DataLife Engine > новини > 3 нових рецептів салатів з буряка

3 нових рецептів салатів з буряка

3 нових рецептів салатів з буряка

Вінегрет? Занадто банально! Ми пропонуємо вам на вибір 3 нових і цікавих салатів з буряка.

Вони всі смачні і оригінальні, так що беріть собі рецепти на замітку і розбавляйте своє меню новими стравами, інформує Ukr.Media.

{reklama}

Теплий буряковий салат

Інгредієнти:

- 430 грамів буряка

- 250 грамів цибулі

- 2 зубчики часнику

- Рослинна олія

- 2 курячих яйця

- Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Буряк відварюємо або запікаємо до готовності. Очищаємо і натираємо на тертці.

2. Яйця відварюємо круто

3. Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо на сковороду з рослинною олією і обсмажуємо до м'якості. Туди ж додаємо часник, пропущений через прес, і тертий буряк. Все солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин.

4. Натираємо на тертці відварені яйця, додаємо до тушкованих овочів, перемішуємо й одразу ж подаємо до столу.

Гострий буряковий салат з куркою

Інгредієнти:

- 200 грамів буряка

- 200 грамів цибулі

- 200 грамів моркви

- 300 грамів курячого філе

- 50 мілілітрів соєвого соусу

- 15 грамів яблучного оцту

- 15 грамів гострого перцю

- Рослинна олія

- Сіль, перець за смаком

- 1 чайна ложка коріандру

- Петрушка

Приготування:

1. Буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці. Кладемо в глибоку миску.

2. Очищену моркву натираємо на тертці і додаємо до Буряка. Додаємо соєвий соус і оцет, перемішуємо і відставляємо в сторону.

3. Куряче філе нарізаємо шматочками і кладемо на розпечену сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні, солимо і перчимо до смаку, додаємо коріандр і перемішуємо. Коли м'ясо посвітлішає відсуваємо його в сторону, а на місце, що звільнилося вливаємо рослинну олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо її до м'якості.

4. Нарізаємо дрібними шматочками гострий перець. Додаємо до курки з цибулею, все перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину. Потім відразу ж викладаємо м'ясо з цибулею до овочів, перемішуємо, додаємо подрібнену зелень і подаємо до столу.

Експрес-вінегрет

Інгредієнти:

- 450 грамів буряка

- 200 грамів картоплі

- 250 грамів солоних огірків

- 35 грамів червоної цибулі

- Рослинна олія

- Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Буряк кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до м'якості (30-40) хвилин, потім охолоджуємо і чистимо, а потім натираємо на крупній тертці.

2. Картоплю відварюємо до готовності в мундирі.

3. Солоні огірки натираємо на тертці і віджимаємо від зайвої рідини.

4. Червону цибулю очищаємо і нарізаємо соломкою.

5. У чашку кладемо буряк, цибулю і солоні огірки, додаємо трохи рослинної олії і перемішуємо.

6. Очищену картоплю натираємо на тертці, додаємо до решти продуктів, солимо і перчимо до смаку. Все перемішуємо і подаємо до столу.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад