатий кальцієм, всього одна скибочка забезпечує 11% рекомендованої денної норми для дорослого у віці від 19 до 50 років.
Кальцій відомий тим, що підтримує здоров'я кісток і сприяє зміцненню кісток з віком. Це також допомагає нормальному згортанню крові.
8. Сир
Сир-це свіжий сир з м'яким смаком і кремовою текстурою. Його роблять з кислого молока коров'ячого молока.
Сир дуже низькокалорійний і жирний. Сир багатий вітаміном B-12. Вітамін B - 12 допомагає підтримувати здоров'я нервів і клітин крові.
Отримання достатньої кількості вітаміну B - 12 також може допомогти запобігти мегалобластну анемію, яка змушує людей відчувати втому і слабкість.
Сири, яких слід уникати
Якщо людина хоче знизити споживання жиру або натрію, слід уникати наступних видів сиру:
- халлумі
- Брі
- камамбер
- пармезан
- маскарпоне
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-03-2021, 00:35
0
2 410