Оселедець під шубою в багеті
Інгредієнти:
1 багет з гладкою поверхнею (без надрізів)
1 варений буряк середнього розміру (340 г)
200 г вершкового або плавленого сиру
10-20 г ріпчастої цибулі
1 ціла слабосолона оселедець (350 г)
Кілька гілочок кропу
10 шт. корнішонів
50 г вершкового масла
2 курячих яйця
Приготування:
Буряк середнього розміру відваріть до готовності. Остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Натерту буряк обов'язково відіжміть від соку.
Відваріть яйця, охолодіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
У мисці з'єднайте вершковий сир, яйця і розм'якшене вершкове масло.
Розімніть виделкою, щоб маса стала однорідною. Розділіть сирно-яєчну суміш навпіл по двом мисках.
В одну додайте буряк без рідини. Добре перемішайте.
В іншу сирну частину додайте нарізаний кріп, перемішайте.
Очистіть оселедець від тонкої плівки, голови, плавників і хвоста. Видаліть хребет і всі дрібні кісточки.
Візьміть багет і зробіть розріз уздовж, не прорізаючи його до самого кінця. Розкрийте і видаліть м'якуш, залишаючи стінки товщиною 1 см.
Нанесіть на багет рівномірним шаром бурякову масу, зверху намажте білу сирну масу з кропом.
Посипте дрібно порізаною цибулею. На одну частину багета покладіть філе риби.
Зверху викладіть в ряд доріжку з корнішонів.
Накрийте другою частиною багета і щільно притисніть. Добре загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 3 години.
Як подавати:
Наріжте багет на скибочки і подавайте до столу. Закуску можна викласти на салатне листя і прикрасити зеленню.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram