Названо смертельно небезпечний гарнір

Американські вчені заявили, що картопля фрі несе смертельну небезпеку для здоров'я. До такого висновку вони дійшли в ході масштабного дослідження, в якому взяли участь майже 4,5 тис. осіб.
За словами експертів, якщо їсти картоплю фрі частіше двох разів на тиждень, то ризик передчасної смерті збільшується вдвічі, повідомляє Главред.
{reklama}
Якщо вживати смажену у фритюрі картоплю тричі на тиждень, ризик серцевого нападу збільшується на 7%.
Чому картопля фрі така небезпечна
Картоплю фрі готують у великій кількості олії. Як правило, олію рідко міняють, тому в ній утворюються канцерогени.
Крім того в олії присутня величезна кількість трансжирів, які підвищують рівень "поганого" холестерину. Він осідає на стінках судин, робить їх менш еластичними, а також викликає розвиток серцево-судинних захворювань – наприклад, інсульту та інфаркту.
До слова, високий рівень трансжирів в організмі впливає на розвиток деменції, хвороби Альцгеймера та інших захворювань, пов'язаних з роботою мозку.
Учені також нагадали, що смажена картопля дуже довго перетравлюється, що може спровокувати здуття живота, біль та навіть судоми внаслідок порушення кишкового мікробіому.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад