Авокадо відмінно підходить для приготування салатів. Цей фрукт має досить нейтральний смак, тому ідеально поєднується з різними інгредієнтами.
Дієтологи рекомендують авокадо людям із захворюваннями серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також для загального поліпшення стану організму.
Салат з руколи, авокадо і буряка
Калорійність цього яскравого овочевого салату становить 358 ккал. Якщо ви не вживаєте солі, можете замінити її соєвим соусом.
Час приготування: 2 години
Складові:
100 г відвареного молодого буряка
половина авокадо
100 г руколи
100 г помідорів чері
30 г вершкового сиру із зеленню
1 ст. л. оливкової олії
Сіль, перець
Спосіб приготування:
Буряк відварити або приготувати на пару. Очистити і нарізати тонкими кружечками.
Рукколу замочити на півгодини в холодній воді, злити рідину.
Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку. Нарізати м'якоть часточками.
Викласти на тарілку промиту рукколу без стебел, очищений і нарізаний буряк, половинки томатів черрі і скибочки авокадо. Посолити і поперчити.
Викласти зверху вершковий сир за допомогою чайної ложки. Полити салат оливковою олією і подавати.
Салат з овочів з авокадо і яйцем
Якщо ви втомилися від важких салатів з майонезним заправками, приготуйте красивий і свіжий салат з овочів, зелені, авокадо і варених яєць.
Час приготування: 20 хвилин
Складові:
пучок салату
Чверть червонокачанної капусти
1 авокадо
1-2 огірка
Жменя помідорів чері
2 варені яйця
жменя редису
Сіль, мелений перець
Сік лимона або лайма
Оливкова олія
Спосіб приготування:
Усі овочі і зелень помийте й обсушіть.
Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори черрі розріжте навпіл.
Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.
Картопляний салат з креветками і авокадо
Готуємо апетитний салат з картоплі, авокадо, креветок, зелені і помідорів з пряним соусом вінегрет.
Час приготування: 45 хвилин
Складові:
450 г картоплі, очищеної та нарізаної тонкими кружечками
1 столова ложка білого винного оцту
2 столові ложки води
¼ чайної ложки солі
2 чайні ложки рубаної цибулі-шалот
1 столова ложка подрібненої свіжого кропу
450 г очищених креветок
3 столові ложки свіжого лимонного соку
2 чайні ложки білого винного оцту
2 столові ложки гірчиці діжонської
2 столові ложки оливкової олії
8 листя латуку або невеликий пучок руколи
2 чайні ложки оливкової олії
2 маленьких помідори, нарізаних часточками, або жменю томатів черрі
1 авокадо, нарізане
Спосіб приготування:
Доведіть підсолену воду до кипіння в середній каструлі. У ній готуватимуться креветки.
Помістіть картопля в середню каструлю; залийте водою і варіть на повільному вогні 5-8 хвилин, до м'якості. Не переварити. Злийте воду, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Змішайте 1 столову ложку оцту, 2 столові ложки води, 1/4 чайної ложки солі і подрібнену цибулю-шалот, щоб зробити соус вінегрет. Використовуючи силіконову лопатку, акуратно перемішайте картоплю з вінегретом, кропом і дрібкою чорного перцю. Відкладіть убік.
Наповніть миску крижаною водою. Киньте креветки в киплячу воду і варіть протягом 2 хвилин, до готовності. Злийте рідину і занурте в крижану воду. Коли креветки охолонуть, ретельно процідіть.
У середній мисці перемішайте лимонний сік, 2 чайні ложки оцту, гірчицю і 2 столові ложки оливкової олії. Додайте сіль і перець за смаком. Киньте креветки в соус.
Салат помийте і порвіть руками, викладіть на чотири тарілки.
Акуратно перемішайте картоплю з 2 чайними ложками оливкової олії, потім викладіть її на зелень. Зверху покладіть помідори, авокадо і креветки. Полийте заправкою і подавайте.
Салат з курячої печінки, авокадо і буряка
Спробуйте приготувати такий салат найближчими вихідними. Він не забере багато часу і сил, проте приємно здивує вашу сім'ю.
Час приготування: 2 години
Складові:
2 невеликі бурячки
1 ст. л. рослинної олії
400 г курячої печінки
1 авокадо
Трохи лимонного соку
1 пакет салатного міксу
Для заправки:
Сік одного невеликого лимона
1 ст. л. бальзамічного оцту
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. зернистої гірчиці
1 ч. л. рідкого меду
сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
Буряк помити і відварити в шкірці до м'якості. Остудити, почистити і нарізати скибочками.
Курячу печінку промити, зачистити від плівок і зайвого жиру. Великі шматочки розрізати на дві-три частини. Нагріти олію в сковороді і обсмажити печінку з двох боків до готовності.
Авокадо очистити, видалити кісточку і нарізати скибочками. Скропити м'якоть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
Приготувати заправку, ретельно перемішавши всі інгредієнти.
Перед подачею викласти на велике блюдо салатні листя. Зверху розкласти курячу печінку, скибочки авокадо і буряка, полити заправкою.
Кобб салат з авокадо
Як правило, Кобб салат складається з нарізаної зелені (салат ромен, салат айсберг, водяний крес, ендивій), помідорів, смаженого бекону, відвареного курячого м'яса, авокадо, варених яєць, цибулі, сиру рокфор і пряної вінегретної заправки. Іноді також до його складу входять маслини.
Час приготування: 45 хвилин
Складові:
Для салату:
Салат романо – 100 г
Авокадо – 1 шт.
Бекон – 100 г
Помідори – 2 шт.
Яйця – 2 шт.
Куряче філе – 1 шт.
Блакитний сир – 70 г
Для заправки:
Білий винний оцет – 1-2 ст. л.
Оливкова олія – 3 ст. л.
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
Бекон нарізати на шматочки й обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб ввібрався зайвий жир.
Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.
Салат вимити й обсушити.
Куряче філе розрізати уздовж на дві частини й обсмажити на жирі, що залишився після бекону, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.
Помідори нарізати на кубики, попередньо видаливши насіння.
Сир та очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
У мисочці змішати олію й оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю і перцем.
Перемішати заправку з порваним листям салату, перемішати, потім викласти на блюдо.
Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram