RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Інтернет-ресурс VRDSLAB для стоматологів і зубних техніків функціонує у Чернівцях уже 6 місяців і дає можливість молодим стоматологам здобувати досвід, а досвідченим лікарям і зубним технікам максимально автоматизувати свою роботу. Про особливості і переваги цієї новітньої технології розповідає її автор і засновник, лікар-стоматолог, власник стоматологічної клініки MarkoDental Віорел МАРКО.

Як можна набути лікарського досвіду і автоматизувати роботу: у Чернівцях запустили круту онлайн-платформу для стоматологів і зубних техніків!*


– Яким був Ваш шлях до створення програми VRDSLAB?

– Свою стоматологічну практику я починав зі стоматологічного кабінету моїх батьків у Новоселиці. З часом мене почала непокоїти думка, що я особисто в житті нічого не зробив, а тільки продовжую справу батьків. І тоді я прийняв рішення переїхати з Новоселиці до Чернівців та відкрити тут власний кабінет, щоб довести самому собі, що я можу зробити щось самостійно. Цей шлях був нелегкий, але я пишаюся своїми досягненнями і здобутками всієї нашої команди. Я особисто перший у Чернівцях 9 років тому почав використовувати операційний мікроскоп для лікування зубів. Зараз це дуже розповсюджене явище, але у нас вже є найбільший досвід роботи з мікроскопом у Чернівцях. І я цим пишаюся. Через певний час, коли до нас прийшла цифрова стоматологія, і зуби почали робити в комп’ютері, ми були одними з перших, хто перейшов на ці цифрові протоколи. І вже більше двох років ми працюємо з цифровим сканером, який дозволяє переводити зуби в 3D модель просто з порожнини рота. Завдяки цій технології кожен наш пацієнт, наприклад, у 25 років, коли ще всі зуби на місці, у чудовому стані, може зробити 3D модель своїх зубів і зберегти її у базі. Якщо з цими зубами щось трапиться протягом життя, ми можемо дістати їх з бази, відновити і зробити точно такі самі, якими вони були в 25 років. Тобто людина може зарезервувати форму своїх зубів на майбутнє. Тому що з часом зуби стираються, хтось ставить пломби тощо, а ми можемо відновити це повністю, як було. Ми говоримо не тільки про весь зубний ряд, а й про окремі одиниці.

Ми переходимо потроху в цифрову стоматологію, тому що це є майбутнє. Так набагато швидше, зручніше і це все можна повторити. Якщо, наприклад, якась коронка тріснула, а вона зберігається у нашій базі, натискається одна кнопка – і за один день вона повторюється у своєму первинному вигляді. Або, наприклад, поставити відсутній зуб за кольором і формою один в один з усіма зубами в ротовій порожнині допомагають цифрові технології, відпрацювані нами протоколи, які ми використовуємо.

Як можна набути лікарського досвіду і автоматизувати роботу: у Чернівцях запустили круту онлайн-платформу для стоматологів і зубних техніків!*


– Як виникла ідея створення програми VRDS LAB?

– Для того, щоб нашим колегам було зручніше користуватися усім вищезазначеним, ми розробили інтернет-ресурс – платформу VRDSLAB, в якій стоматологи можуть із цим усім працювати. Тобто, якщо їм треба щось зробити, вони просто натискають одну кнопку, а всі інші процеси повністю автоматизовані. Цей ресурс працює у Чернівцях у тестовому режимі з вересня 2020 р. На сьогодні з нами працюють вже 3 зуботехнічні лабораторії, які пройшли сертифікацію. Починався проєкт з власної зуботехнічної лабораторії МАРКО ДЕНТАЛ, а потім долучилися нові лабраторії. Більшу частину замовлень було виконано у нашій лабораторії. У нас повністю закритий протокол виробництва.

Завдяки тому, що в проєкті беруть участь декілька зуботехнічних лабораторій, замовлення виконуються протягом 4 днів з доставкою. Тобто наша програма допомагає стоматологам перейти в цифрову стоматологію, і для цього їм не потрібно мати жодного обладнання. Тому що ми можемо надати його в оренду.

Як можна набути лікарського досвіду і автоматизувати роботу: у Чернівцях запустили круту онлайн-платформу для стоматологів і зубних техніків!*


– Яке основне завдання Вашої програми?

– Я вважаю, що головне завдання людини – це передача досвіду і знань наступним поколінням. Ми маємо щось робити для наших колег, для молодого покоління. І це має бути безкоштовно, добровільно. Тільки так ми зможемо досягти особистого прогресу, а особливо – соціального, який так потрібен нашій країні. Адже навчаючи когось, ми навчаємося самі. Окрім роботи, яка приносить заробіток, у кожного з нас є ще соціальне навантаження. І якщо кожен зробить хоча б трішки для інших, разом це виглядатиме, що не так вже все погано в нашій державі.

Основне завдання нашого ресурсу – це залучити достатню кількість молодих стоматологів або зубних техніків, які би могли моделювати зуби на комп’ютері. І не потрібно відкривати лабораторію, достатньо мати комп’ютер або ноутбук у звичайному кабінеті. А ми надаємо можливість – платформу, на якій публікуємо ці замовлення, і вже зі свого досвіду допомагаємо молодим спеціалістам реалізувати себе. Вони не можуть взяти готові замовлення і отримати на цьому гроші. Але вони можуть виконувати три-чотири замовлення паралельно, радячись з нашими техніками, набудуть трохи досвіду і почнуть працювати самостійно.

Вже сьогодні наша платформа дає можливість нинішнім випускникам медуніверситетів взяти цю систему, прийти до стоматолога і сказати: "Я можу зробити вам реставрацію на 40% дешевше, візьміть мене на роботу. Я не хочу їхати в Польщу". Я не кажу, що це працює зараз, вже. Але це є моє соціальне навантаження. Тому що я за 10 років роботи підготував і навчив більше 6 інтернів, які зараз працюють стоматологами. Це навчання завжди було безкоштовне.

Я переконаний, що, знаходячись в Україні, можна робити те, що буде корисне людям. Тому що я знаю секрет успіху. Якщо те, що роблю я, приносить людям задоволення і користь, я завжди буду успішним і зможу на цьому заробити, незалежно від того, де я знаходжуся. Таких варіантів є дуже багато. І наша система цьому є підтвердженням.

Як можна набути лікарського досвіду і автоматизувати роботу: у Чернівцях запустили круту онлайн-платформу для стоматологів і зубних техніків!*


– Як працює система?

– Це все працює через мобільний додаток Телеграм. Усі дії, які відбуваються із замовленням, проходять модифікацію на телефоні, і ви можете просто з телефона відразу зайти і подивитися, як це працює. Наприклад, вам написали повідомлення. Ви відкриваєте його, щоб подивитися, і відразу потрапляєте в систему, можете його прочитати і відразу відповісти. Кожен отримує свою частину інформації, замовник, виконавець, кур’єр і виробник.



Стоматолог, який хоче зробити якийсь зуб або протез, заходить у програму, заповнює замовлення, вибирає з переліку, що йому треба. Вибирає зуби, після чого натискає "надіслати". Коли він натискає "надіслати", наші робітники системи бачать, з якого кабінета надійшло замовлення. До лікаря приїжджають підготовлені працівники нашої лабораторії з усім необхідним обладнанням, роблять усі потрібні фотографії зубів пацієнта. Зуби моделюються у комп’ютерній програмі. Знімок виконується на спеціальному обладнанні і зберігається у вигляді цифрових файлів. Трапляється, що кур’єр забирає замовлення від лікаря в аналоговому вигляді і за допомогою нашого обладнання аналоговий відбиток ми переводимо в цифру та публікуємо. Коли воно опубліковане, лабораторії можуть зайти і взяти це замовлення, виконати і відправити назад до стоматолога. Цим самим ми не прив’язуємо стоматолога до певної лабораторії або регіону.

У програмі фіксуються всі стадії, які проходить замовлення від початку аж до моменту завершення. Оскільки за допомогою системи ми розподіляємо навантаження, наші замовлення вдається зробити за три робочі дні. Тим самим збільшується швидкість виконання та конкуренція. Плюс зараз час має велике значення. Під час виконання роботи і коли вона вже виконана, всі дані можна передавати онлайн. Нікому нікуди їхати не треба.

– Де можна більше дізнатися про платформу VRDSLAB і як з вами зв’язатися?

– У нас є Yоtube-канал
https://www.youtube.com/channel/UC7ZfYfIvtwNgoKiSanzWLDw
, де ми публікуємо ролики. У цих роликах пояснюємо, як із цим усім можна працювати.
Ще у нас є сторінка в Instagram https://www.instagram.com/vrds.app/, де ми це все пояснюємо і показуємо. Також у нас є сайт https://vrds.app/, де всі бажаючі можуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання та дізнатися, як працює програма. Тут можна зареєструватися і відразу отримати доступ до системи VRDSLAB та почати працювати. Звичайно, це не є остаточний продукт, який ми закінчили, але ми рухаємося до того, щоб він був кращим з кожним днем. Він постійно вдосконалюється.

м. Чернівці, вул. Фастівська, 30-А
т.: +38 066 074 20 13


Ліцезія №1223 від 10.11.2016 р.
Редактор: Марія Фернюк
10-03-2021, 10:25
Коментарів 0 Переглядів 4 751

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги