RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Так склалося, що одним із найбільших жахів сьогодення є автомобільні аварії. За офіційною статистикою ВООЗ, щодня у ДТП помирає понад 3,5 тисяч людей у всьому світі. А це 1,35 млн летальних випадків на рік. Від чого ж залежить безпека на дорозі і як уникнути надзвичайних ситуацій? Звісно, сідати за кермо варто лише тверезим та дотримуватись правил дорожнього руху. Але, окрім халатного та п’яного водіння, існує ще безліч факторів, які виплавають на безпеку на дорозі, тим паче взимку. Як же вберегтися від ДТП та від чого залежить справність автомобіля у зимовий період, розповіли фахівці шинного центру ReZinka.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*


– Чи існують спеціальні правила підготовки автомобіля до зимового періоду?

– Керування автомобілем взимку, безперечно, важче, ніж у теплі пори року. Тому до морозів та льоду своє авто потрібно ретельно підготовляти. І, на жаль, багато водіїв вважають, що регулярної заміни шин цілком вистачить. Але це далеко не так. Існує ще ряд процедур, що підтримують справність машин, зокрема і коліс. Адже, за статистикою, 70% ДТП пов’язані саме з ними, це і зігнутий або нерівний диск, несправність системи повороту чи керма. Наприклад, якщо ви відчуваєте, що кермо тягне в бік необхідно зробити розвал-сходження, або ж звернутися до майстрів шиномонтажу для діагностики проблеми.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*


– Що таке дисбаланс коліс і чим він небезпечний?

– Дисбаланс автомобільних коліс виникає при наявності асиметрії через деформацію шин, неправильної установки балансу і супроводжується додатковим шумом, вібрацією, неправильним зносом шин, швидшим зносом підвіски і рульового управління. Він загрозливий тим, що колесо більше не має нормального щеплення з дорожнім покриттям, тому його рух часто нагадує підстрибування і має ефект буксирування. Така проблема є дуже підступною і небезпечною, а найчастіше вона проявляється на високій швидкості. Але це не означає, що вона зникає в інший час, негативні наслідки дисбалансу в колесах "працюють" постійно, навіть якщо вони відчуваються тільки при певних умовах. Для цього кожні два місяці слід виконувати балансування коліс. Балансування неабияк впливає на якість їзди, рульове керування та маневреність. Також, воно дозволяє вчасно дізнатися про нерівність дисків та збільшити тривалість використання сезонної резини.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*


– Чому варто вирівнювати диски?

– Якщо ви водій із досвідом, то знаєте, що незадовільний стан доріг, ями та швидка їзда часто стають причиною деформації та пошкоджень дисків. Ця проблема є не лише естетичною, а доволі серйознішою – механічною. Адже якщо диск уже кривий, то шина зношується не менше, як і при дисбалансі. За такої проблеми істотним є биття керма автомобіля. Крім того, криві диски призводять до тяжкого та проблемного керування автомобілем. Якщо цим нехтувати, утворюватиметься дискомфорт їзди та можливі механічні проблеми керування авто.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*

(До/після)

– Як часто потрібно змінювати шини?

– Якщо питання стосується сезонної зміни шин, то всім відомо, що ця процедура здійснюється двічі на рік. Кожен водій просто повинен мати і літню, і зимову резину. Якщо ж ми говоримо про тривалість експлуатації шин, то рекомендовано одними шинами користуватися не більше 4-5 сезонів. І це, у першу чергу, стосується безпечної їзди, адже чим старіша резина, тим вона гірша і більш стерта. До того ж, частота терміну використання шин залежить і від пробігу автомобіля. Якщо ви їздите на далекі відстані, то термін користування шинами, відповідно, буде коротшим. Повірте, жоден шинний центр не пожертвує своєю репутацією і не стане вам сьогодні ставити шини 2010 року. Це дуже небезпечно.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*



– Як часто потрібно заїжджати в шинні центри?

– Якщо ви відповідальний водій, то ваш автомобіль повинен проходити регулярну діагностику як у шинних центрах, так і у СТО. Вкрай обережними треба бути з колесами та шинами, тому про їхню безпеку слід добре дбати. Так, кожних два тижні потрібно вимірювати тиск у колесах, а раз у два місяці балансувати колеса. І щоразу перед дальньою поїздкою необхідно заїжджати на шиномонтаж, щоб бути переконаним у безпеці на дорозі і справності машини. Нам давно треба відкинути стереотип, що шинні центри – це дорого і непотрібно, тому ще це доступно, комфортно і зручно. Впевненість у механізмі авто і спокій під час керування – це уже 90% успішної поїздки, інші 10% - це ваші навички і обачність.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*


– Як правильно зберігати літні шини взимку, а зимові влітку?

– Резина, із якої виготовлені шини потребує особливої температури, вологості та умов. Тому якщо у вас немає відповідних приміщень із належними умовами, не зберігайте шини абияк. Сьогодні Шинний центр ReZinka пропонує безкоштовне сезонне зберігання шин. Майстри шинного центру забезпечать їм правильну температуру, вологість повітря, регулярне провітрювання та тримання на стелажах.

– Які послуги пропонує своїм клієнтам Шинний центр ReZinka для безпечної їзди взимку?

– Послуги Шинного центру всесезонні. Про авто варто дбати увесь рік, але взимку, звісно, варто бути уважнішим та обачнішим. Так, зараз ми пропонуємо такі послуги: заміна шин, демонтаж, балансування, бортування, вирівнювання дисків, зварювання аргоном, вулканізація шин, підбір шин, продаж автозапчастин та аксесуарів для авто.

Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*


– Що порекомендуєте водіям для збереження безпеки на дорозі?

– Ніколи не перекладайте відповідальність на інших учасників дорожнього руху чи на автомобіль. Сідаючи за кермо ви повинні розуміти, що безпека на дорозі напряму залежить від вас. Щоб не переживати через невідоме підстрибування авто, відтягування керма, буксирування, цокіт дисків, при перших "дзвіночках" звертайтеся до спеціалістів. Пам’ятайте, якщо машина сама попереджує вас про ймовірні проблеми, ні в якому разі не нехтуйте їхнім вирішенням. Як кажуть, краще зайвий раз перевірити, аніж недогледіти! Дотримуйтеся правил дорожнього руху та регулярно діагностуйте автомобіль – тоді все буде добре!



Адреси:
м. Чернівці, вул. Руська, 256
Т.: 066 200 77 77
м. Чернівці, вул. Південно-Кільцева, 5
Т.: 099 200 77 77
Іnstagram: https://www.instagram.com/rezinkatyres/


Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*
Редактор: Марія Фернюк
22-02-2021, 13:53
Коментарів 0 Переглядів 4 587

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги