Вінегрет? Занадто банально! Ми пропонуємо вам на вибір 3 нових і цікавих салатів з буряка.
Вони всі смачні і оригінальні, так що беріть собі рецепти на замітку і розбавляйте своє меню новими стравами, інформує Ukr.Media.
Теплий буряковий салат
Інгредієнти:
- 430 грамів буряка
- 250 грамів цибулі
- 2 зубчики часнику
- Рослинна олія
- 2 курячих яйця
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Буряк відварюємо або запікаємо до готовності. Очищаємо і натираємо на тертці.
2. Яйця відварюємо круто
3. Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо на сковороду з рослинною олією і обсмажуємо до м'якості. Туди ж додаємо часник, пропущений через прес, і тертий буряк. Все солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин.
4. Натираємо на тертці відварені яйця, додаємо до тушкованих овочів, перемішуємо й одразу ж подаємо до столу.
Гострий буряковий салат з куркою
Інгредієнти:
- 200 грамів буряка
- 200 грамів цибулі
- 200 грамів моркви
- 300 грамів курячого філе
- 50 мілілітрів соєвого соусу
- 15 грамів яблучного оцту
- 15 грамів гострого перцю
- Рослинна олія
- Сіль, перець за смаком
- 1 чайна ложка коріандру
- Петрушка
Приготування:
1. Буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці. Кладемо в глибоку миску.
2. Очищену моркву натираємо на тертці і додаємо до Буряка. Додаємо соєвий соус і оцет, перемішуємо і відставляємо в сторону.
3. Куряче філе нарізаємо шматочками і кладемо на розпечену сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні, солимо і перчимо до смаку, додаємо коріандр і перемішуємо. Коли м'ясо посвітлішає відсуваємо його в сторону, а на місце, що звільнилося вливаємо рослинну олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо її до м'якості.
4. Нарізаємо дрібними шматочками гострий перець. Додаємо до курки з цибулею, все перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину. Потім відразу ж викладаємо м'ясо з цибулею до овочів, перемішуємо, додаємо подрібнену зелень і подаємо до столу.
Експрес-вінегрет
Інгредієнти:
- 450 грамів буряка
- 200 грамів картоплі
- 250 грамів солоних огірків
- 35 грамів червоної цибулі
- Рослинна олія
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Буряк кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до м'якості (30-40) хвилин, потім охолоджуємо і чистимо, а потім натираємо на крупній тертці.
2. Картоплю відварюємо до готовності в мундирі.
3. Солоні огірки натираємо на тертці і віджимаємо від зайвої рідини.
4. Червону цибулю очищаємо і нарізаємо соломкою.
5. У чашку кладемо буряк, цибулю і солоні огірки, додаємо трохи рослинної олії і перемішуємо.
6. Очищену картоплю натираємо на тертці, додаємо до решти продуктів, солимо і перчимо до смаку. Все перемішуємо і подаємо до столу.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram