Названо смертельно небезпечний гарнір

новини
1 281
0
Названо смертельно небезпечний гарнір

Американські вчені заявили, що картопля фрі несе смертельну небезпеку для здоров'я. До такого висновку вони дійшли в ході масштабного дослідження, в якому взяли участь майже 4,5 тис. осіб.

За словами експертів, якщо їсти картоплю фрі частіше двох разів на тиждень, то ризик передчасної смерті збільшується вдвічі, повідомляє Главред.




Якщо вживати смажену у фритюрі картоплю тричі на тиждень, ризик серцевого нападу збільшується на 7%.

Чому картопля фрі така небезпечна
Картоплю фрі готують у великій кількості олії. Як правило, олію рідко міняють, тому в ній утворюються канцерогени.

Крім того в олії присутня величезна кількість трансжирів, які підвищують рівень "поганого" холестерину. Він осідає на стінках судин, робить їх менш еластичними, а також викликає розвиток серцево-судинних захворювань – наприклад, інсульту та інфаркту.

До слова, високий рівень трансжирів в організмі впливає на розвиток деменції, хвороби Альцгеймера та інших захворювань, пов'язаних з роботою мозку.

Учені також нагадали, що смажена картопля дуже довго перетравлюється, що може спровокувати здуття живота, біль та навіть судоми внаслідок порушення кишкового мікробіому.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують