RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зеленський виступив на форумі у Давосі: головні тези

Президент України Володимир Зеленський виступив зі спеціальним зверненням на другий день Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі.

Він, зокрема, нагадав про війну в Україні, назвав сучасні виклики, які стоять перед світом, та закликав інвестувати в Україну, повідомляє 24 канал. Публікуємо виступ Зеленського прямою мовою.



"Буденні" катаклізми

Цьогорічний форум об'єднав лідерів для обговорення надзвичайно важливої теми – згуртованого та сталого світу. Ви знаєте, на мою думку, Україні точно є що сказати з цього приводу. Яка найбільша загроза згуртованому і сталому світу? Це питання безпеки – як окремої людини, так і цілих країн, цілих народів. Сучасний світ змінюється з реактивною швидкістю, яка перемістила нас у нову епоху.

Те, що вчора здавалося фантастикою, сьогодні стало реальністю. Та, на жаль, не все у цій епосі є позитивним. Торгівельні війни, перерозподіл територій, стрімке зростання військових бюджетів, сепаратистські рухи, вихід країн з попередніх міжнародних угод – це наше "нове нормально". Це наводить на думки, чи не летить цей світ у прірву. Ми ризикуємо, що наступні покоління, страждаючи від кліматичних змін, перманетних конфліктів, бідності та обмеженого доступу до їжі, дорікатимуть кожному світовому лідерові за те, що мали дійсний шанс домовитися.

Війна в Україні


Найстрашніше, що катаклізми стали для людства буденними, потрясіння стали іноді просто звичкою. Як ніхто інший, я точно знаю, про що зараз кажу. Вже шостий рік у моїй країні триває війна. Вже шостий рік, як Росія анексувала у нас частину територій, не зважаючи на тисячі сторінок міжнародного права і сотні організацій, покликаних його захищати. Таке у нас "нове нормально". Так, світ згуртувався довкола вирішення цих питань. Але чи достатньо українцям, загиблим і тим, хто втратив домівки, чи достатньо всесвітньої стурбованості і занепокоєння? Цього замало.

Україна – стартап

Я не випадково і не даремно приділяю зараз так багато уваги питанню безпеки, адже це надважливо для розбудови української економіки. У цей же час наша філософія – перетворити свої проблеми на власну силу.

Виклики, які постали перед нами, мобілізують нас і змушують рухкатися швидше, надихають робити неймовірне і неможливе. Ми програмуємо себе на позитивне мислення, ми програмуємо себе на амбітні задачі.

Якою, на вашу думку, є задача для країни, що втратила частину своєї території та є далеко не найбагатшою в Європі? Ми хочемо стати лідером у Східній та Центральній Європі. Це амбітні плани. Вважаєте, що це неможливо? Багато світових єдинорогів починали з божевільних ідей, кількома працівниками та офісами у власному гаражі. Але немає нічого неможливого...

Інвестиції в Україну

Сьогодні прагматичному і закам'янілому світу гостро не вистачає дива. А світова економіка, що перебуває на межі нової глобальної кризи, потребує економічного дива. Україна – це саме те місце, де трапляються дива. Моя мета, щоб у підручниках поряд з кейсами Японії, Південної Кореї та Сінгапуру з'явилась і Україна. Тож долучайтесь. Україна повинна стати інвестиційною Меккою Східної та Центральної Європи.

Головним драйвером для економічного розвитку є можливість отримувати прибуток. Ми одна з небагатьох країн, що дозволяє зараз заробляти такий високий дохід та інвестиційний капітал. Сьогодні ми недоінвестовані і недолюблені. Та всупереч глобальній тенденції, Україна пришвидшує зміну клімату.
Україна стає стабільним і передбачуваним ринком зі значними можливостями для розширення бізнесу. Для нас це питання власного виживання. А для вас – стабільність в регіоні, а отже і в Європі вцілому.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
22-01-2020, 21:24
Коментарів 0 Переглядів 1 072

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.