DataLife Engine > новини > Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак

Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак

Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак

Авокадо відмінно підходить для приготування салатів. Цей фрукт має досить нейтральний смак, тому ідеально поєднується з різними інгредієнтами.

Дієтологи рекомендують авокадо людям із захворюваннями серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також для загального поліпшення стану організму.

{reklama}

Салат з руколи, авокадо і буряка


Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак


Калорійність цього яскравого овочевого салату становить 358 ккал. Якщо ви не вживаєте солі, можете замінити її соєвим соусом.

Час приготування:
2 години

Складові:

100 г відвареного молодого буряка

половина авокадо

100 г руколи

100 г помідорів чері

30 г вершкового сиру із зеленню

1 ст. л. оливкової олії

Сіль, перець

Спосіб приготування:

Буряк відварити або приготувати на пару. Очистити і нарізати тонкими кружечками.

Рукколу замочити на півгодини в холодній воді, злити рідину.

Помідори черрі помити і розрізати навпіл.

Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку. Нарізати м'якоть часточками.

Викласти на тарілку промиту рукколу без стебел, очищений і нарізаний буряк, половинки томатів черрі і скибочки авокадо. Посолити і поперчити.

Викласти зверху вершковий сир за допомогою чайної ложки. Полити салат оливковою олією і подавати.

Салат з овочів з авокадо і яйцем

Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак


Якщо ви втомилися від важких салатів з майонезним заправками, приготуйте красивий і свіжий салат з овочів, зелені, авокадо і варених яєць.

Час приготування: 20 хвилин

Складові:

пучок салату

Чверть червонокачанної капусти

1 авокадо

1-2 огірка

Жменя помідорів чері

2 варені яйця

жменя редису

Сіль, мелений перець

Сік лимона або лайма

Оливкова олія

Спосіб приготування:


Усі овочі і зелень помийте й обсушіть.

Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.

Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори черрі розріжте навпіл.

Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.

Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.

Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.

Картопляний салат з креветками і авокадо

Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак


Готуємо апетитний салат з картоплі, авокадо, креветок, зелені і помідорів з пряним соусом вінегрет.

Час приготування: 45 хвилин

Складові:

450 г картоплі, очищеної та нарізаної тонкими кружечками

1 столова ложка білого винного оцту

2 столові ложки води

¼ чайної ложки солі

2 чайні ложки рубаної цибулі-шалот

1 столова ложка подрібненої свіжого кропу

450 г очищених креветок

3 столові ложки свіжого лимонного соку

2 чайні ложки білого винного оцту

2 столові ложки гірчиці діжонської

2 столові ложки оливкової олії

8 листя латуку або невеликий пучок руколи

2 чайні ложки оливкової олії

2 маленьких помідори, нарізаних часточками, або жменю томатів черрі

1 авокадо, нарізане

Спосіб приготування:

Доведіть підсолену воду до кипіння в середній каструлі. У ній готуватимуться креветки.

Помістіть картопля в середню каструлю; залийте водою і варіть на повільному вогні 5-8 хвилин, до м'якості. Не переварити. Злийте воду, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.

Змішайте 1 столову ложку оцту, 2 столові ложки води, 1/4 чайної ложки солі і подрібнену цибулю-шалот, щоб зробити соус вінегрет. Використовуючи силіконову лопатку, акуратно перемішайте картоплю з вінегретом, кропом і дрібкою чорного перцю. Відкладіть убік.

Наповніть миску крижаною водою. Киньте креветки в киплячу воду і варіть протягом 2 хвилин, до готовності. Злийте рідину і занурте в крижану воду. Коли креветки охолонуть, ретельно процідіть.

У середній мисці перемішайте лимонний сік, 2 чайні ложки оцту, гірчицю і 2 столові ложки оливкової олії. Додайте сіль і перець за смаком. Киньте креветки в соус.

Салат помийте і порвіть руками, викладіть на чотири тарілки.

Акуратно перемішайте картоплю з 2 чайними ложками оливкової олії, потім викладіть її на зелень. Зверху покладіть помідори, авокадо і креветки. Полийте заправкою і подавайте.

Салат з курячої печінки, авокадо і буряка

Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак


Спробуйте приготувати такий салат найближчими вихідними. Він не забере багато часу і сил, проте приємно здивує вашу сім'ю.

Час приготування: 2 години

Складові:

2 невеликі бурячки

1 ст. л. рослинної олії

400 г курячої печінки

1 авокадо

Трохи лимонного соку

1 пакет салатного міксу

Для заправки:

Сік одного невеликого лимона

1 ст. л. бальзамічного оцту

1 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. зернистої гірчиці

1 ч. л. рідкого меду

сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

Буряк помити і відварити в шкірці до м'якості. Остудити, почистити і нарізати скибочками.

Курячу печінку промити, зачистити від плівок і зайвого жиру. Великі шматочки розрізати на дві-три частини. Нагріти олію в сковороді і обсмажити печінку з двох боків до готовності.

Авокадо очистити, видалити кісточку і нарізати скибочками. Скропити м'якоть лимонним соком, щоб вона не потемніла.

Приготувати заправку, ретельно перемішавши всі інгредієнти.

Перед подачею викласти на велике блюдо салатні листя. Зверху розкласти курячу печінку, скибочки авокадо і буряка, полити заправкою.

Кобб салат з авокадо

Салати з авокадо: топ-5 рецептів на будь-який смак


Як правило, Кобб салат складається з нарізаної зелені (салат ромен, салат айсберг, водяний крес, ендивій), помідорів, смаженого бекону, відвареного курячого м'яса, авокадо, варених яєць, цибулі, сиру рокфор і пряної вінегретної заправки. Іноді також до його складу входять маслини.

Час приготування: 45 хвилин

Складові:

Для салату:

Салат романо – 100 г

Авокадо – 1 шт.

Бекон – 100 г

Помідори – 2 шт.

Яйця – 2 шт.

Куряче філе – 1 шт.

Блакитний сир – 70 г

Для заправки:


Білий винний оцет – 1-2 ст. л.

Оливкова олія – ​​3 ст. л.

Сіль і чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

Бекон нарізати на шматочки й обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб ввібрався зайвий жир.

Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.

Салат вимити й обсушити.

Куряче філе розрізати уздовж на дві частини й обсмажити на жирі, що залишився після бекону, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.

Помідори нарізати на кубики, попередньо видаливши насіння.

Сир та очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
У мисочці змішати олію й оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю і перцем.

Перемішати заправку з порваним листям салату, перемішати, потім викласти на блюдо.

Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад