RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Які сири небезпечні для здоров'я: лікарі дали відповідь

Сир багатий необхідними поживними речовинами, такими як амінокислоти, білок, жирні кислоти, вітаміни та мінерали, але не всі сири мають однакові поживні властивості. Деякі сири корисніше інших.

Сир-це молочний продукт, який виробляється з молока і молочних продуктів. Він має широкий спектр смаків і текстур і є основним продуктом харчування в багатьох культурах, пише Главред.



Сир може бути продуктом молока корів, овець, кіз, буйволів та інших тварин.

У цій статті перераховані вісім найбільш корисних для здоров'я сирів, сирів, яких слід уникати.

1. Моцарелла

Моцарелла-м'який сир, який вперше був проведений в Італії. Зазвичай його готують з буйволиного або коров'ячого молока.

У моцарелі відносно мало жиру і калорій. Це робить його більш корисним сиром у порівнянні з іншими.

Моцарелла містить пробіотики, такі як бактерії Lactobacillus casei і Lactobacillus fermentum.

Як показало дослідження 2019 року, Lactobacillus fermentum корисний для імунної системи людини, може запобігти інфекції верхніх дихальних шляхів і знизити рівень холестерину в крові.

2. Чеддер

Чеддер-напівтвердий сир, який виник в Англії. Його роблять з коров'ячого молока.

Чеддер містить більше жиру, калорій і натрію в порівнянні з іншими сирами. Однак його вміст вітамінів може принести багато користі для здоров'я.

Чеддер багатий вітаміном К, особливо в жирній формі.

Згідно з оглядом 2015 року, дослідження показали, що 5 мг вітаміну К в день можуть знизити ймовірність переломів кісток у жінок на 50%, а ризик раку - на 75%.

Вітамін K також корисний для здоров'я серця, оскільки вітамін K2 може запобігти або повернути назад кальцифікацію артерій.

3. Рікотта

Рікотта-м'який італійський сир, який виробляється з молочної сироватки, що залишилася від виробництва інших сирів.

Сир Рікотта має набагато менше калорій і жиру, ніж інші сири.

Згідно з дослідженням 2020 року, Рікотта виробляється з сироваткового протеїну, який може значно знизити рівень холестерину, в тому числі шкідливого холестерину ЛПНЩ.

Згідно з дослідженням 2014 року, сироватковий протеїн також може надавати протиракову дію. Альфа-лактальбумін-це сироватковий білок, що міститься в молоці, який, як було встановлено, вибірково націлюється і вбиває ракові клітини.

4. Козячий сир

Козячий сир виготовляється з козячого молока. Володіє пікантним смаком і м'якою консистенцією.

Порція козячого сиру в 21 г низькокалорійна, але відносно багата жирами в порівнянні з іншими сирами. Згідно з дослідженням 2017 року, олігосахариди в козячому молоці забезпечують шлунок корисними бактеріями, які допомагають захистити організм від хвороб.

Це також багате джерело вітаміну А, який зберігає здоров'я очей і покращує зір в умовах низької освітленості.

5. Фета

Фета-це грецький сир з овечого молока.

Хоча фета містить більше натрію, ніж інші сири, в ній менше калорій. Фета - дуже поживний сир, в 100 г якого міститься 337 мг фосфору, що становить половину від щоденної рекомендації в 700 мг для дорослих обох статей.

Фосфор і кальцій важливі для здоров'я кісток і зубів.

6. Швейцарський сир

Швейцарський сир родом зі Швейцарії. Його роблять з коров'ячого молока. Бульбашки газу, вироблені бактеріями, які допомагають перетворити молоко в сир, утворюються по всьому сиру і створюють його характерні отвори.

Швейцарський сир-низькокалорійний сир, так як він становить всього 4% від денної норми калорій. У ньому відносно мало жиру і натрію. Швейцарський сир-хороше джерело білка. Білок важливий для здоров'я м'язів і кісток.

Швейцарський сир також містить Lactobacillus helveticus, який є різновидом молочнокислих бактерій. Lactobacillus helveticus має протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть запобігти захворюванню, а також зменшити втому та пошкодження м'язів.

7. Блакитний сир

Блакитний сир виготовляється з цвілевих культур Penicillum. У нього сильний смак і запах, а по ньому проходять сині прожилки.

За даними Національної служби охорони здоров'я, людина повинна споживати не більше 2,4 г натрію в день, що відповідає приблизно 1 чайній ложці. Блакитний сир багатий натрієм, що може сприяти підвищенню артеріального тиску і серцевих захворювань.

Блакитний сир багатий кальцієм, всього одна скибочка забезпечує 11% рекомендованої денної норми для дорослого у віці від 19 до 50 років.

Кальцій відомий тим, що підтримує здоров'я кісток і сприяє зміцненню кісток з віком. Це також допомагає нормальному згортанню крові.

8. Сир

Сир-це свіжий сир з м'яким смаком і кремовою текстурою. Його роблять з кислого молока коров'ячого молока.

Сир дуже низькокалорійний і жирний. Сир багатий вітаміном B-12. Вітамін B - 12 допомагає підтримувати здоров'я нервів і клітин крові.

Отримання достатньої кількості вітаміну B - 12 також може допомогти запобігти мегалобластну анемію, яка змушує людей відчувати втому і слабкість.

Сири, яких слід уникати

Якщо людина хоче знизити споживання жиру або натрію, слід уникати наступних видів сиру:

- халлумі

- Брі

- камамбер

- пармезан

- маскарпоне

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
11-03-2021, 00:35
Коментарів 0 Переглядів 2 285

Теги -
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.