Печиво "Американо" – хрустка й розсипчаста випічка з шоколадною крихтою.
Готуються такі солодощі доволі нескладно, а головне – домашнє печиво робиться з натуральних інгредієнтів, пише Уніан.
Печиво "Американо"
- Пшеничне борошно - 190 г
- Темний шоколад - 100 г
- Яйця - 1 шт.
- Цукор - 80 г
- Вершкове масло - 100 г
- Сіль - за смаком
- Ванілін - 0,2 ч.л.
- Розпушувач - 1 ч.л.
Вершкове масло потрібно дістати з холодильника заздалегідь до початку приготування печива.
Шоколад за допомогою ножа подрібнити на крихту бажаної величини. Перед тим можна помістити шоколад у морозилку на 15 хвилин, після цього він легше кришитиметься.
Розм'якшене масло розтерти з цукром. Потім вбити туди яйце. Збити все до однорідності.
Борошно попередньо змішати з сіллю, розпушувачем та ваніліном, просіяти в тісто. Швидко замісити тісто. Додати у нього шоколадну крихту. Перемішати все для рівномірного розподілу шоколаду.
На застелений пергаментом лист викласти тісто ложкою, надаючи круглої форму.
Випікати печиво у заздалегідь розігрітій до 190°С духовці приблизно 20 хвилин. Воно не повинно пересохнути, а лише трохи підрум'янитися з країв. Готове печиво дістати з духовки, остудити й можна ним смакувати.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram